Σελίδες

14 Ιουν 2011

Έρπων φασισμός στην πλατεία!



Είναι από τα πράγματα που συνταράσσουν!


Χθες η Λαϊκή Συνέλευση της «αμεσοδημοκρατίας» της πλατείας Συντάγματος πήρε τη μεγαλύτερη και πλέον αντιδραστική κατηφόρα της. Αποφάσισε: «ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ»!!! 


Το γράφουν χωρίς ντροπή και στο ψήφισμα της πλατείας, 13/6 

(ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ Λ.Σ. 13/6) - άρθρο 9,
http://real-democracy.gr/votes/2011-06-14-ψηφισματα-λσ-136!



Εγώ το λέω χωρίς περικοκλάδες: Ντροπή τους και πάλι ντροπή τους! Ντροπή τους για το αίμα που έχυσαν χιλιάδες αγωνιστές της δημοκρατίας, για τους εκτελεσμένους, για τους βασανισμένους. 


Έχω προειδοποιήσει εγκαίρως για ολοκληρωτικές ροπές στην «αμεσοδημοκρατια». Όσο είναι νωρίς γρηγορείτε. Δεν είναι αστεία αυτά. Όταν ο μικροαστισμός αρχίζει να επιτίθεται στη δημοκρατία μέσα από την «αμεσοδημοκατια» το επόμενο βήμα είναι ο φασισμός.


Οι φίλοι που μου κάνουν κριτική γιατί είμαι αυστηρός με τη πλατεία και τον "λαό" που απαγορεύει τα κόμματα και τα συνδικάτα έτσι αθώα δήθεν, είναι καιρός να ανασκουμπωθούν. Να διαχωρίσουν τη θέση τους, να πολεμήσουν παρόμοιες πρακτικές. 


Που θα καταλήξουμε δηλαδή; Μέσα από μια πλατεία, στη νομιμοποίηση κάθε επίθεσης στη δημοκρατία; Αυτοί είναι οι «αγανακτισμένοι» ή μήπως οι προγραμματισμένοι; 


Καιρός για αλλαγή πλεύσης. Ο κίνδυνος στις πλατείες παραμονεύει. Ο δρόμος προς τον φασισμό είναι στρωμένος με ροδοπέταλα λαϊκισμού και «αμεσοδημοκρατιας»!
Αριστερά και πολιτική

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/6/11, 2:13 μ.μ.

    Εχουμε πολλά να δούμε ακόμα και σε σύντομο σχετικά διάστημα.Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μάσκες αρχίζουν και πέφτουν. Εύστοχα επισημαίνεται ότι φασισμός και άκρατος λαϊκισμός πάνε χέρι-χέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/6/11, 3:19 μ.μ.

    Θα μπορούσε να θεωρηθεί γραφικό με δεδομένο ότι η περιβόητη "συνέλευση" είναι καμιά 500άρα στα καλύτερα της, αλλά ο κίνδυνος πάντα ελοχεύει, καθόσον αυτό το "κίνημα" καθοδηγείται απο τα αστικά ΜΜΕ και διάφορους σκοτεινούς κύκλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/6/11, 3:31 μ.μ.

    τόσο χάιδεμα θα πήγαινε χαμένο;
    οταν ο αντίπαλος σε χαιδεύει κάτι δεν κάνεις καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/6/11, 3:37 μ.μ.

    Μήπως τελικά να το πουν άμεσο φασισμό αντι για άμεση δημοκρατία;;;θα είναι πιο ειλικρινές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/6/11, 5:39 μ.μ.

    μια μονο Δημοκρατια υπαρχει. Η Δημοκρατια των ελευθερων πολιτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aώνυμε (5:39 μ.μ.) αυτή είναι η δημοκρατία που καταργεί τα κόμματα και τα συνδικάτα? Είναι η λεγόμενη αμεσοδημοκρατία που απαγορεύει την ελεύθερη έκφραση ιδεών και απόψεων?
    Είναι η λεγόμενη δημοκρατία της πλατείας των αυτοαποκαλούμενων αγανακτησμένων που ερεθίζονται απο τις κόκκινες σημαίες μόνο, αλλά εκθειάζουν τις σημαίες με τους δικέφαλους αετούς της χρυσής αυγής?
    Αυτό ανώνυμε λέγεται φασισμός, μόνο η δικτατορίες και οι χούντες μέχρι στιγμής έχουν καταργήσει τα κόμματα στην χώρα μας, ο δε δικτάτορας Παπαδόπουλος τα είχε βάλει στον γύψο, μήπως είστε ζηλωτές του?
    Σου αφιερώνω ένα τραγούδι Μ. Δημητριάδη (φασισμός)
    http://tasosnastos.blogspot.com/2011/04/blog-post_3474.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστέυω ότι είναι αξιόλογη η άποψη του Γιώργου Σαρρή, ενός εκ των συμμετεχόντων στην "πλατεία" σχετικά με το ψήφισμα της Γεν. Συν.
    http://giorgossarris.blogspot.com/2011/06/blog-post_5294.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/6/11, 7:40 μ.μ.

    Τασο μου τα κομματα του Ελλ. κοινοβουλιου οπως και τα συνδικατα δεν καταργουνται απο κανεναν γιατι ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ μετην διαπλοκη τους με την εξουσια στην συνοιδηση του κοσμου αν το εχετε παρει πρεφα εκει ψηλα στον Περισσο.Φασισμος και μαλιστα γκεμπελισμος ειναι ο δικος σου με αυτα που λες για χρυσαυγουλα και δικεφαλους ενω ξερεις πολλυ καλα οτι ειναι ψεματα.Να σε χαιρομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/6/11, 7:49 μ.μ.

    Τασσο μου γιατι η λεξεις αγανακτισμενοι, πλατεια κλπ συνοδευονται παντα απο " "; τοσο πολλυ σας φοβιζουν ; Να τις αλλαξετε να λετε οι εξαποδω σ εκεινο το κακο μερος. Μια χαρα πατε απο μισαλοδοξια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/6/11, 8:51 μ.μ.

    Αγαπητέ ανώνυμε 7:49
    1)Τι τελευταίες μέρες πολύ ανωνυμία πλάκωσε....
    2)Ρωτάς εμάς για ανάρτηση που έγραψε άλλος συγγραφέας και εμείς απλά αναδημοσιεύουμε;;;
    3)Από πότε βάζουμε σε εισαγωγικά λέξεις οι οποίες όπως λές μας φοβίζουν;;;
    Δηλάδη αν κάποιος φοβάται το σκοτάδι κάθε φορά που γράφει τη λέξη σκοτάδι την βάζει σε εισαγωγικά;;;;Άλλο πάλι και τούτο....
    Σε εισαγωγικά μπαίνουν λέξεις όταν μεταφέρονται κάτα λέξη...το μπλόγκ ποτέ δεν έκρυψε τις αμφιβολίες του για το κάτα πόσον αυτοί που υποκινούν τα νήματα αυτού του κινήματος είναι αγανακτησμένοι ή μήπως είναι κουρδισμένοι;;;(και στο κάτω κάτω δεν θα απολογούμαι γιατί έχω αμφιβολίες)και όσο θα έχουμε αμφιβολίες τα εισαγωγικά μπαίνουν γιατί μεταφέρουμε καταλέξη τα λεγόμενα τους.Αυτα όσον αφορά το δικό μας μπλόγκ,όσον αφορά το μπλόγκ του αριστερά και πολιτικη που γράψε το αρθρο καλύτερα να ρωτήσεις τον ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/6/11, 9:04 μ.μ.

    Ανώνυμε 7.40
    και σε εσένα πολύ ανωνυμία τελευταία...
    Δηλαδή κόμματα όπως το ΚΚΕ τα οποία ποτέ δεν κυβέρνησαν και δεν είχαν διαπλοκή με την εξουσία(όσες προβοκάτσιες και αν έγιναν,ουκ ολίγες,για να ρίξουν λάσπη οτι τάχα δήθεν το ΚΚΕ είναι διευθαρμένο όλες πέσαν στο κένο και το μόνο που τελικά αποδείχθηκε είναι η στημένη πρόβοκάτσια....βλέπε Παγκαλο και όχι μόνο....) αυτοκαταργήθηκε όπως λες;;;;
    Άλλα κόμματα μικρότερα που ποτέ δεν κυβέρνησαν;;Τα κόμματα που είναι εκτός βουλής;;
    Νομίζω οτι κάπου μπερδεύεσαι...Αυτός ο μηδενισμός που κάνεις είναι σαν το όλοι μαζί τα φάγαμε...
    Πάρτε το χαμπάρι το μπλόγκ δεν εκπροσωπει το ΚΚΕ οπότε τα περί Περρισου κλπ αλλού....
    Όσο για δικέφαλους κλπ που λές ξέρεις πολύ καλα....στην πλατεία μπορείς να κυκλοφορείς με τον αγκυλωτό σταυρό,αφίσες του Κολωκοτρόνη,τον δικέφαλο κ.α,αλλά άμα σε δούν με σφυροδρέπανο αρχίζει γιουχάϊσμα....http://e-globbing.blogspot.com/2011/05/blog-post_2265.html μάλλον εσύ δεν έχεις καλή επαφή με το τι γίνεται στις πλατείες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος15/6/11, 12:44 π.μ.

    Σπανια μιλαω κυριως....το κανω αν εχω κατι να πω. Λοιπον καλα θα κανουν τα γατακια της δηθεν δημοκρατιας να σωπασουν τωρα που αγαναχτησαν γιατι εχασαν τη βολη τους και ας πανε να γλειψουν εκει που φτηνουν τωρα και εγλειφαν πιο πριν.Γιατι μολις παρουν πισω τα μισα απο αυτα που εχασαν θα γυρισουν παλι στον ατελειωτο ΥΠΝΟ τους αφηνωντας αλλους να παλευουν για ενα δικο τους καλυτερο αυριο.Μας κυβερνουν αυτοι που εσεις επιλεγετε τοσα χρονια γιατι το παρε δωσε που εχετε αυτους τους κανει πλουσιους και σας εαυτουληδες (εμεις να περναμε καλα κι ο αλλος να παει να γα....ει) ε λοιπον τωρα που εστειλαν και σας εκει να ......θελετε καταργηση ΟΛΩΝ των κοματων ΟΧΙ κυριοι δεν ειναι ολοι ιδιοι καταργηστε ΑΥΤΟΥΣ που τοσα χρονια ληστευουν την τσεπη την καρδια αλλα και το μυαλο σας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος15/6/11, 1:04 π.μ.

    Βέβαια, ήδη αναφέρθηκαν και άλλες αποφάσεις, εξίσου βλακώδεις, αλλά πιθανόν λιγότερο επικίνδυνες.

    Τώρα, το ερώτημα: εκ μέρους ποίου εξουσιοδοτούνται οι αποφασίζοντες στην κάτω πλατεία για τις αποφάσεις αυτές;
    Εγώ ως πολίτης αυτό το σκηνικό πρέπει:
    α) Να το θεωρήσω ως κάποιου είδους κωμικό χάπενιγκ
    β) Να το θεωρήσω σφετερισμό των δικαιωμάτων όσων δεν παραβρίσκονται στην κάτω πλατεία και δεν βάζουν θέματα στην αντζέντα
    γ) Να το αγνοήσω εντελώς
    δ) Να ανησυχήσω για το ποιος μισοδιαλυμένος και ήσσονος εμβέλειας κομματικός μηχανισμός παίζει πονηρά παιχνιδάκια στην καμπούρα μιας επίσης μισοδιαλυμένης κοινωνίας;

    Τι θα προτείνατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος15/6/11, 1:18 π.μ.

    Tο να καταργείς τα κόμματα χωρίς να έχεις καταργήσει τις τάξεις των οποίων τους δυναμικούς συσχετισμούς εκφράζουν, και ενώ οι πραγματικές ανισότητες φτάνουν στην αποκορύφωσή τους (βλ. στατιστικά για την συγκέντρωση πλούτου σε ακόμα λιγότερους καθώς η κρίση βαθαίνει), είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του φασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι αμεσοδημοκράτες της πλατείας θεωρούν ότι έκαναν την καινοτομία του αιώνα , γιαυτό κάθε βράδυ ψηφίζουν και ξαναψηφίζουν για το ίδιο θέμα : κατάργηση των κομμάτων, (δουλειά δεν είχε ο διάολος και πήδαγε τα παιδιά του ), αναδημοσιεύω απο ανάρτηση του Γιώργου Σαρρή νέα απόφαση (14 ΙΟΥΝΗ 2011) της λεγάμενης λαικής συνέλευσης , απολαύστε το :
    "Εμαθα οτι αργά ξανατεθηκε το απίστευτο "αιτημα" της κατάργησης των κομμάτων στη συνέλευση, που και σήμερα ήταν περιορισμένη σε όγκο τοσο που σκέφτηκα οτι δεν θα έμπαιναν σοβαρά θεματα για ψήφιση και έφυγα νωρις. Η πρόταση υπερψηφίστηκε τη στιγμή που το θεμα δεν έχει συζητηθεί καθόλου, ενω ειναι ενα σοβαρότατο θεμα δημοκρατίας και θεσμών που δεν συζητείται καν και βεβαια για μενα ειναι αδιανόητο να μπαίνει σε ψηφοφορία.
    Αν η συνέλευση θέλει να απομονωθεί και να μην εκπροσωπεί άλλους πέρα από τον εαυτό της, αγνοώντας πολύ βασικά ζητήματα τοτε τα καταφερνει μια χαρά το τελευταίο διήμερο. Αν πάλι κάποιοι έχουν αρχίσει να σκέπτονται οτι πρεπει να προστατευθεί το κύρος της τότε κατι πρέπει να κάνουν.Δεν θα πω τίποτα παραπάνω σήμερα εκτος από το το ότι ειμαι προβληματισμένος με πολλά."
    ΠΗΓΗ : http://giorgossarris.blogspot.com/2011/06/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή