Σελίδες

10 Ιουν 2011

Αποπροσανατολιστικά σενάρια...




ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
 τα σενάρια για την περίφημη ...«βοήθεια» που θα λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ. 
Θα είναι 90 δισ. ευρώ λέει ο ένας, 80 δισ. ο άλλος, 120 δισ. σύμφωνα με κάποια ακόμη σενάρια...
Γενικώς ...πετάνε τα δισ. και ολοένα έρχονται προς τα εδώ, αρκεί οι εργαζόμενοι να δεχθούν ένα ακόμη πακέτο «θυσιών». 
Το ποιο ακριβώς είναι θολό ακόμη, πάντως θα πληρώσουν και μάλιστα ακριβά.
Οσο για το πού θα πάνε τα περίφημα δισεκατομμύρια; 
Ε, εκεί που πήγαν και τα προηγούμενα: Στις τράπεζες, στους βιομήχανους και στους εφοπλιστές - φιλτραρισμένα από τον κρατικό μηχανισμό που δουλεύει για όλους αυτούς.

Επειδή, όμως, κάποιος πρέπει να τα αποπληρώσει, εδώ είναι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι μικροί επαγγελματίες και, φυσικά, η κυβέρνηση που ...μοιράζει το κόστος.
Και οι όποιες διαφωνίες της, φυσικά, εκεί εδράζονται. 
Στο πώς θα το μοιράσουν, έτσι ώστε να έχουν το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος, στο πώς θα εξαπατήσουν τον κόσμο για το μέγεθος της επίθεσης.
ΝΕΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ διαβάζουμε τώρα κατά των απεργιών και των κινητοποιήσεων. Επηρεάζουν - λένε - τον τουρισμό και ως εκ τούτου είναι επιζήμιες για την εθνική οικονομία και την εθνική προσπάθεια.
Σε αντίθεση, φυσικά, με τους μεγαλοξενοδόχους, που όταν πληρώνουν μισθούς της τάξης των 200 και 300 ευρώ το μήνα χωρίς ασφάλιση ενισχύουν την εθνική οικονομία και την ανάπτυξη και αυξάνουν το ΑΕΠ.
Γι' αυτό, άλλωστε, για τους πρώτους η κυβέρνηση διαθέτει ΜΑΤ, δακρυγόνα και αντιαπεργιακούς νόμους και για τους δεύτερους ενισχύσεις, επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές. Δίκαια πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου