Σελίδες

28 Ιουλ 2011

«Για το καλό» της πλουτοκρατίας...



«Αποδείξαμε έμπρακτα ότι κάθε μέρα διαπραγματευόμασταν, και θα διαπραγματευόμαστε κάθε μέρα, πάντα για το καλό της χώρας», αποφάνθηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να απαντήσει στα άλλα αστικά κόμματα που τον κατηγορούν ότι «δεν διαπραγματεύθηκε» πηγαίνοντας προς τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. 
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, που διεκδικεί να αποσπάσει κάποιο μερίδιο στην άγρια διαμάχη που γίνεται με την πλουτοκρατία των άλλων κρατών μελών της ΕΕ για το ζήτημα των χρεών. 

Προϋπόθεση όμως για συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας είναι να τρέξει άφθονο... αίμα από τη «σφαγή» πρώτα απ' όλα του ελληνικού λαού, αλλά και η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει δίχως ανάσα. Αυτό ομολόγησε ουσιαστικά ο πρωθυπουργός όταν είπε ότι «βασικό μας όπλο σε αυτή τη διαπραγμάτευση ήταν οι δύσκολες αποφάσεις που πήραμε και η πεποίθηση ότι θα τις εφαρμόσουμε», καθώς και «το γεγονός ότι δεν κρυφτήκαμε πίσω από τις δυσκολίες και αναλάβαμε τις ευθύνες μας». Οι θυσίες δίχως τέλος, δηλαδή, του λαού είναι το ισχυρό «διαπραγματευτικό ατού» της κυβέρνησης στα ευρωπαζάρια όπου διεκδικεί καλύτερο μερίδιο για λογαριασμό της εγχώριας πλουτοκρατίας από τη ληστεία των λαών. Ο λαός, από χέρι σφαγμένος σε αυτά τα παζάρια, δεν πρέπει να έχει την παραμικρή ελπίδα ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει γι' αυτόν από τη λυκοσυμμαχία. Μοναδική διέξοδος για την εργατική τάξη και τη λαϊκή πλειοψηφία είναι με την πάλη της να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου.
***
Οσο κατακάθεται ο κουρνιαχτός της θριαμβολογίας για το συμβιβασμό της ελεγχόμενης χρεοκοπίας που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, τόσο περισσότερο γίνεται φανερό ότι η επιτυχία της κυβέρνησης είναι μια εικονική πραγματικότητα στηριγμένη σε τερατώδη ψέματα. Οι νεότερες αναλύσεις των ξένων ΜΜΕ, εννοείται για τους δικούς τους λόγους και συμφέροντα, δείχνουν ότι το χρέος δεν ελαφρύνεται αλλά αυξάνεται και μάλιστα σημαντικά εξαιτίας της συμφωνίας της ευρωζώνης για την Ελλάδα. Αναλύοντας πιο βαθιά το πολύπλοκο σχέδιο για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, το επιτελείο του πρακτορείου «Ρόιτερς» αποφαίνεται ότι για τον ελληνικό λαό θα είναι μεγαλύτερο μετά τη διάσωση... «Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό χρέος θα αυξηθεί κατά 32 δισ. ευρώ εάν εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters Breakingviews», αναφέρεται σε άρθρο του αρχισυντάκτη του, επεξηγώντας ότι «η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε περίπου 14% του ΑΕΠ, γεγονός που συνεπάγεται ότι το ελληνικό χρέος θα φτάσει το 179% του ΑΕΠ». Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από μελέτη «της αλληλεπίδρασης που θα έχουν μεταξύ τους τα διάφορα στοιχεία του πολύπλοκου σχεδίου που συμφωνήθηκε», επισημαίνει ο αρθρογράφος, παραθέτοντας στη συνέχεια συγκεκριμένους υπολογισμούς και στοιχεία που τεκμηριώνουν την παραπάνω εκτίμηση. Ας μη διαφεύγει πάντως ότι το πολύπλοκο αυτό σχέδιο το επινόησε και συνέταξε η «Διεθνής των τραπεζών», το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), με στόχο βέβαια πρώτα και κύρια τη διασφάλιση των συμφερόντων των μελών του. Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι με τον ελεγχόμενο συμβιβασμό αλυσοδένουν το λαό για πολλά χρόνια και πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου