Σελίδες

16 Ιουλ 2011

Να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία...



Με το πρώτο μνημόνιο εφάρμοσαν βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική για να αντιμετωπιστεί τάχα το χρέος. 
Το «μεσοπρόθεσμο» και ο εφαρμοστικός, που έφεραν ακόμη πιο φρικτά μέτρα, δικαιολογήθηκαν με την αναγκαιότητα της δανειοδότησης της Ελλάδας για να μη γίνει χρεοκοπία και στάση πληρωμών. 

Αλλά όλα τα μέτρα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. 
Τώρα μιλούν για επιλεκτική χρεοκοπία, δηλαδή επιλογή από την κυβέρνηση τι δε θα πληρώσει. 
Αλλά ήδη εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν ρεύμα, νερό, δάνεια που πήραν είτε να σπουδάσουν παιδιά είτε λόγω υγείας ή για το μικρομάγαζο, τη μικροκαλλιέργεια, για ένα σπίτι, ενώ έρχονται νέα χαράτσια της εφορίας, λόγω μείωσης του αφορολόγητου, μεγαλύτερης φορολόγησης μισθών - συντάξεων, φορολόγησης της κατοικίας κλπ. 
Ο λαός είναι χρεοκοπημένος. 
Να μην πληρώσει δεκάρα. 
Να μην πέσει στην παγίδα. 
Οπως και αν γίνει η ελεγχόμενη χρεοκοπία, ωφελημένοι θα είναι οι λίγοι μεγαλοεπιχειρηματίες, που θα πάρουν νέες κρατικές επιδοτήσεις για επενδύσεις. 
Οι λαϊκές οικογένειες θα χτυπιούνται αλύπητα με τα επόμενα κύματα μέτρων που θα συνοδεύουν τα νέα δάνεια της εκάστοτε κυβέρνησης και των δανειστών της. 
Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ. 
Ο λαός να είναι έτοιμος, οργανωμένος, αποφασισμένος για αγώνα. 
Κυβέρνηση και κόμματα του «ευρωμονόδρομου» να πληρώσουν ακριβά κάθε απόπειρα στάσης πληρωμών μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, σχολείων, κοινωνικών επιδομάτων κλπ. Αντεπίθεση για την προστασία του λαού, για τη νίκη, με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου