Σελίδες

9 Ιουλ 2011

Γιατί δεν καταδίκασαν τους κουκουλοφόρους;


Την κρατική βία και τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων σε βάρος του κινήματος που καταδικάζει το ψήφισμα το οποίο έβγαλε χθες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ύστερα από το σχετικό κείμενο που κατέθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, απέρριψαν η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) και οι «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΝΑΡ κ.λπ.) γιατί δεν ήθελαν να καταδικάσουν τους κουκουλοφόρους!

Το ψήφισμα έχει ως εξής: «Η ΕΕ και το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ, την εκτεταμένη χρήση χημικών ενάντια στους διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας. Καταγγέλλουν την επίθεση σε εκπαιδευτικούς κάτω από τα γραφεία της ΔΟΕ (Σύνταγμα - Ξενοφώντος), τη χρήση χημικών γύρω και μέσα στο κτίριο και τον τραυματισμό τριών εκπαιδευτικών. Η ενέργεια αυτή στοχεύει στο χτύπημα και στην τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος για να περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που περιέχονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για το χτύπημα της απεργίας και της προβοκάτσιας που εκτυλίχθηκε στο Σύνταγμα. Για την εξέλιξη αυτή καταγγέλλουμε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.
Ταυτόχρονα, η ΕΕ και το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων στο κίνημα. Οι κουκουλοφόροι αξιοποιούνται και εντάσσονται σε συγκεκριμένο σχέδιο υπονόμευσης και χτυπήματος του κινήματος. Μέσα στους κουκουλοφόρους δραστηριοποιούνται διάφοροι μηχανισμοί, υπηρεσίες και ασφαλίτες, έτοιμοι για κάθε προβοκάτσια και αποπροσανατολισμό.
Αυτοί οι μηχανισμοί βρίσκονται στην υπηρεσία τρομοκράτησης του λαού και του λαϊκού κινήματος. Ο λαός να απαντήσει στην κλιμάκωση του αυταρχισμού, στην επίθεση στα δικαιώματά του με οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι εκβιασμοί, η προβοκάτσια από τα όργανα του συστήματος, οι απειλές και η τρομοκρατία θα κλιμακωθούν. Τώρα απαιτείται οργάνωση και περιφρούρηση του αγώνα».
***
Η άρνηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να καταδικάσουν τους κουκουλοφόρους τι μπορεί να σημαίνει; Οτι υποθάλπουν την προβοκατόρικη δράση; Ο,τι και να σημαίνει, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την επικίνδυνη αντίληψή τους για το κίνημα. Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» αρχικά είπε ότι θα υπερψηφίσει το ψήφισμα, αρκεί να προστεθεί μία ακόμα πρόταση. Η πρόταση προστέθηκε (είναι η δεύτερη παράγραφος, «η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη» έως «Δημόσιας Τάξης»), όμως η «Αυτόνομη Παρέμβαση» το καταψήφισε! Το επιχείρημά της ήταν ότι δεν μπορούν να μπουν στην ίδια μοίρα κυβέρνηση και κουκουλοφόροι. Λες και δε χρησιμοποιείται, αν δεν καθοδηγείται, η δράση τους από κρατικούς μηχανισμούς για να προβοκάρουν το λαϊκό κίνημα. Ανάλογο ήταν και το επιχείρημα των «Παρεμβάσεων», δηλαδή ότι η κυβέρνηση έριξε «δύο τόνους χημικά και εσείς θέλετε να βγάλετε ψήφισμα καταδίκης των κουκουλοφόρων». Τέτοια αντίληψη έχουν οι δήθεν αντικαπιταλιστές.
Η επιχειρηματολογία τους, που πασχίζει τάχα να αντιπαραθέσει την κρατική καταστολή στη δράση των κουκουλοφόρων - προβοκατόρων, δεν είναι απλά επικίνδυνη για το οργανωμένο κίνημα. Δείχνει τυχοδιωκτισμό.
***
Πρέπει οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματακαι απ' αυτήν την τακτική τους για το ρόλο τους. Γιατί, αντικειμενικά, η δράση των κουκουλοφόρων λειτουργεί συμπληρωματικά στις κρατικές δυνάμεις καταστολής, τροφοδοτούν την προβοκάτσια, την κρατική βία και τρομοκρατία. Δίνουν το πρόσχημα για να χτυπηθεί το κίνημα, ενώ μηχανισμοί αξιοποιούν τη δράση των κουκουλοφόρων για να το τσακίσουν. Η θέση αυτή είναι η πολιτική θέση των πολιτικών δυνάμεων που δρουν μέσα από αυτές τις παρατάξεις που εμφανίζονται ως δήθεν φιλολαϊκές. Πρόκειται για μια καιροσκοπική τακτική, που προκαλεί μεγάλη ζημιά στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Χ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου