Σελίδες

24 Ιουλ 2011

Κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση στη «σκιά» της θριαμβολογίας.



Στο φουλ ανεβάζει τους ρυθμούς υλοποίησης των βάρβαρων μέτρων του «μεσοπρόθεσμου» και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας η κυβέρνηση, στη «σκιά» του κλίματος θριαμβολογίας που καλλιεργεί με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.
Το κυβερνητικό επιτελείο, με την ολόπλευρη στήριξη των αστικών ΜΜΕ και των άλλων αστικών κομμάτων, αξιοποιεί στο έπακρο την «επιτυχία» για διασφάλιση της ρευστότητας προς το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τους μονοπωλιακούς ομίλους, προκειμένου να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα και να κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση.
«Απαλλάχτηκε ο λαός μας από το βραχνά της χρεοκοπίας» (!), 

ισχυρίστηκε ξετσίπωτα ο πρωθυπουργός μιλώντας χτες σε «πανηγυρική» συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αντιστρέφοντας βάναυσα την πραγματικότητα, αφού η ελεγχόμενη χρεοκοπία που αποφασίστηκε στη Σύνοδο της ευρωζώνης σημαίνει μόνιμη και βαθιά χρεοκοπία για το λαό.
Τα ψέματα δεν είχαν τελειωμό στη χτεσινή πρωθυπουργική ομιλία, όπως και τα παχιά λόγια και οι ψεύτικες ελπίδες, ταυτίζοντας το συμφέρον της πλουτοκρατίας με το «εθνικό συμφέρον» και τη «βιωσιμότητα του χρέους» με μια... καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία. «Οι χτεσινές αποφάσεις εγγυώνται τη βιώσιμη πορεία της χώρας. Εγγυώνται τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Εγγυώνται τη μείωση των βαρών εξυπηρέτησής του και την κάλυψη των δανειακών μας αναγκών. Και τέλος, εγγυώνται ένα αναπτυξιακό πακέτο για την Ελλάδα, ένα - όπως ειπώθηκε - ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ», συνόψισε σε μία φράση τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, όπου όμως δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας. Πάνω απ' όλα βέβαια το μεγάλο ψέμα είναι ότι θα υπάρξει «ελάφρυνση του βάρους για την ελληνική οικογένεια».
Την ίδια στιγμή όμως επαναβεβαίωσε σε όλους τους τόνους τη δέσμευση και αποφασιστικότητά του να κλιμακώσει με καταιγιστικούς ρυθμούς την αντιλαϊκή επίθεση, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι οι αποφάσεις της Συνόδου της ευρωζώνης δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει τα μέτρα που «μεσοπρόθεσμου»... «Εχουμε μπροστά μας ένα καθαρό πεδίο, ένα ασφαλές πεδίο», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «έχουμε πολλή δουλειά, όμως, έχουμε πολλές αλλαγές να κάνουμε».
Ξεκαθάρισε επίσης ότι η παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες και τα μονοπώλια και η διαχείριση του χρέους είναι αναπόσπαστα δεμένες με την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων του μεσοπρόθεσμου. «Οσα πετύχαμε μέχρι τώρα, όμως, ό,τι και να καταφέρουμε, όλα θα πάνε στράφι, αν εμείς δεν συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για τις μεγάλες αλλαγές, τις ριζικές αλλαγές στη χώρα μας», τόνισε με νόημα.
Οπως ήταν αναμενόμενο αξιοποίησε την απόφαση της Συνόδου για να απευθύνει εκ νέου κάλεσμα για «εθνική συστράτευση», επιδιώκοντας να παγιδεύσει το λαό στα αδιέξοδα της διαχείρισης της κρίσης χρέους. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τα άλλα αστικά κόμματα και κυρίως από την ηγεσία της ΝΔ να βάλουν πλάτες στη δημιουργία κλίματος «εθνικής συνεννόησης και συστράτευσης»... «Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, η ΝΔ έχασε την ευκαιρία να συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια και, τελικά, στην επιτυχία της χώρας και του λαού μας, γιατί εξ αρχής διάλεξε να είναι στην εξέδρα και όχι στο στίβο της μάχης, ποντάροντας στην αποτυχία, στην αποτυχία της χώρας τελικά, προκειμένου να καρπωθεί κομματική οφέλη», δήλωσε, επιμένοντας ωστόσο ότι θα εξάγει τα αναγκαία συμπεράσματα και «θα συμβάλει εφεξής στην εθνική προσπάθεια».
Ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο πρωθυπουργός προκειμένου να καταδείξει πως τα οφέλη που θα υπάρξουν για το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν κινδυνεύουν από τη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα διαχείρισης του χρέους. 
«Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αν θέλετε, το βάρος που αναλαμβάνει ο ιδιωτικός τομέας, ο PSI όπως λέγεται, στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους, γίνεται με τρόπο απολύτως ασφαλή για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», υποστήριξε, επικαλούμενος ότι η παροχή ρευστότητας διασφαλίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στο μεσοδιάστημα από τον προσωρινό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Από κοντά και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
Κάλεσμα «να βάλουν όλοι πλάτη» ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, προτρέποντας ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό να προχωρήσει γρήγορα στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που έχει αποφασίσει.
Βάζοντας σταθερά πλάτη στην κυβέρνηση και την πολιτική της ο Καρ. Παπούλιας στη συνάντηση που είχε στο προεδρικό Μέγαρο με τον πρωθυπουργό, επικρότησε τις αποφάσεις της Συνόδου της ευρωζώνης λέγοντας οτι «η Ευρώπη ξύπνησε», εξαίροντας μάλιστα τον «πολύ σκληρό αγώνα» που έδωσε ο πρωθυπουργός στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου