Σελίδες

13 Ιουλ 2011

Να σπάσουμε το φαύλο κύκλο...


Το «μεσοπρόθεσμο» και ο εφαρμοστικός που το συνοδεύει, οδηγούν πιο βαθιά στη φτώχεια εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά, που το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουν σοβαρές δυσκολίες να αντεπεξέλθουν ακόμα και στα αυτονόητα για τη συντήρησή τους.
Τα μέτρα που μειώνουν ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης, με πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, με το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, συνοδεύονται με αφαίμαξη μέσω της αύξησης στην άμεση και έμμεση φορολογία, που έχει εκτινάξει στα ύψη τις τιμές προϊόντων μαζικής λαϊκής κατανάλωσης και επιβάλλει φορολογικά χαράτσια, είναι μερικά μόνο απ' όσα μετατρέπουν σε κόλαση τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, στο όνομα του να μειωθεί δήθεν το χρέος.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα κάνει τα πράγματα χειρότερα για το λαό. 
Στο όνομα του να προσελκύσει επενδύσεις, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει κι άλλο τη φορολογία για το κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, επειδή ακριβώς αναζητά ζεστό χρήμα για να κλείσει τρύπες στον προϋπολογισμό, είναι βέβαιο ότι με διάφορους τρόπους θα επιδιώξει να αυξήσει τη φορολογία για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Αυτός είναι μηχανισμός της αναδιανομής του πλούτου στον καπιταλισμό. Το κεφάλαιο κλέβει τον εργάτη στην παραγωγή. Στη συνέχεια, αναλαμβάνει το αστικό κράτος, το οποίο αφαιμάζει το λαό, για να γεμίσει τον κρατικό κορβανά με κονδύλια που θα γίνουν πάλι επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και προνόμια για το κεφάλαιο.
Μόνιμα υποζύγια στον καπιταλισμό είναι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα. 
Οι μικροί ΕΒΕ, που χτυπιούνται από τα μονοπώλια και τους νόμους που φτιάχνουν οι κυβερνήσεις για να διευκολύνουν την κυριαρχία τους στην αγορά. Οι φτωχοί αγρότες, που ξεκληρίζονται μεθοδικά, για να μονοπωληθεί ο αγροτικός τομέας και η παραγωγή - διακίνηση των τροφίμων. Ολοι αυτοί θα βρεθούν σε ακόμα χειρότερη μοίρα, όσο προχωρούν τα μέτρα του «μεσοπρόθεσμου». Θα χτυπιούνται αλύπητα με κάθε επόμενο κύμα μέτρων που θα συνοδεύει τις δανειακές συμφωνίες ανάμεσα στην εκάστοτε μελλοντική κυβέρνηση και τους δανειστές της. Τα μέτρα δεν παίρνονται για το χρέος. Παίρνονται για την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Αυτό το φαύλο κύκλο, μόνο ο λαός μπορεί να τον σπάσει. 
Οργανωμένα και ταξικά. 
Οι λαϊκοί άνθρωποι που τους έχουν χρεοκοπήσει δεν μπορεί να τιμωρηθούν επειδή δε θα έχουν να πληρώσουν. Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, τα φύτρα της λαϊκής συμμαχίας, έχουν δώσει εξετάσεις στον τρόπο που μπαίνουν μπροστά για να προστατέψουν τις λαϊκές οικογένειες από το σάρωμα της κρίσης. Επέβαλαν επανασυνδέσεις στο ρεύμα για φτωχές οικογένειες, ακύρωση του χαρατσιού στα νοσοκομεία, ιατρικές παροχές σε ανθρώπους που δεν είχαν να πληρώσουν. Πρωτοστατούν στην οργάνωση των εργαζομένων και του λαού στο σωματείο, στο μαζικό φορέα, σε ριζοσπαστικές συσπειρώσεις. Δίνουν καθημερινά μάχες εκεί που χτυπάει η καρδιά της ταξικής πάλης, στους τόπους δουλειάς για όλες τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και για να μην πληρώσουν. Είναι ασπίδα για τα χειρότερα που έρχονται και όπλο για την αντεπίθεση. Η πάλη για λαϊκή εξουσία και οικονομία είναι αυτή που της δίνει διάρκεια και αντοχή, συνέπεια και δύναμη. Είναι η εγγύηση ότι οι εργαζόμενοι θα βγουν νικητές από τον πόλεμο που τους κήρυξε το κεφάλαιο και τα κόμματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου