Σελίδες

25 Ιουν 2011

Θρασύτατοι!



Η άθλια κασέτα που αναμηρυκάζει τη γνωστή απειλή
«ή μεσοπρόθεσμο και δάνεια
ή χρεοκοπία και τέρμα οι μισθοί και οι συντάξεις»
έχει πάρει πλέον χαρακτήρα ολοκληρωτικής προπαγάνδας.
Αναλαμβάνοντας ρόλο αισχρού «τρομοκράτη», οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα φερέφωνα του πιο άθλιου ΠΑΣΟΚισμού, έχουν ακροβολιστεί σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες για να πουλήσουν το πιο επαίσχυντο ψεύδος τους.

*
Είναι αισχροί! Είναι θρασύτατοι!
Τόσο θρασείς που στην ουσία να τι λένε: Οτι με τους κεφαλικούς φόρους, με τα χαράτσια, με τις «έκτακτες» εισφορές, με όλα όσα συνθλίβουν, δηλαδή, τους (περικομμένους) μισθούς και τις (περικομμένες) συντάξεις... εξασφαλίζουν μισθούς και συντάξεις!
Αλλά πώς γίνεται να «εξασφαλίζεις» κάτι διά του αφανισμού του!;
***
Το ταξικό τους θράσος δεν έχει όρια.
Η πολιτική μας συνάδει με την πολιτική μιας «φιλεργατικής χώρας» (!), ήταν μια από τις ρουκέτες που εκτόξευσε προχτές ο κ. Βενιζέλος.
Θα 'πρεπε να το περιμένουμε από κάποιον που ανέλαβε να διεκπεραιώσει τον εξανδραποδισμό των εργαζομένων, αφού προηγουμένως προέβη σε μακροσκελείς δηλώσεις και μακροσκελέστερες διαβεβαιώσεις ότι τους ...«συμπονά»!
***
Διαφημιστής της «πρωτοβουλίας των εφοπλιστών» για υποτροφίες παιδιών ανέργων (!), ο κ. Βενιζέλος. Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα των προχτεσινών του εξαγγελιών. Την ώρα, δηλαδή, που ανακοίνωνε τον κεφαλικό φόρο εις βάρος του λαού, την ίδια εκείνη ώρα επέλεξε να λειτουργήσει ως «πλασιέ» της... κοινωνικής ευαισθησίας των «καρχαριών».
*
Αντί, όμως, για γονυκλισίες στους εφοπλιστές, μήπως θα μπορούσε να μας ενημερώσει ο κ. Βενιζέλος - να ενημερώσει τον μισθωτό των 517 ευρώ το μήνα που του κόβει το αφορολόγητο: Τι φόρο πληρώνει ο εφοπλιστής των αμύθητων κερδών;
*
Θα μπορούσε να ενημερώσει μια οικογένεια μισθωτών με 1.000 ή 1.500 ευρώ μηνιάτικο, που με τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης φοροληστεύεται κυριολεκτικά, πόσους φόρους πληρώνει μια οικογένεια «καραβοκυραίων»;
Είτε πρόκειται γι' αυτές με τις παναμέζικες σημαίες και τις «οφ σορ» υπεράκτιες, είτε πρόκειται για τις άλλες οικογένειες των «πατριωτών» εφοπλιστών που έχουν να το λένε - και μάλιστα κατά δήλωση του προέδρου τους: «Περνάμε καλά στην Ελλάδα»!
*
Θα μπορούσε έστω ο κ. Βενιζέλος να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία, που καλείται να επιβιώσει υφιστάμενη το απάνθρωπο μέτρο της εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης:
Πόσων χιλιάδων παιδιών του ελληνικού λαού θα μπορούσαν να καλυφθούν τα έξοδα σπουδών, αν για τους εφοπλιστές το πετρέλαιο δεν ήταν αφορολόγητο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου