Σελίδες

7 Ιουν 2011

Λαθροχειρίας ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνέχεια...



Λαθροχειρίας συνέχεια από την προχτεσινή «Αυγή» και τους ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σχετικά 
με την πολιτική του ΚΚΕ. 
Αφορμή το ζήτημα «δραχμή ή ευρώ» και η απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συνέντευξή της στον «Αντέννα», απομονώνοντας τη φράση «Η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή, στις παρούσες συνθήκες, είναι καταστροφική» από την υπόλοιπη απάντηση. 
Η «Αυγή» αναφέρει τα εξής: 
«Η Αλ. Παπαρήγα σπεύδει να δηλώσει ότι το κόμμα της είναι γενικώς υπέρ της αποδέσμευσης της χώρας από την Ε.Ε., δείχνει μάλιστα να απεύχεται στο ορατό μέλλον μια εξέλιξη κρίσης και αποσύνθεσης της Ε.Ε. Καθιστά σαφές ότι η έξοδος είναι στρατηγικός στόχος που αφορά το απώτατο μέλλον... Δηλαδή, αν καταλάβαμε, η Αλ. Παπαρήγα μιλούσε για λογαριασμό των καπιταλιστών; (...) Είναι προφανές ότι το ΚΚΕ όχι μόνο στέλνει στα αζήτητα τον στρατηγικό του στόχο για έξοδο από το ευρώ, αλλά επιμένει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πορεία μέσα στο ευρώ. Δηλαδή μονόδρομος το Μνημόνιο;».
Λέμε λαθροχειρίας συνέχεια (γκαιμπελισμός) γιατί η «Αυγή» και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ νόμισαν πως βρήκαν το άλλοθι της ενίσχυσης της δικής τους γραμμής. 
Δηλαδή, ότι απάντηση στο μνημόνιο είναι η πληρωμή του νόμιμου χρέους (να πληρώσει ο λαός, λοιπόν, το νόμιμο χρέος, λένε), με μια αντιμνημονιακή πολιτική, στα πλαίσια του ευρώ, δηλαδή οι επικίνδυνες για το λαό αυταπάτες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. 
Λαθροχειρία επίσης και η άποψη ότι το ΚΚΕ απεύχεται την αποσύνθεση της ΕΕ που απεύχεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα δεν είναι τι εύχεται και τι απεύχεται ένα κόμμα, αλλά η οργάνωση της πάλης του λαού για την ανατροπή του καπιταλισμού και τη δική του εξουσία. Ως προς το στρατηγικό στόχο για έξοδο από το ευρώ, αυτό είναι αποκύημα της φαντασίας τους. 
Στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και όχι από το ευρώ εντός της ΕΕ όπως υπονοούν.
Εκεί δε που η παραποίηση ξεπερνά τα όρια και αυτών των αστών είναι ότι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλούσε για λογαριασμό των καπιταλιστών. Επειδή αναφέρθηκε στην εκτίμηση ότι δε θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει απότομα και να φύγει από την Ευρωζώνη γιατί κάτι τέτοιο θα επιδράσει αρνητικά και στην ΕΕ γι' αυτό θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη χρεοκοπία.
Καταλαβαίνουμε τον καημό τους να είναι με το σύστημα και την ΕΕ και να κάνουν τους φίλους του λαού, αλλά οι λαθροχειρίες δεν τους σώζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου