Σελίδες

2 Ιουλ 2011

Η «Καθημερινή» και η νομιμότητα του ΚΚΕ.



Στη χτεσινή «Καθημερινή», σε άρθρο που υπογράφει ο πρόθυμος για τέτοιες δουλειές Μπ. Παπαδημητρίου, αναφέρεται ότι το ΚΚΕ «βρίσκεται με το ένα πόδι στη νομιμότητα»!
Δεν είναι η πρώτη, δεν θα είναι η τελευταία. 
Η «Καθημερινή» συχνά πυκνά αναφέρεται στο ΚΚΕ σαν κόμμα που δε δικαιούται να υπάρχει. 
Εχει μακρά ιστορία αυτή η θέση. Η αστική τάξη δε συμβιβάστηκε ποτέ με το αποτέλεσμα της λαϊκής πάλης, που επανέφερε το ΚΚΕ στη νομιμότητα μετά από 27 χρόνια βαθιάς παρανομίας στο οποίο το είχαν ρίξει οι αστοί το 1947. 

Η αστική τάξη αναγνωρίζει ότι στον πυρήνα της λαϊκής αντίστασης απέναντι σε κάθε αντεργατικό - αντιλαϊκό σχέδιο βρίσκεται η ανυποχώρητη στάση και δράση του ΚΚΕ, η ακτινοβολία και αποδοχή των θέσεών του από ευρύτερα λαϊκά στρώματα. 
Η αστική τάξη αναγνωρίζει στο ΚΚΕ τον εχθρό της. 
Ετσι συχνά πυκνά φροντίζει να θυμίζει ότι για την αστική τάξη αυτό το κόμμα δεν έχει θέση στη νομιμότητα της, αφού η πολιτική και η δράση του στoχεύουν στην κατάργηση της εκμετάλλευσης από την οποία θρέφονται οι αστοί κλέβοντας με τη «νομιμότητά» τους το μόχθο της εργατικής τάξης, του λαού, στοχεύουν να καταργήσουν αυτήν τη νομιμότητα που ρίχνει στην εξαθλίωση το λαό. 
Ξέρουν καλά ότι η πολιτική και η δράση του ΚΚΕ εκπαιδεύουν την εργατική τάξη, έτσι που να γίνεται ικανή να διεκδικήσει την εξουσία για τον εαυτό της, για να καταργήσει την καπιταλιστική ιδιοκτησία, μετατρέποντάς την σε λαϊκή ιδιοκτησία, καταργώντας τη «νόμιμη» κλοπή του λαϊκού μόχθου. 
Αλλά η δημοκρατία και η ελευθερία για την οποία κόπτεται ο συγκεκριμένος δημοσιολόγος περιέχει μόνο μίσος, ταξικό μίσος για τους εργάτες και το κόμμα τους.
Κατανοητός, λοιπόν, ο υπαινιγμός περί «νομιμότητας» (τι υπαινιγμός, δηλαδή; χοντροειδέστατη απειλή σκουριασμένων ιδεών και σάπιων αξιών). 
Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους: Τη νομιμότητα οι κομμουνιστές την έχουν κατακτήσει με ποταμούς αίματος. 
Τη νομιμότητα του ΚΚΕ την επέβαλε η λαϊκή πάλη. 
Τη νομιμότητα του ΚΚΕ την περιφρουρεί η εργατική τάξη, που συνεχίζει να διαδηλώνει με ένταση «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». 
Και είναι αυτός ο εργάτης που γνωρίζει πως το δίκιο του θα γίνεται όλο και πιο ισχυρός νόμος όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ.

1 σχόλιο:

  1. όπως θα λεγε και ο καραισκακης "στον μπούτσο μου" για το αν ειναι νόμιμο το ΚΚΕ. καλύτερα παράνομο, γιατί η νομμιμότητά τους, σκοτώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή