Σελίδες

8 Ιουλ 2011

Εγχειρίδιο για ωμές επεμβάσεις στο εσωτερικό χωρών.


Μια ακόμα επικίνδυνη για τους λαούς έκθεση, με θέμα «Εξωτερικές πολιτικές της ΕΕ υπέρ του εκδημοκρατισμού» υπερψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο, εφοδιάζοντας επί της ουσίας κάθε ιμπεριαλιστική μυστική υπηρεσία με ένα εγχειρίδιο δράσης για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης, με το χυδαίο πρόσχημα της «προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας». 
Την έκθεση καταψήφισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.

Με τη συγκεκριμένη έκθεση, το πολιτικό προσωπικό του ιμπεριαλισμού συστήνει στα όργανα της ΕΕ να ασκούν πιέσεις και ανοιχτούς εκβιασμούς στην κυβέρνηση οποιασδήποτε χώρας, χρησιμοποιώντας ως μοχλό τις οικονομικές σχέσεις της με την ΕΕ. Ακόμα, να επιβάλλουν ρήτρες συμμόρφωσης με τη «δημοκρατία» και τα «ανθρώπινα δικαιώματα», όπως τα αντιλαμβάνεται η ιμπεριαλιστική ευρωένωση, σε κάθε εμπορική και οικονομική συναλλαγή με τρίτες χώρες και στη συνέχεια να τους επιβάλλουν οικονομικές (και κατά συνέπεια και πολιτικές) κυρώσεις μέσω της μείωσης ή της διακοπής των όποιων χρηματοδοτήσεων τους παρέχει η ΕΕ.
Καλεί ακόμα τα όργανα της ΕΕ και τα κράτη - μέλη «να ασκούν οποτεδήποτε κρίνεται απαραίτητο πίεση στις κυβερνήσεις κρατών με γνωστές αρνητικές επιδόσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».Να προβαίνουν σε ανοιχτή υπονομευτική δράση σε κάθε χώρα, ενισχύοντας και χρηματοδοτώντας με πακτωλό χρημάτων όλους τους πράκτορες του ιμπεριαλισμού σ' αυτές, «ομάδες παραγόντων» - όπως τους αποκαλεί - ΜΚΟ, «τα νόμιμα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα» και«τα γνήσια μη εξτρεμιστικά κοινωνικά κινήματα». Η πρόσφατη Ιστορία δείχνει ποιος ήταν ο ρόλος της ΕΕ στις διάφορες «έγχρωμες» - πορτοκαλιές, κίτρινες κ.λπ. - «επαναστάσεις» και σε εξεγέρσεις - «οπερέτες», σε μια σειρά από χώρες.
Φτάνουν, μάλιστα, στο σημείο να προτείνουν τη δημιουργία «Ευρωπαϊκού Κληροδοτήματος για τη Δημοκρατία», για να εξασφαλίσουν απρόσκοπτη χρηματοδότηση σε κάθε ιμπεριαλιστικό παράρτημα που «αναπτύσσει δράση υπέρ της δημοκρατικής αλλαγής στις χώρες τους». Με λίγα λόγια, οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων καλούν απροκάλυπτα σε εξαγωγή «ιμπεριαλιστικής δημοκρατίας» και «αντεπανάστασης», όπου και όποτε κρίνουν απαραίτητο για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντά τους.
«Οι λαοί ξέρουν καλά πώς εννοεί η ΕΕ τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία. Το πλήρωσαν και το πληρώνουν με το αίμα τους στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη σήμερα. Γι' αυτό πρέπει να αποκαλύψουν το ρόλο των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών στις χώρες τους και διεθνώς, δυναμώνοντας το μαζικό λαϊκό κίνημα ενάντια στις διεθνείς ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τους εγχώριους υπηρέτες τους», σημείωσε παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση ο Μπάμπης Αγγουράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου