Σελίδες

9 Ιουν 2011

Ετοιμάζονται για τη μοιρασιά της λείας...

Ακονίζουν τα μαχαίρια τους για το μεγάλο φαγοπότι με τη δημόσια περιουσία τα πολυεθνικά μονοπώλια και ήδη έχουν αρχίσει οι καυγάδες για τη μοιρασιά της λείας. 
Χαρακτηριστικό από την άποψη αυτή είναι προχτεσινό δημοσίευμα του οργάνου του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, της «Γουόλ Στριτ Τζόρναλ», για τις γερμανικές εταιρείες που ψάχνουν «ευκαιρίες» στην Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα. 

Η αμερικανική εφημερίδα κατονομάζει συγκεκριμένες γερμανικές εταιρείες που έχουν πάρει θέση ενόψει της εκποίησης που θα γίνει σε αεροδρόμια, οδικούς άξονες, ενέργεια κ.α. 
Η ειρωνεία είναι ότι η εφημερίδα χαρακτηρίζει «κλοπή» την πώληση του 10% του ΟΤΕ στη γερμανική «Ντόιτσε Τέλεκομ», σε σύγκριση με τα 4 δισ. ευρώ που έδωσε η γερμανική εταιρεία το 2008 για το 30% του Οργανισμού. 
Δε στενοχωριέται βέβαια για το φτηνό ξεπούλημα του ΟΤΕ η εφημερίδα, αλλά προφανώς ότι τα παίρνουν όλα κοψοχρονιά τα γερμανικά μονοπώλια, που χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως «νέο μικρό Ελντοράντο». 
Επιβεβαιώνεται δηλαδή περίτρανα ότι η παραχώρηση κρατικής περιουσίας σε μονοπωλιακούς ομίλους δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ, που στόχο έχουν να διευκολύνουν την αναπαραγωγή του κεφαλαίου μέσα από την επέκταση της δράσης του και σε νέους τομείς και κλάδους, στηρίζοντας και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου στην ΕΕ. 
Η αξιοποίηση της περιουσίας προς όφελος του λαού μπορεί να γίνει μόνο από μια λαϊκή εξουσία, που θα κοινωνικοποιήσει τα βασικά μέσα παραγωγής με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου