Σελίδες

11 Ιουν 2011

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Κρεσέντο δημαγωγίας και απειλών



Σαν γνήσιος εκπρόσωπος της αστικής τάξης, σήμανε συναγερμό συναίνεσης για να περάσουν τα μέτρα του «Μεσοπρόθεσμου».   
Συμπαγές ταξικό μέτωπο απέναντι στο λαό, με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των αστικών κομμάτων, για την προώθηση και εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ζήτησε χτες ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του, ένα 24ωρο μετά την ομόφωνη έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο του «Μεσοπρόθεσμου» και την κατάθεσή του στη Βουλή. Η κυβέρνηση κατέθεσε «ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα για την οικονομική πολιτική (...) καλώ ξανά τις ηγεσίες όλων των κομμάτων να συνεργαστούμε. 
Υπάρχουν πολλές και σημαντικές συγκλίσεις», είπε ο Γ. Παπανδρέου, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και τους άλλους πρόθυμους να συνδράμουν πιο επιθετικά το αντιλαϊκό της έργο.
Επιστρατεύοντας πατριδοκάπηλες κορόνες και ανασύροντας το αστικό ιδεολόγημα που συμπυκνώνεται στο «εργάτες και αφεντικά μία πατρίδα», ο Γ. Παπανδρέου εκβίασε το λαό με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας και ταυτόχρονα πρότεινε «κοινές ομάδες εργασίας» για την εξειδίκευση των μέτρων και επιλογή «προσώπων κοινής αποδοχής σε κρίσιμες θέσεις»προκειμένου να επιτευχθεί η «εθνική συνεννόηση» ανάμεσα στα αστικά κόμματα.
Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός ζήτησε μεγαλύτερη συνεργασία, στο πεδίο της κοινής στρατηγικής των αστικών κομμάτων, για την προάσπιση του ταξικού χαρακτήρα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, έτσι όπως υπαγορεύεται και από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και για τη στήριξη της εξουσίας που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. «Μπορούμε και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να υπερβούμε τα κομματικά τείχη, δουλεύοντας μαζί», σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας την ανάγκη συμφωνίας για να εφαρμοστούν από καλύτερη βάση τα αντιλαϊκά μέτρα.
Ζητώντας πιο επιθετική συναίνεση, ο Γ. Παπανδρέου είπε μεταξύ άλλων:
-- «Πρώτονκάνουμε υπέρβαση. Υπέρβαση απαραίτητη, που συμβολίζει την αλλαγή. Παραμερίζουμε τις μικροκομματικές και ψηφοθηρικές αντιλήψεις. Βάζουμε πρώτα την Πατρίδα».Πάνω από όλα, δηλαδή, τα συμφέροντα της αστικής τάξης που όλοι τους υπηρετούν.
-- «Δεύτερον, δείχνουμε τη σοβαρότητά μας απέναντι στους εταίρους μας. Οτι είμαστε σοβαροί με τα δικά τους χρήματα που μας δανείζουν».Να εγγυηθούν δηλαδή για την αποπληρωμή των ληστρικών δανείων της πλουτοκρατίας μέσα από την εξόντωση του λαού και να επιδείξουν συνέπεια για την εφαρμογή της πολιτικής που έχουν συνυπογράψει στα πλαίσια της ΕΕ.
--«Τρίτον, οι αποφάσεις μας μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, να σπάνε αντιστάσεις μικροσυμφερόντων ή και μεγάλων συμφερόντων που δε μας θέλουν μαζί, που δε θέλουν την αλλαγή».Να συγκροτήσουν δηλαδή ένα ακόμα πιο ισχυρό αντιδραστικό μέτωπο απέναντι στο λαό και στους οργανωμένους ταξικούς αγώνες που θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.
Σ' αυτήν την κατεύθυνση ο πρωθυπουργός δήλωσε ανοιχτός σε κάθε«δίκαιη πρόταση που θα κατανέμει καλύτερα τα βάρη», κοροϊδεύοντας το λαό, καθώς έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι όλα θα κινηθούν στο μονόδρομο της φιλομονοπωλιακής πολιτικής, όπως καθορίζεται από το πρόγραμμα που έχουν συνδιαμορφώσει κυβέρνηση - τρόικα. Προανήγγειλε ακόμα πιο βαριά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ενόψει του νέου δανείου, και στέλνοντας άλλο ένα μήνυμα συναίνεσης ισχυρίστηκε: «Εάν η χώρα μας πάει στη διαπραγμάτευση με ένα πρόγραμμα ευρύτερα αποδεκτό, η θέση μας θα είναι ακόμα ισχυρότερη».
Επιδόθηκε τέλος και σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και δημαγωγίας, ισχυριζόμενος ότι γνωρίζει τις «δυσκολίες, την αγωνία που περνά η ελληνική οικογένεια», αλλά δεν θα «εγκαταλείψει τη μάχη στη μέση της διαδρομής», δείχνοντας αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλους τη δουλειά που έχει αναλάβει για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Για το διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με σχόλιό του, τονίζει: «Δε χρειαζόταν διάγγελμα για να καλέσει ο Γ. Παπανδρέου τη ΝΔ, τον Καρατζαφέρη, την Μπακογιάννη και τους άλλους πρόθυμους να τον στηρίξουν πιο φανερά στον πόλεμο που κλιμακώνει κατά του λαού. Ο στόχος του είναι να εκβιάσει και να εξαπατήσει το λαό ότι η πτώχευσή του γίνεται για το καλό του και το καλό της πατρίδας. Ηρθε ο καιρός, ο λαός να τους απαντήσει: Καμιά συναίνεση, συμπόρευση με το ΚΚΕ, οργάνωση, αντεπίθεση, ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους και της εξουσίας των μονοπωλίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου