Σελίδες

24 Ιουλ 2011

Οι Γερμανοί και ο κ. Χρυσοχοΐδης.



Μέσα στο χαμό της Συνόδου Κορυφής πήγε και ο υπουργός Ανάπτυξης, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στη Γερμανία, για επαφές με κυβερνώντες και επιχειρηματίες. 
Μάλιστα, προσπάθησε να αναδείξει τα αποτελέσματα αυτών των επαφών, μα τι να γίνει, αλλού ήταν το επίκεντρο της προσοχής.
Οι ανακοινώσεις του υπουργείου, αλλά και τα σχετικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, που φρόντισε να προωθήσει ώστε να μη διαφύγει της προσοχής μας η μεγάλη... εμβέλεια της παρέμβασης Χρυσοχοΐδη στο γερμανικό... οικονομικό οχυρό. 
Τι προπαγανδίζει; 
Οτι ορδές Γερμανών επενδυτών συγκροτούνται προκειμένου να «σώσουν» την Ελλάδα, κοινές ομάδες εργασίας ετοιμάζονται, συσκέψεις και διαπραγματεύσεις για την Ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές και άλλες επενδυτικές ευκαιρίες προωθούνται.

Γιατί ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται... 
Κι είπαν οι Γερμανοί επιχειρηματίες, «ε, αφού έχουν την ανάγκη μας οι Ελληνες, να μη βοηθήσουμε;». 
Αλλά το ξέρουμε καλά όλοι εμείς. 
Ο «φίλος» την ανάγκη σου - υπαρκτή ή τεχνητή, δεν έχει σημασία - θα εκμεταλλευθεί για να σε «εξυπηρετήσει». 
Δηλαδή οι φίλοι των καπιταλιστών θα έρθουν ως καπιταλιστές επίσης, εκμεταλλευόμενοι τις δημιουργούμενες εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες Κίνας, αλλά και την ιδιωτικοποίηση - αποκρατικοποίηση σημαντικών τομέων της οικονομίας για να κερδοσκοπήσουν και όχι για να καλύψουν λαϊκές ανάγκες.
Ας σταματήσουν λοιπόν, οι μεγαλοστομίες για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων σε μια περίοδο που αυτά τα ξένα κεφάλαια, οι ντόπιοι υποψήφιοι συνεργάτες τους και οι πρόθυμοι πολιτικοί φίλοι τους, δρομολογούν πολιτικές ασύδοτης κερδοσκοπικής δράσης. 
Παραπάει η κοροϊδία απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, που κάθε μέρα δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να καλύψουν τις ανάγκες τους, απλές, καθημερινές και σημαντικές ανάγκες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου