Σελίδες

4 Ιουν 2011

Προτρέχει ξανά ο ΣΥΝ...



Μέτρο των λόγων είναι πάντα η πράξη. 
Κι αν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι 16 βουλευτές του, υψώνουν λεκτικά τους τόνους, μένει να φανεί στην πράξη αν εννοούν όσα λένε. 
Μέχρι σήμερα, έβαλαν πλάτη στο πέρασμα ενός οδοστρωτήρα που ισοπέδωσε εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. 
Αν μετάνιωσαν, ας περάσουν στην πλευρά που στέκεται ο λαός και το κίνημά του. Διαφορετικά, θα επιβεβαιωθεί ότι για μια ακόμα φορά παίζουν άσχημα παιχνίδια σε βάρος του λαού και ιδιαίτερα σε βάρος των θυμωμένων και απογοητευμένων ψηφοφόρων του κόμματός τους.
Προκαλεί, ωστόσο, εντύπωση η σπουδή με την οποία ο οπορτουνισμός τούς «αγκαλιάζει», χωρίς να κρατά ούτε καν μια «πισινή». 

Η χτεσινή «Αυγή» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο πηχυαίο τίτλο: «Ραγίζει το ΠΑΣΟΚ»! Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Οι διάφορες φωνές κριτικής εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίποτα μπροστά στο πραγματικά βαθύ ρήγμα που υπάρχει ανάμεσα στις κοινωνικές δυνάμεις και τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ, στις προηγούμενες εκλογές, και την κυβέρνηση». 
Ο Π. Λαφαζάνης σχολίασε: «Η κυβέρνηση, αν επιμείνει σε τέτοιου είδους πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις, το μόνο που θα δείξει είναι πόσο τρέμει, όχι μόνο τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως τα κύματα των λαϊκών αντιδράσεων».
 Ο Δ. Παπαδημούλης έκανε σημαία του, χτες σε συνεντεύξεις του, φράσεις από την επιστολή των «16». Αλλά και οι «16» δήλωσαν πως δεν έχουν διαφωνίες με την πολιτική της κυβέρνησης. Θέλουν, όμως, να ξέρουν τι δεν πήγε ως τώρα καλά και ζητούν συζήτηση στα κομματικά όργανα.
Οι αυταπάτες του καλού ΠΑΣΟΚ
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κάθε φορά που αναλάμβανε εργολαβικά να πείσει τους ανθρώπους του μόχθου για την ειλικρίνεια του ΠΑΣΟΚ ή για την ύπαρξη ενός «καλού ΠΑΣΟΚ», η διάψευση τον περίμενε στη γωνία. 
Δυστυχώς, ήταν διάψευση και των προσδοκιών τις οποίες στο μεταξύ είχε καλλιεργήσει στο λαό. 
Στο βαθμό που αυτός έδινε βάση σ' αυτήν την πολιτική γραμμή, το πλήρωνε με απογοήτευση. 
Ποιος ξεχνά τις «θετικές δεσμεύσεις» του ΠΑΣΟΚ, για τις οποίες διαβεβαίωνε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το λαό και έγιναν ο ολετήρας των δικαιωμάτων του; 
Ποιος ξεχνά τις διαβεβαιώσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ότι επίκειται σεισμός που θα αλλάξει τον πολιτικό χάρτη της χώρας και έθαψε στα ερείπιά του εργατικές λαϊκές κατακτήσεις; 
Ποιος ξεχνά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει «καλό ΠΑΣΟΚ», ότι το «ΠΑΣΟΚ μετατοπίστηκε προς τα αριστερά του πολιτικού χάρτη», ότι το ΠΑΣΟΚ ανήκει στις «δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης» κ.λπ. κ.λπ.;
Το ΠΑΣΟΚ, παρά την επιμονή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, «είναι εδώ» και είναι «ενωμένο» προς ώρας απέναντι στο λαό. Ο οποίος σοφά θα πράξει να μην πάρει τοις μετρητοίς τα λογύδρια κανενός απ' όσους ως τα σήμερα τον εξαπατούν συστηματικά. Από λόγια, άλλωστε, είναι χορτασμένος, οι πράξεις, όμως, τον άφησαν εν τέλει νηστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου