Σελίδες

2 Ιουν 2011

Θεατρινισμοί για το μακιγιάρισμα του συστήματος...



Δηλώνει έτοιμος να αποσύρει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα από τη Βουλή για να εμπεδώσει ο λαός το ψευτοδίλημμα «συναίνεση ή εκλογές».
Πυροτεχνήματα ενταγμένα στη γενικότερη προσπάθεια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος για την ενσωμάτωση και τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών αντιδράσεων, εκτόξευσε χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης
Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως σκέφτεται σοβαρά να αποσύρει το κόμμα του από τη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη επίτευξη συναίνεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ.

Οι θεατρινισμοί συνεχίστηκαν κι αργότερα, καθώς μια συνάντηση του Γ. Καρατζαφέρη με τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, που αφορούσε τη συζήτηση Επερώτησης του ΛΑ.Ο.Σ. για το Δημογραφικό, «έφτασε» στα ΜΜΕ σαν συνάντηση σχετική με την πρόθεση απόσυρσης από τη Βουλή. Κύκλοι του ΛΑ.Ο.Σ. μάλιστα διέρρεαν ότι επίκειται και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο ίδιο πνεύμα, η χτεσινή συνάντηση Καρατζαφέρη με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για ζητήματα σχετικά με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, παρουσιάστηκε σαν αναζήτηση από τη μεριά του ΛΑ.Ο.Σ. των προβλέψεων του Συντάγματος αν αποχωρήσει από τη Βουλή.
Ταυτόχρονα με την προσπάθεια να διασωθεί από τη λαϊκή κατακραυγή, ο ΛΑ.Ο.Σ. ρίχνει τροχιοδεικτικές βολές για τα μέσα που διαθέτει το αστικό σύστημα στην προσπάθειά του να ενσωματώσει το λαϊκό κίνημα. Σε περίπτωση αποχώρησης ενός κόμματος από τη Βουλή, το Σύνταγμα προβλέπει τη διεξαγωγή εκλογών στις περιφέρειες που προκύπτουν κενές έδρες. Στην περίπτωση του ΛΑ.Ο.Σ., οι περιφέρειες αυτές ταυτίζονται με τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά περιοχές της χώρας, αντιπροσωπευτικές της εκλογικής δύναμης όλων των κομμάτων σε εθνικό επίπεδο.
Με άλλα λόγια, ο ΛΑ.Ο.Σ., σαν οργανικό κομμάτι του αστικού πολιτικού συστήματος και κόμμα της πλουτοκρατίας, βάζει για λογαριασμό της το ψευτοδίλημμα «συναίνεση των αστικών κομμάτων μέχρι το επίπεδο της διακυβέρνησης ή εκλογές». Ο ίδιος άλλωστε ομολογεί ότι η πρόθεσή του να αποσύρει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. στόχο έχει «να ξεκινήσει η διαδικασία, δηλαδή, να λειτουργήσουμε σαν ένα "χαστούκι" σε ένα λιποθυμισμένο σύστημα». Στο διά ταύτα, ζητάει από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ «να καταλάβουν ότι το πράγμα δεν "πάει άλλο". 'Η θα έλθουν να "βάλουν πλάτη" να σώσουμε τον τόπο (...) Το σημαντικό είναι να υπάρξει συνευθύνη. Να μπούμε μέσα και να "τραβήξουμε κουπί"».
Την ίδια λογική, με διαφορετική αφετηρία, υπηρετεί και η χτεσινή πρόταση του Αλ. Αλαβάνου για αποχώρηση των «κοινοβουλευτικών δυνάμεων της αριστεράς απ' τη Βουλή της κατάργησης της λαϊκής κυριαρχίας και να πρωταγωνιστήσουν σε ένα "ανένδοτο αγώνα" για να φύγει η κυβέρνηση και να τεθεί τέλος στην ποδηγέτηση της Ελλάδας από την τρόικα»
Προσπαθεί και αυτός με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει να στρέψει τη συζήτηση στην αλλαγή κυβέρνησης και όχι τάξης στην εξουσία, για να ξεστριμώξει το αστικό σύστημα από τη δίκαιη λαϊκή αγανάκτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου