Σελίδες

25 Ιουλ 2011

Μόνο δεινά από τη λυκοσυμμαχία...



«Ο,τι διαθέτουμε εμείς οι Γερμανοί για τη σταθερότητα θα το πάρουμε πολλαπλώς πίσω», δήλωσε με έμφαση μετά τη Σύνοδο της ευρωζώνης η 
Α. Μέρκελ και ασφαλώς ξέρει πολύ καλά 
τι λέει. 
Ο προσωρινός συμβιβασμός που έγινε στην ευρωζώνη έχει τη «δική της» σφαγίδα, καθώς διασφαλίζει πρώτα και κύρια τα συμφέροντα των γερμανικών μονοπωλίων και από τη σκοπιά αυτή οι όποιες υποχωρήσεις έγιναν είναι πρόσκαιρες και με το βλέμμα στη διασφάλιση των στρατηγικών συμφερόντων τους. 

Αυτό ακριβώς εννοούσε η Γερμανίδα καγκελάριος όταν έσπευσε αμέσως μετά να δηλώσει ότι «η Ελλάδα έχει μπροστά της μια μεγάλη διαδικασία μεταρρυθμίσεων». Οι «μεταρρυθμίσεις» αυτές όπως επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία πρέπει να έχουν στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, ώστε να διασφαλιστεί η κερδοφορία τους, πράγμα που περνάει κυρίως μέσα από τη δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. 


Η πάμφθηνη εργατική δύναμη και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι οι ανεξάντλητες πηγές υπερκερδών για τα μονοπώλια συνολικά, μεταξύ των οποίων τα γερμανικά διεκδικούν ηγετικό ρόλο και τη μερίδα του λέοντος.



Είναι φανερό ότι ο λαός δεν έχει καμία τύχη αν δεν απαλλαγεί από τη λυκοσυμμαχία. 
Η αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία είναι η μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδος. 
Είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουν αυτά που τους ανήκουν, δηλαδή να τα πάρουν όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου