Σελίδες

1 Ιουλ 2011

Ποιον φοβούνται και γιατί.



Τρίτη και Τετάρτη στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, εν μέσω 48ωρης σκληρής απεργιακής μάχης, (ξανα)αποκαλύφτηκε πώς και από ποιους στήνονται προβοκάτσιες, με στόχο το λαϊκό κίνημα, την οργανωμένη πρωτοπορία του, το ΠΑΜΕ.
Με ευθύνη της κυβέρνησης, σε διατεταγμένη υπηρεσία φασιστοειδή, κουκουλοφόροι και ΜΑΤ στράφηκαν με αγριότητα κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή, όχι απλά για να διαλυθεί μια συγκέντρωση, αλλά για να τρομοκρατήσουν το λαό, γιατί τον θέλουν ηττημένο, σκυμμένο να υποστεί τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα των μέτρων κυβέρνησης, ΕΕ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και του μεγάλου κεφαλαίου.



Διόλου τυχαία μέρες πολλές μαζεύονταν οι αυτοαποκαλούμενοι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, μα τα πρώτα επεισόδια στην πλατεία (αυτή την περίοδο) τα είχαμε στην πρώτη απεργία, 15/6. Οταν φασιστοειδή νωρίς το πρωί, με εμετικά συνθήματα κατά συνολικά των πολιτικών και τραμπουκισμούς, έριξαν κιγκλιδώματα της αστυνομίας, έδωσαν πρόσχημα στα ΜΑΤ να παραταχθούν μπρος στους συγκεντρωμένους. Ηρθαν αργότερα οι «κουκουλοφόροι» να παραδώσουν αντάμα με τα ΜΑΤ την Αθήνα στο χάος.

Διόλου τυχαία ενώ τις επόμενες μέρες οι συγκεντρώσεις αγανακτισμένων συνεχίστηκαν «αναίμακτα», επεισόδια είχαμε πάλι μέρα απεργίας, Τρίτη 28/6, πάλι με την βρωμερή δράση που αναπτύσσεται στο τρίπτυχο «εθνικιστές» - κουκουλοφόροι - ΜΑΤ, όταν οι δεύτεροι επιτέθηκαν σε ομάδα των πρώτων, οι δε αστυνομικοί βρήκαν πάτημα στα μεταξύ τους μικροεπεισόδια για να χτυπήσουν το σύνολο των διαδηλωτών. Φυσικά, πρώτα απεγκλώβισαν τους «εθνικιστές», προσφέροντάς τους άσυλο στη Βουλή!
Διόλου τυχαία απόγευμα της ίδιας μέρας, ενώ το ΠΑΜΕ (μόνο αυτό) έκανε οργανωμένη διαδήλωση προς το Σύνταγμα, φασιστοειδή, χούλιγκαν γηπέδων, «αντιεξουσιαστές», αριστεριστές κινήθηκαν ενάντια στην πορεία, «απαίτησαν» να σταματήσει, να πάψουν τα συνθήματα, να μαζευτούν πανό και σημαίες του ΠΑΜΕ, ξεστόμισαν βρισιές και προβοκατόρικα συνθήματα κατά του ΚΚΕ, προκαλώντας ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ.
Τέλος, διόλου τυχαία το μεσημέρι της Τετάρτης, δεύτερης μέρας της απεργίας, λίγη ώρα πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια στο Σύνταγμα - πρόβα τζενεράλε της καταστολής του λαϊκού κινήματος για να εφαρμοστεί το «Μεσοπρόθεσμο», με μοιρασμένους ρόλους ανάμεσα σε ένστολους και κουκουλοφόρους προβοκάτορες «αντιεξουσιαστές» και ακροδεξιούς - ομάδες τραμπούκων των γηπέδων και της νύχτας συζητούσαν να χτυπήσουν το συγκεντρωμένο στην Πανεπιστημίου ΠΑΜΕ.

Ολοι αυτοί βρίσκονται στην υπηρεσία κυβέρνησης και πλουτοκρατίας, για τρομοκράτηση του λαού και του λαϊκού κινήματος, συμπληρώνοντας με την καταστολή όσους εκβιασμούς θέτουν στους εργάτες. Βέβαια, το γεγονός ότι τα σχέδιά τους μπαίνουν σε εφαρμογή όποτε βγαίνει μπρος τους το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, αποδεικνύει ποιον φοβάται η άρχουσα τάξη. Και πώς αλλιώς, αφού η πετυχημένη απεργία επιβεβαίωσε ότι το ΠΑΜΕ αναδεικνύεται σε πραγματικό εκφραστή των συμφερόντων των εργαζομένων, κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, στη μάχη που δόθηκε σε εργοστάσια, λιμάνια, γραφεία, όπου διεξάγεται η ταξική πάλη, όπου συγκρούεται τάξη με τάξη. Με καθαρή ταξική γραμμή κόντρα στο κεφάλαιο και την πολιτική του και καθαρό το πρόταγμα για συγκρότηση πλατιάς λαϊκής συμμαχίας, να διεκδικήσει ο λαός όλο τον πλούτο που παράγει, να βάλει πλώρη για την εξουσία του. Σε αυτό το πλαίσιο μόνη απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στην άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, είναι η λαϊκή οργάνωση και οργανωμένη αντεπίθεση, η συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ

2 σχόλια: