Σελίδες

3 Ιουν 2011

Σκόπιμες κατασκευές αστών...



Η προχτεσινή ενέργεια στη Βουλή κάποιων δήθεν αγανακτισμένων τροφοδότησε τα αστικά επιτελεία και το αστικό πολιτικό σύστημα με επιχειρήματα νέων εκβιασμών κατά του λαού. Γράφει, για παράδειγμα, ο γνωστός δημοσιολόγος των «Νέων»: «Στη χώρα μας συγκροτείται και διογκώνεται ένα αντικοινοβουλευτικό, αντιδημοκρατικό και κυρίως αντισυστημικό ρεύμα. Μετακινείται από τη Δεξιά στην Αριστερά. Είναι με την ίδια ευκολία απολίτικο και υπερπολιτικοποιημένο. Αποτελεί, όμως, μια εύφλεκτη ύλη ικανή να τινάξει στον αέρα τη δημοκρατία μας». Είχε προηγηθεί αντίστοιχη παρέμβαση υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης, της ΝΔ, του προέδρου της Βουλής, που αναφέρθηκαν στα γεγονότα μιλώντας για «κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια τη δημοκρατία μας», ότι «η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον ελληνικό λαό».

***
Συγκαλύπτουν ότι τέτοιες ενέργειες, καταδικαστέες, γιατί αξιοποιούνται για συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος, έχουν τροφοδοτηθεί από την αστική προπαγάνδα. Από την έναρξη της οικονομικής κρίσης επιδίωξαν να περάσουν στη συνείδηση λαϊκών μαζών ότι για τα χρέη και τα ελλείμματα φταίνε οι «πολιτικοί λαμόγια», που έπαιρναν μίζες, που είναι κλέφτες, ότι κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή. Και τροφοδότησαν συνειδητά και σκόπιμα τέτοια αντανακλαστικά. Δικά τους δημιουργήματα είναι. Και οι δυνάμεις που πυροδοτούν τέτοιες ενέργειες, των αστών κατασκευές είναι. Τους είναι και χρήσιμες ως εμπνευστές - διοργανωτές προβοκατσιών, όπως στις 5 Μάη 2010 έξω από τη Βουλή με παρόμοιες ενέργειες, προβοκάτσια ενάντια στο ΠΑΜΕ, που αποκάλυψε το ΚΚΕ και στη Βουλή, με πρωτοστάτες ακροδεξιούς και το ΛΑ.Ο.Σ., όχι ενάντια στο αστικό κοινοβούλιο, αλλά ενάντια στο λαϊκό κίνημα και με στόχο να συκοφαντηθεί το ταξικό κίνημα. Ο δημοσιολόγος κάνει λαθροχειρία ταύτισης, με αφορμή αυτή την ενέργεια, της ακροδεξιάς με το οργανωμένο ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ. Ταυτίζει το «αντιδημοκρατικό» με το «αντισυστημικό ρεύμα», το «δεξιό» με το «αριστερό», υπονοώντας το ΚΚΕ, το «απολίτικο» με το «υπερπολιτικοποιημένο». Βεβαίως και το ακροδεξιό είναι πολιτικοποιημένο υπέρ του συστήματος και όχι απολίτικο, όπως υπονοεί ο δημοσιολόγος για να «βγάλει λάδι» την ακροδεξιά. Χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο προπαγάνδας για να υπερασπίσουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, που τσακίζει το λαό για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αντισυστημικοί οι ακροδεξιοί; Μα τον Καρατζαφέρη τον έχουν μόστρα στις εκπομπές τους στα κανάλια τους. Και είναι υπέρμαχος της αστικής πολιτικής, του συστήματός τους, και ας είναι ένας απ' αυτούς που πρόβαλε χουντικούς, Παττακούς και Σία, τον Πλεύρη, έναν απ' τους θεωρητικούς του ναζισμού και της χούντας στην Ελλάδα.
***
Ολ' αυτά για την υπεράσπιση του καπιταλιστικού συστήματος, κινδυνολογώντας για το αστικό κοινοβούλιο και τη δημοκρατία. Την «κοινοβουλευτική δημοκρατία» την καταργούν οι ίδιοι οι αστοί όταν το κρίνουν σκόπιμο και την κατάργησή της υπηρετούν τα επιτελεία τους, τα αστικά ΜΜΕ. Για παράδειγμα, η πρόσφατη νεοελληνική Ιστορία μάς πληροφορεί πως τα «Νέα» και το «Βήμα» υπηρέτησαν τα αστικά καθεστώτα κάθε μορφής, και τη δικτατορία. Αλλο είναι το πρόβλημά τους. Το ταξικό λαϊκό κίνημα, η δράση του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία. Αυτό θέλουν να αποτρέψουν. Προβάλλουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία ως το άπαν της λαϊκής βούλησης και ας αποφασίζει μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή της εργατικής τάξης, της λαϊκής οικογένειας, όπως τώρα με τα μνημόνια και το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση. Η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, μ' όλους τους θεσμούς της, πασχίζει να φαίνεται ως καθεστώς λαϊκής κυριαρχίας δι' αντιπροσώπων και μάλιστα εκλεγμένων καθολικά, αλλά είναι καθεστώς εξουσίας μιας ισχνής κοινωνικής μειοψηφίας, της αστικής τάξης, και για συγκεκριμένους λόγους, που έχουν σχέση με την αποτροπή μιας γενικότερης αμφισβήτησής της, οι ίδιοι οι λειτουργοί της δεν έχουν κανένα ηθικό πρόβλημα να την καταπατούν. Λειτουργεί και δρα έτσι ώστε να εμποδίζει την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα στη συμμετοχή όχι μόνο στη διακυβέρνηση αλλά και στην πολιτική δράση γενικά. Το Κοινοβούλιο αποφασίζει αντιλαϊκούς νόμους. Είναι θεσμός της κυριαρχίας της τάξης τους πάνω στο λαό. Η παλλαϊκή συμμετοχή στην πολιτική και τη διακυβέρνηση μόνο μέσα από γνήσιους λαϊκούς θεσμούς, τους οποίους σχηματίζει η οργανωμένη εργατική τάξη, ο λαός, μπορεί να εξασφαλιστεί, στη λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου