Σελίδες

4 Ιουν 2011

«Οχι βέβαια. Ποιος το είπε αυτό;»...



Δεν υπάρχει περίοδος στην ιστορία της ΠΑΣΟΚικής δημαγωγίας που να μην ακολουθήθηκε η τακτική της εκτόνωσης και της ενσωμάτωσης της λαϊκής αγανάκτησης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, από δυνάμεις του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.
*
Το συγκεκριμένο κόμμα ειδικεύεται - από την εποχή που ο ιδρυτής του διατεινόταν «άλλο η κυβέρνηση, άλλο το κόμμα» - στο να παριστάνει ότι είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι.
*
Είναι μια «δουλειά» που για την φέρουν σε πέρας οι του ΠΑΣΟΚ, φροντίζουν να υπάρχουν πάντα μέσα στο ΠΑΣΟΚ εκείνοι οι πρόθυμοι να υποδυθούν - όταν χρειαστεί - το «καλό» ΠΑΣΟΚ: 

Από τους «αντάρτες» και «ακομμάτιστους» των εκάστοτε τοπικών εκλογών μέχρι τους «διαφωνούντες» αλλά πάντα υπερψηφίζοντες τα μνημόνια, τις μειώσεις μισθών και τα καθέκαστα.
*
Η κωμωδία, ασχέτως του γεγονότος ότι έχει πάψει πια να κόβει εισιτήρια, θα συνεχιστεί καθότι «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται».
Επιπλέον, έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα που η κοροϊδία συνιστά γονιδιακό του στοιχείο, επομένως και να ήθελε - που δε θέλει - είναι αδύνατο να απαλλαγεί από την ίδια του τη φύση. Ας θυμηθούμε, για παράδειγμα, τον όλο κατανόηση και συμπάθεια προς τα θύματά του, τον Παπανδρέου, να δηλώνει την επομένη του μνημονίου ότι αν ήταν εργαζόμενος κι αυτός... θα διαδήλωνε.
*
Η μονότονη επανάληψη, όμως, της ίδιας αγυρτείας έχει αναπόφευκτες συνέπειες: Το «θαύμα», παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ...αντικειμενικών ΜΜΕ, όχι «τρεις μέρες», αλλά ούτε μερικές ώρες δεν μπορεί να κρατήσει.
Αντί άλλης αποδείξεως απολαύστε τις δηλώσεις που έκαναν δύο από τους «16» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την επόμενη ακριβώς μέρα της γνωστής τους επιστολής, όταν ρωτήθηκαν αν αντιτίθενται στο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» και στην κυβέρνηση:
*
«Θέμα καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου δεν τίθεται τουλάχιστον από εμένα, για να δεσμευτώ προσωπικά. Για τους υπόλοιπους βουλευτές που συνυπέγραψαν θα έχετε και εσείς ίδια γνώμη(...). Δεν αμφισβητώ την κυβέρνηση. Στηρίζω όλες τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του πρωθυπουργού. Τις έχω στηρίξει και τις έχω ψηφίσει».
(Σοφία Γιαννακά, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο ρ/σ «Βήμα FM»)
*
«Οχι βέβαια. Ποιος το είπε αυτό; Οσον με αφορά, σας απαντώ όχι».
(Σούλα Μερεντίτη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στον ίδιο σταθμό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου