Σελίδες

15 Ιουλ 2011

«Ούτε για μισθούς, ούτε για συντάξεις», για τους ... δανειστές!


Στην πρόσφατη Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης ΛΑΡΚΟ, διεξήχθη στη Βουλή ένας αποκαλυπτικός διάλογος με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.
Το ενδιαφέρον δε βρίσκεται εκεί που το είδαν τα κανάλια ότι δηλαδή ο Οικονόμου αμφισβήτησε τη... «δυνατότητα» της κυβέρνησης να ξεπουλήσει το σύνολο της περιουσίας για την οποία έχει δεσμευτεί.
Το ενδιαφέρον - όπως προκύπτει από τα «Πρακτικά» της συνεδρίασης - βρίσκεται στις ομολογίες του υπουργού, οι οποίες... εκμαιεύτηκαν από την παρέμβαση του κομμουνιστή βουλευτή.
*
Θανάσης Παφίλης: «...μη θέτετε διλήμματα ότι πουλάμε για να ξεχρεώσουμε. Διότι είναι ψέμα και αυτό! Πόσα θα πάρετε; Θα πάρετε 50 δισεκατομμύρια ευρώ! Πόσοι θα είναι οι τόκοι μέχρι τότε; Πληρώνετε τόκους 5 δισεκατομμύρια ευρώ το τρίμηνο. Αυτό το ποσό επί τέσσερα, είναι 20 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Πόσα λιμάνια πρέπει να πουλήσετε για να βγάλετε τους τόκους; Με το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης που θα πουλήσετε - δεν είναι το 27% που λέτε τώρα, αλλά θα είναι περισσότερο μετά - θα εξοφλήσετε τους τόκους μιας εβδομάδας! Αντε δύο εβδομάδων! Επομένως, αυτό το θέμα του χρέους είναι πρόσχημα! Ούτε πουλάτε για τους μισθούς και τις συντάξεις! Αυτά να τα πείτε αλλού! 
Ούτε εφαρμόζετε αυτήν την πολιτική, για να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις!  Οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονται από την εσωτερική φορολογία!
*
Παντελής Οικονόμου: «Πουλάμε, γιατί ό,τι πουλήσουμε και ό,τι έσοδα έχουμε από τη φορολογία, πρέπει να φθάσουν μέχρι το 2015 σε ένα συγκεκριμένο ύψος κι έχουμε υπογράψει σύμβαση γι' αυτό.
(...) Εσείς περιγράφετε μια κατάσταση κατά την οποία ένα κυρίαρχο κράτος έχει πλήρη δυνατότητα να ασκήσει όλη του την κυριαρχία κατά το δοκούν. Ομως, δεν είναι αυτή η κατάσταση.
(...)δεν είπα ούτε για μισθούς ούτε για συντάξεις. Δεν είπα τίποτα τέτοιο. 
Σας είπα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουμε αυτά τα οποία δικαιούμαστε από αυτή τη σύμβαση είναι να πουλήσουμε δημόσια περιουσία για να μειώσουμε το χρέος».
***
Τα συμπεράσματα είναι δύο και είναι πρόδηλα:
*
Πρώτον: Κατά τον υπουργό, το ΚΚΕ μιλάει και παλεύει για μια Ελλάδα που ως κράτος θα «έχει πλήρη δυνατότητα να ασκήσει όλη του την κυριαρχία κατά το δοκούν».
Αλλά, ενώ το ΚΚΕ - όπως σωστά διαπίστωσε ο υπουργός - παλεύει για μια τέτοια Ελλάδα, στη σημερινή καπιταλιστική Ελλάδα, στην Ελλάδα της πλουτοκρατίας, στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του δικομματισμού και των προθύμων των μνημονίων, καθ' ομολογίαν του κ. Οικονόμου, «δεν είναι αυτή η κατάσταση»!
*
Δεύτερον: Μέχρι τώρα το ξεπούλημα «δικαιολογείτο» στο όνομα του ότι πρέπει να «πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις»! Τα δάνεια - που θα φέρουν νέους τόκους, νέα χρεολύσια, νέα δάνεια κ.ο.κ. - δικαιολογούνταν στο όνομα της καταβολής μισθών και συντάξεων! Να όμως που το ψέμα έφτασε στα όριά του. Μάρτυς μας ο αρμόδιος επί των Οικονομικών υπουργός: «Δεν είπα ούτε για μισθούς ούτε για συντάξεις» (!) αναφώνησε μεγαλοπρεπώς, και συμπλήρωσε: Πουλάμε (σ.σ.: ξεπουλάνε) «για να μειώσουμε το χρέους»...
Τουτέστιν:
Ξεπουλάνε και συνάπτουν νέα δάνεια για να ξεπληρώνουν τα προηγούμενα δάνεια. Εκεί πάνε τα δάνεια, που φέρνουν νέα δάνεια και εκείνα φέρνουν ακόμα βαρύτερα δάνεια κ.ο.κ. Τα δάνεια, δηλαδή, επιστρέφουν στους δανειστές, προσαυξημένα με νέα τοκογλυφικά. Τα δάνεια δεν πάνε για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του λαού. Αντίθετα: Οι μισθοί και οι συντάξεις του λαού αφανίζονται για να πληρώνονται τα δάνεια! Πώς αλλιώς να το πει ο άνθρωπος;...
Το ... 37ο!
Υπάρχουν ...36 σενάρια γύρω από το «ελληνικό ζήτημα», μας είπε προχτές ο Βενιζέλος. Συνεπώς, είναι εύκολο για τους εργαζόμενους να επιλέξουν ποιο «σενάριο» πρέπει να ακολουθηθεί: Το ...37ο!
Εκείνο, δηλαδή, που περιλαμβάνει το «σάρωμα» και των ...36 σεναρίων, μαζί με όλους εκείνους που τα προσχεδίασαν και αδίστακτα τα υλοποιούν, οδηγώντας τον ελληνικό λαό στη συμφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου