Σελίδες

22 Ιουλ 2011

Καμιά εμπιστοσύνη.



Το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης για το κρατικό χρέος της Ελλάδας παρουσιάστηκε ως διέξοδος για την οικονομία αφού επιμηκύνεται η αποπληρωμή του χρέους και μειώνονται τα επιτόκια. 
Εγιναν μάλιστα και οι λογαριασμοί που λένε για μείωση του χρέους. 
Ψέμα. 
Ουσιαστικά πρόκειται για ελεγχόμενη χρεοκοπία. 
Και επιβεβαιώνει το ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή προέβλεψε πως δεν έχουν άλλη διέξοδο από την ελεγχόμενη καταστροφή κεφαλαίου που μαζί με την εντεινόμενη καταστροφή εργατικής δύναμης πασχίζουν να δώσουν διέξοδο στην οικονομική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. 

Φαίνεται τόσο από τις εκτιμήσεις για ενίσχυση των τραπεζών, από τις δυνατότητες χρηματοδότησης της ανάπτυξης όπως προβλέπουν, δηλαδή της χρηματοδότησης των μονοπωλιακών ομίλων για επενδύσεις, αλλά και από το λεγόμενο νέο «Σχέδιο Μάρσαλ». 
Η επιβράβευση της ελληνικής κυβέρνησης από τη λυκοσυμμαχία για το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο δείχνει επίσης πως στόχος τους είναι η δημιουργία συνθηκών ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. 
Η εργατική τάξη, ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να ελπίζει σε καλύτερες μέρες, αλλά να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική εξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου θα τους οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία με νέο ορυμαγδό αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων. 
Εχει πείρα από «Σχέδια Μάρσαλ». 
Ενισχύουν τους εκμεταλλευτές του και τη βαρβαρότητα ενάντιά του. 
Τώρα οργάνωση, αντεπίθεση, ρήξη με την εξουσία των μονοπωλίων για λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου