Σελίδες

30 Ιουν 2011

«Ιερή συμμαχία»...



Από τα διάφορα ΠΑΣΟΚοειδή των μνημονίων μέχρι τον κ. Τάκη Θεοδωρόπουλο στα «Νέα» και από τον βουλευτή Δαβάκη, τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ, μέχρι την «Καθημερινή», σχηματίστηκε μια «ιερή συμμαχία»...αγανακτισμένων για την «απρέπεια» του ΠΑΜΕ να αναρτήσει πανό στην Ακρόπολη.
*
Η μεν «Καθημερινή» στάθηκε στο ύψος της παράδοσής της. 
Το Δεκέμβρη του 1944 η μακαρίτισσα Ελένη Βλάχου διεμαρτύρετο και εμέμφετο τους ΕΛΑΣίτες επειδή προσπαθώντας με τα τουφέκια τους να σταματήσουν τα τανκς των Βρετανών - όπως ο εικονιζόμενος με φόντο τον Παρθενώνα - προκαλούσαν... ψυχολογικό σοκ στη γάτα της, στο Κολωνάκι.

Εν έτει 2011, οι επίγονοι της Βλάχου στην «Καθημερινή», αποδείχτηκαν εξίσου ευαίσθητοι με τις γάτες και τα υπόλοιπα κατοικίδια της άρχουσας τάξης. 
Δεν μπόρεσαν, λοιπόν, να κρύψουν την «Αλγεινή εντύπωση» που προκάλεσε στον ψυχισμό τους το πανό του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη.
Αλλωστε, ποτέ η «Καθημερινή» δεν έχει δίλημμα τι θα διαλέξει κάθε φορά που έχει να διαλέξει ανάμεσα στο λαό και στο «Κολωνάκι».
*
Ο δε κύριος Δαβάκης διέγνωσε «απρέπεια» στην κίνηση του ΠΑΜΕ, που δεν «σεβάστηκε» - το ΠΑΜΕ - την ιερότητα του χώρου...
Ο ίδιος ευσεβέστατος κύριος, πάντως, δεν είχε βγάλει άχνα το 2008. Τότε που το κόμμα του, η ΝΔ, και η κυβέρνηση του κόμματός του, διέθεσαν τον Παρθενώνα στην ποπ αρτίστα κυρία Τζένιφερ Λόπεζ να τον χρησιμοποιήσει ως ντεκόρ για να διαφημίσει... την κολεξιόν της. Ούτε το 1992 έβγαλε άχνα. Πάλι το κόμμα του ήταν τότε στην κυβέρνηση, όταν στη διαφήμιση της «Coca - Cola» οι κίονες του Παρθενώνα έπαιρναν το σχήμα του μπουκαλιού της πολυεθνικής...
Είναι προφανές ότι η ΝΔ και βουλευτές της, σαν τον Δαβάκη, έχουν υψηλή αίσθηση και της «ευπρέπειας» και της «ιερότητας»...

*
Οσο για τον κ. Τάκη Θεοδωρόπουλο, αποδείχτηκε κι αυτός απόλυτα συνεπής με τον εαυτό του και την εφημερίδα που τον φιλοξενεί, τα «Νέα». Αλλωστε, δεν είναι μόνο ο εκλεκτός του κ. Γερουλάνου στο ΕΚΕΒΙ, ούτε μόνο ο «ντίτζιταλ συγγραφέας» - κατά την ανακοίνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών (ΣΕΒΑ) - που το 2003 επιτέθηκε στο ΣΕΒΑ όταν ο Σύνδεσμος, ως ελάχιστη αντίδραση στην εισβολή των Βρετανών στο Ιράκ, αρνήθηκε την ανακήρυξη της Βρετανίας ως «τιμώμενης χώρας» στη Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίον του Αρεως.
Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρόπουλος είναι ένας εκ των «32 πνευματικών ανθρώπων» που έβαλαν την υπογραφή τους υπέρ της «εθνικά ομόψυχης» ψήφισης του «Μεσοπρόθεσμου». Επομένως, είναι πολύ λογικό να διαμαρτύρεται για τις κινήσεις και τα πανό του ΠΑΜΕ. Κινήσεις και πανό που εκτός ότι «πλήττουν τον τουρισμό», έχουν κι ένα ακόμα κακό: Μιλούν για «λαό», αρνούνται την «παράδοση» του λαού και προτείνουν την «οργάνωση» και την «αντεπίθεση» του λαού.
*
Εν κατακλείδι: Είναι τέτοια η σχέση της «ιεράς συμμαχίας» με τα μηνύματα του πανανθρώπινου πολιτισμού που εκπέμπει η Ακρόπολη, που πολύ λογικά «ενοχλείται» με μηνύματα αντίστασης όπως του ΠΑΜΕ.
Και εξίσου λογικά, το ΠΑΜΕ και τα μηνύματά του δεν εμπίπτουν στην «αισθητική» ούτε των «εταιρειών» ούτε εκείνων που αντιλαμβάνονται την Ελλάδα ως «τουριστικό θέρετρο». 
Οπότε οι «τουρίστες» έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται. 
Και όσο αυτοί διαμαρτύρονται τόσο επιβεβαιώνεται ότι το ΠΑΜΕ βρίσκεται στο σωστό δρόμο.


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος30/6/11, 10:53 μ.μ.

    οι αγωνεσ του κκε και του παμε τιμουν την ιστορια και των παρθενωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή