Σελίδες

21 Ιουλ 2011

«Κόκκινη γραμμή» τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας...



Η διασφάλιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, που ως συνήθως βαφτίζει 
«εθνικό συμφέρον», αποτελεί τη μοναδική «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης στα παζάρια που κορυφώνονται στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. 
Ταυτόχρονα επιδεικνύει την αποφασιστικότητά της να κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση και να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης παραπλάνησης και εγκλωβισμού του λαού στα αδιέξοδα της διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, που σκόπιμα παρουσιάζει ως κρίση χρέους, η κυβέρνηση καλλιεργεί την απατηλή εικόνα ότι τάχα δίνει μάχες για να γίνει «το χρέος βιώσιμο», πράγμα που όπως ισχυρίζεται ψευδώς «θα ελαφρύνει τα βάρη για τους πολίτες», όπως υποστήριξε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο πρωθυπουργός δίνει τη μάχη για να εγγυηθούμε ότι η Ελλάδα θα μείνει όρθια, με ελπίδα και προοπτική για τους πολίτες της», υποστήριξε ο Η. Μόσιαλος, δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής προπαγάνδας. 
Στο πνεύμα αυτό συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός «δίνει τη μάχη για να είναι το χρέος βιώσιμο και να μειωθούν τα βάρη για τους πολίτες, για την προστασία των καταθέσεων και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά». 
Ολα αυτά ο εκπρόσωπος τα εμφάνισε ως «κόκκινες γραμμές που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον».
Οι πραγματικές «κόκκινες γραμμές» όμως της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση ρευστότητας του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος και των μονοπωλιακών ομίλων για τα επόμενα δύο - τρία χρόνια, ώστε ταυτόχρονα να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση να περάσει τα βάρβαρα μέτρα του «μεσοπρόθεσμου». 
Ο στόχος της «βιωσιμότητας του χρέους» η κυβέρνηση πιστεύει ότι εξυπηρετείται καλύτερα αν στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής δοθεί μια «συνολική λύση» για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και όχι μόνο για το «ελληνικό χρέος», αξιοποιώντας στην κατεύθυνση αυτή το χαρτί της «μετάδοσης» της κρίσης σε μεγάλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/7/11, 10:46 μ.μ.

    Ο λαός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσει στην παγίδα να διαλέξει τη μέθοδο ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
    Τώρα να εμπιστευθεί το ΚΚΕ.
    Να μην αιφνιδιαστεί.
    Να είναι έτοιμος, οργανωμένος και αποφασισμένος, ώστε να γνωρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» ότι θα πληρώσουν ακριβά κάθε απόπειρα στάσης πληρωμών στους εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.
    Να ισχυροποιηθεί η λαϊκή πάλη και αντεπίθεση για την προστασία του λαού, για τη νίκη που θα έρθει μόνο με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/7/11, 11:19 μ.μ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ... ΕΠΤΟΧΕΥΣΑΜΕΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή