Σελίδες

4 Ιουν 2011

Θέλει το λαό στην κόλαση.



Οταν ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης ολοφύρεται στα κανάλια για το λαό που δεινοπαθεί, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υποκρίνεται και να προκαλεί. Το τελευταίο διάστημα έχει πιάσει στασίδι στα ΜΜΕ, ρητορεύοντας υπέρ της συναίνεσης. 
Οχι για να σωθεί ο λαός, όπως ισχυρίζεται, αλλά για να διασωθεί η ντόπια άρχουσα τάξη από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Πρόσφατα, σε μια κρίση ειλικρίνειας, ομολόγησε την αλήθεια. 
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER», είπε μεταξύ άλλων: «Εάν όλοι οι Ελληνες, οι "αγανακτισμένοι των πλατειών", συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί, αλλά θα πρέπει να μειώσουμε το εισόδημά μας αισθητά και ουσιαστικά, όχι όπως έγινε, τότε μπορούμε. Μπορούμε να περιορίσουμε τις ανάγκες μας; Μπορούμε».

***
Δεν του φτάνει, δηλαδή, όσο έχει μειωθεί το λαϊκό εισόδημα. Θέλει κι άλλη μείωση στην τιμή πώλησης της εργατικής δύναμης. Και συνέχισε: «Τα κλεμμένα θα τα βρούμε και θα τους κλείσουμε φυλακή. Το θέμα δεν είναι τα κλεμμένα. Αυτό είναι άλλοθι (...) Δόθηκαν πολλά λεφτά. Ποιος έστειλε τον αγρότη από τα χωράφια στο καφενείο; Ξέμαθε στο καφενείο. Δεν δούλευε ο αγρότης, όπως δούλευε (...) Από εκεί και πέρα είχε χαθεί το παιχνίδι. Και χάθηκε από την βολεψιά μας, χάθηκε από τον τρόπο που μας έμαθαν κάποιοι να ζούμε αυτά τα χρόνια (...) Δεν μπορεί να υπάρχει "επίδομα αφύπνισης", "επίδομα προθέρμανσης" κ.λπ. Δεν μπορεί να δίδονταν ευχερέστατα επιδόματα για το "ρελέ", τον "διακόπτη" του τρόλεϊ ή της "προπέλας" (...) Αυτά τα λάθη πληρώνουμε σήμερα εμείς»...
***
Δε φταίει, λοιπόν, η «νόμιμη» κλεψιά του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, ο λαός, στην οποία βασίζεται ο καπιταλισμός και υπηρετούν τα αστικά κόμματα. Δεν φταίει που αυτός ο πλούτος αρπάζεται από τους πραγματικούς του ιδιοκτήτες, τους εργάτες, και γίνεται προνόμια, απαλλαγές, τζάμπα χρήμα για την πλουτοκρατία. Κατά τον Γ. Καρατζαφέρη, φταίει ο λαός, τον οποίο φοβερίζει για να πληρώσει το χρέος της πλουτοκρατίας! Αυτή η πρόκληση βρίσκεται στον πυρήνα μιας καλοδουλεμένης προπαγάνδας που θέλει να πείσει κάθε άνθρωπο του μόχθου ότι ευθύνεται, αν όχι ότι είναι ο αποκλειστικά ένοχος, για την κρίση, για τα χρέη, για τα ελλείμματα. Να τον πείσει, λοιπόν, να δεχτεί αδιαμαρτύρητα την εξόφληση του λογαριασμού από τον ίδιο για να σωθούν οι άρπαγες κεφαλαιοκράτες. Αυτήν την προπαγάνδα δουλεύουν ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο πρόεδρός του. Γιατί δουλεύουν για να αθωώσουν τους πραγματικούς ενόχους. Είναι οργανικό κομμάτι του συστήματος, δεκανίκι του δικομματισμού στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και σαν τέτοιοι πρέπει να πολεμηθούν από το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου