Σελίδες

8 Ιουλ 2011

Ορμητικά στη μάχη ...


Τη νέα φάση του αντιλαϊκού πολέμου, τη σφοδρότερη κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια σε ολόκληρη την γκάμα της ζωής των εργατών, της κάθε λαϊκής οικογένειας, ξεδιπλώνει μέσα σε αυτό το «καλοκαίρι» το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. 
Το «Μεσοπρόθεσμο» μαζί και ο πρώτος από τους εφαρμοστικούς νόμους τους ήταν μόλις το πρώτο σκαλοπάτι, η πολεμική ιαχή της πλουτοκρατίας για όλα όσα έχουν σχεδιάσει, για την ομοβροντία από τα φρέσκα νομοσχέδια, τις άλλες κρατικομονοπωλιακές ρυθμίσεις, που εσπευσμένα φέρνουν είτε για ψήφιση στη Βουλή είτε και με άλλες διαδικασίες.

Πέτρα πάνω στην πέτρα δε σκοπεύουν να αφήσουν, υποτάσσοντας τα πάντα στον ενιαίο στρατηγικό στόχο τους, την τόνωση και ενίσχυση των μονοπωλίων μέσα στις σημερινές (και αυριανές) συνθήκες απότομης όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης. Ακόμη και η παραμικρή αμφιβολία και επανάπαυση δεν πρέπει να βρουν θέση στη λαϊκή αντίληψη. 
Η τέτοια στάση εξ αντικειμένου, από τα ίδια τα πράγματα και την εξέλιξή τους, θα σημάνει το αδυνάτισμα του λαϊκού μετώπου, την παράδοση πολύτιμων θέσεων μάχης στο αντίπαλο μαύρο μέτωπο. Μέσα στον Ιούλη, τα λαϊκά στρώματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με τα ήδη ψηφισμένα μέτρα, όπως τη συρρίκνωση μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Από το φθινόπωρο θα πέφτουν και τα ψηφισμένα χαράτσια από τις κάθε είδους έκτακτες εισφορές, που μαζί με όλα τα άλλα πάνε αποκλειστικά για τα τρωκτικά του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου.
Η νέα συμφωνία τους περιλαμβάνει πληθώρα από νέους «εκτελεστικούς» νόμους, βουνό από ρυθμίσεις για την τόνωση και ενίσχυση των καπιταλιστών. Τον Ιούλη ιδρύουν το Ταμείο για τις ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ, μέσα στο οποίο θα περάσουν «αμετάκλητα» κάθε περιουσιακό στοιχείο. Θωρακίζουν το νομικό οπλοστάσιό τους για την εκχώρηση φιλέτων δημόσιας γης και περιουσίας, βασικών και συγκεντρωμένων κλάδων (ενέργεια, ύδρευση, λιμάνια, δίκτυα και υποδομές κ.ά.). Το Σεπτέμβρη θα έχουν έτοιμα και τα νέα μέτρα για την καρατόμηση των επιδομάτων ανεργίας - που και οι ίδιοι βλέπουν να εκτοξεύεται σε νέα ύψη - του ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, των πολυτεκνικών επιδομάτων. Οπου να 'ναι έρχεται και το νομοσχέδιο για τα λουκέτα, τις συγχωνεύσεις και τις μαζικές απολύσεις στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για τις ανάγκες της πλουτοκρατίας, πετάνε στους «πέντε δρόμους» όλους τους συμβασιούχους που ακόμη έχουν απομείνει. Το Σεπτέμβρη σχεδιάζουν να έχουν ξεμπερδέψει και με τις επικουρικές συντάξεις. Για την αποφασιστική στήριξη αυτής της πολιτικής μπάζουν ιδιώτες σε νευραλγικούς τομείς του κράτους που, μαζί με τα επιτελεία της τρόικας, θα στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου όλοι μαζί να επιβάλουν τη διά πυρός και σιδήρου απόδοση των κλοπιμαίων στις μερίδες της πλουτοκρατίας. Ούτε και σε αυτά δεν πρόκειται να σταματήσουν. Το ομολογούν και οι ίδιοι μέσα από την πρόσφατη «έκθεση αξιολόγησης» της Κομισιόν, όπου ορθά - κοφτά σημειώνουν ότι κάθε «αστοχία» συνεπάγεται και πρόσθετα «διορθωτικά» μέτρα.
Ο λαός, μέρα με τη μέρα, μάχη με τη μάχη, πρέπει να γίνεται ολοένα και πιο ισχυρός, ικανός, αποφασισμένος. Να συμμετάσχει στην οργάνωση του εργατικού - λαϊκού αγώνα και της λαϊκής συμμαχίας στους χώρους δουλειάς, με κλιμάκωση στις συνοικίες και παντού. Να ανατρέψει το συσχετισμό δυνάμεων και στο πολιτικό επίπεδο με το ΚΚΕ, για τη λαϊκή εξουσία, χωρίς καπιταλιστές και τις κρίσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου