Σελίδες

29 Ιουλ 2011

Το δικό τους σάπιο σύστημα...



«Τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης»... 
Είναι το προσφιλές παραμύθι και η γλυκιά προπαγανδιστική καραμέλα των θεματοφυλάκων του συστήματος και των μαχητών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την κατεδάφιση των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων και την καταστροφή της ζωή του λαού. 
Αυτό το παραμύθι μηρυκάζει για πολλοστή φορά χτες στα «Νέα» ο Γ. Πρετεντέρης. 
Κατά σύμπτωση το ίδιο ακριβώς έλεγε μια μέρα πριν ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φ. Ρέσλερ υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα «επικρατεί μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη που επικρατούσε στις χώρες του πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού στρατοπέδου μετά την κατάρρευσή του». 

Στο ίδιο πνεύμα και η Α. Μέρκελ δήλωνε την περασμένη Παρασκευή ότι «η Ελλάδα έχει την τύχη να διαθέτει πολλές δημόσιες επιχειρήσεις», την αποκρατικοποίηση των οποίων θεωρεί δεδομένη. Αυτό είναι και το ζητούμενο. Να δημιουργηθούν νέα πεδία κερδοφορίας για τα μονοπώλια και φυσικά να μειωθεί η τιμή της εργατικής δύναμης. Ξεχνούν όμως, αυτή η κρατική περιουσία είναι περιουσία που τυπικά ανήκει στο λαό, στην πραγματικότητα υπάρχει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 
Η σύμφυση ανάμεσα στο κράτος και τα μονοπώλια ήταν και παραμένει το βασικό χαρακτηριστικό της καπιταλιστικής ανάπτυξης. 
Φωνάζουν όμως ότι είναι η Ελλάδα... κομμουνιστική χώρα, ακριβώς για να εξαγνίσουν και νομιμοποιήσουν την επελαύνουσα καπιταλιστική βαρβαρότητα. Θέλουν να αποστασιοποιηθούν τάχα και να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους για το σύστημα που σαπίζει μέσα στις αξεδιάλυτες και οξυμένες αντιθέσεις του. 
Αυτό το σύστημα, που τώρα αποκαλεί περιφρονητικά κομμουνιστικό, είναι το δικό τους σύστημα, το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί πιστά εδώ και δεκαετίες ο 
Γ. Πρετεντέρης και τα αφεντικά του στα αστικά ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου. 
Θέλουν να το «αλλάξουν» για να το κάνουν πιο φιλικό για τα συμφέροντά τους και ασύλληπτα πιο βάρβαρο για το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου