Σελίδες

11 Ιουλ 2011

«Ανταγωνιστικά» ψέματα...



«Ο ανταγωνισμός πάντα φέρνει καλύτερες υπηρεσίες και φτηνότερες τιμές». 
Το γνωστό χρεοκοπημένο ιδεολόγημα αναμασούν ξανά κυβερνητικά στελέχη και καθεστωτικά παπαγαλάκια με αφορμή την τελική έφοδο που πραγματοποιεί η κυβέρνηση για την «απελευθέρωση» των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων. 
Εδώ και χρόνια τα παραμύθια αυτά έχουν «τελειώσει» και διαψευστεί παταγωδώς από την ίδια τη ζωή, αλλά οι σύγχρονοι γκαιμπελίσκοι δυσκολεύονται να βρουν καινούρια. 
Εδώ και πολλά χρόνια η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι είναι μύθος ο ισχυρισμός ότι μετά από την «απελευθέρωση της αγοράς» θα έχουμε καλύτερα και φθηνότερα εμπορεύματα και υπηρεσίες για το λαό. 

Οι εξελίξεις στην ακτοπλοΐα, στην ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες με τις συνεχείς αυξήσεις στα εισιτήρια και τα τιμολόγια αποτελούν αδιάψευστο γεγονός. 
Επίσης, από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα έχει αποδειχθεί ότι ανταγωνισμός οδηγεί στα μονοπώλια και τα καρτέλ με ολέθριες συνέπειες για τα λαϊκά συμφέροντα. 
Η «απελευθέρωση των επαγγελμάτων» το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί τους κλάδους αυτούς της οικονομίας στην πλήρη κυριαρχία των μονοπωλίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: ανεργία, μείωση των μισθών, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, βίαιη προλεταριοποίηση των μικρομεσαίων, κ.ο.κ. 
Είναι καιρός λοιπόν «να τρίψει στα μούτρα» των κυβερνώντων τα τερατώδη ψέματα για τα «καλά» του ανταγωνισμού και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσει ότι μόνο με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου