Σελίδες

24 Ιουν 2011

Η επιτυχία του μνημονίου...



Αντιγράφουμε από Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή στον Ευρωενωσιακό επίτροπο Ολι Ρεν: «Εξαιτίας της καταστροφικής και αναποτελεσματικής, όπως αποδεικνύεται, πολιτικής του Μνημονίου, η ανεργία καλπάζει, οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται, νοσοκομειακές, σχολικές και πανεπιστημιακές μονάδες καταργούνται, μισθοί και συντάξεις περικόπτονται δραματικά, νέοι έμμεσοι και άμεσοι φόροι κατατρώγουν ό,τι έχει απομείνει από το διαθέσιμο εισόδημα και οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με την απόλυτη αποτυχία των εκτιμήσεων και των προβλέψεων του Μνημονίου»!
Μα όλα αυτά που περιγράφει συνιστούν την απόλυτη επιτυχία του μνημονίου και όχι την αποτυχία του. 

Οι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να επικαλεστούν πρόβλημα αντίληψης που δεν τους επιτρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί ακριβώς ήταν οι στόχοι του μνημονίου, στο πλαίσιο της προϋπάρχουσας ευρωενωσιακής στρατηγικής υπέρ των μονοπωλίων. 
Το μνημόνιο δεν έγινε για να αντιμετωπιστούν χρέη και ελλείμματα, άλλωστε η πολιτική είναι στην ίδια ρότα με την πολιτική που τα προκάλεσε και τα διόγκωσε. Εγινε για να απαλλάξει την πλουτοκρατία από εργατικές - λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα που ήταν «βαρίδια» στα πόδια της, στην προσπάθειά της να βγει από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και, κυρίως, έχοντας διαμορφώσει για μετά ένα ευνοϊκότερο πεδίο κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας. 
Πού, λοιπόν, την είδε την αποτυχία και την αναποτελεσματικότητα ο οπορτουνισμός ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου