Σελίδες

24 Ιουν 2011

Κοροϊδεύουν το λαό ασύστολα...



ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ καλά, 15 μεγαλοπαράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου (του στυλ Α. Μπέος και Μ. Ψωμιάδης) συνελήφθησαν ή διώκονται γιατί κορόιδεψαν όσους έπαιζαν στοίχημα.
Την ίδια στιγμή που αυτοί που κοροϊδεύουν ...όλους τους υπόλοιπους με στημένα παιγνίδια στις Βρυξέλλες και την Αθήνα όχι απλά δε διώκονται αλλά μας πουλάνε και πατριωτισμό.
Γιατί, φυσικά, μόνο κοροϊδία - και μάλιστα του χειρίστου είδους - είναι τα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε χτες ο Ε. Βενιζέλος, ιδίως όταν μας λένε ότι τα παίρνουν για να αποφύγουν την πτώχευση.
Μα αυτά ακριβώς τα μέτρα και αυτά που θα ακολουθήσουν τα επόμενα 5 χρόνια είναι ...η ίδια η πτώχευση. 

Μόνο που είναι η πτώχευση του μισθωτού, του συνταξιούχοι και του αγρότη, οπότε ελάχιστα τους ενδιαφέρει.
Τα κέρδη των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των πολυεθνικών που τους καίνε, με τα μέτρα αυτά διασφαλίζονται για μια ακόμη φορά και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.
Ανάμεσά τους και αυτά των ιδιοκτητών των ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου που μόνο σαν ανέκδοτο μπορούμε να πάρουμε τον ισχυρισμό ότι επιχειρείται η εξυγίανσή του.
ΠΑΝΤΩΣ, ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ πακετάκι είναι σαφές: Από τη μια, βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και από την άλλη συλλήψεις στο ποδόσφαιρο, υπόθεση Τσοχατζόπουλου και στο βάθος δημοψηφίσματα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού.
Με τέτοια φτηνά κολπάκια νομίζουν ότι θα εκτονώσουν την οργή του κόσμου και θα του πουλήσουν παραμύθια περί «κοινωνιών διαφάνειας» και αλλαγής του «μεταπολιτευτικού μοντέλου».
Είναι πολύ γελασμένοι αν το νομίζουν αυτό, και θα το διαπιστώσουν πολύ - πολύ σύντομα και μάλιστα με τρόπους που δε θα τους αρέσουν καθόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου