Σελίδες

10 Ιουν 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ, Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη.



Στη μάχη της απεργίας μπαίνουν καθημερινά και νέες δυνάμεις. 
Τα ταξικά συνδικάτα συνεδριάζουν, οργανώνουν περιοδείες, συσκέψεις, εργατικές συγκεντρώσεις για να μετατραπεί κάθε χώρος δουλειάς σε πυρήνα αντίστασης, σε μετερίζι αγώνα. 
Μπροστά στην κρίσιμη αναμέτρηση στις 15 Ιούνη το επίκεντρο της δράσης είναι το εργοστάσιο, το γιαπί, το μαγαζί, το σχολείο. 
Για να «νεκρώσει» η παραγωγική δραστηριότητα απ' άκρη σ' άκρη της χώρας. 
Για να δοθεί καθαρό το μήνυμα ότι οι εργάτες και οι εργάτριες απορρίπτουν τα μέτρα, δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς και διλήμματα, δε σκύβουν το κεφάλι.
Θέση σε αυτό τον αγώνα, δίπλα στους εργάτες, έχουν οι άνεργοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι που τους πνίγουν τα μονοπώλια, οι αγρότες που ξεκληρίζονται, όλα τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την πολιτική της ΕΕ και του ευρωμονόδρομου.

Στο μεταξύ πληθαίνουν και οι απεργιακές αποφάσεις. Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο καλεί τους εργάτες της φαρμακοβιομηχανίας στην απεργία, για να δώσουν και τη μάχη για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Απόφαση για απεργία πήραν τα Εργατικά Κέντρα Λέσβου και συγκροτήματος Β. Δωδεκανήσου και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, το Σωματείο Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας, το Συνδικάτο Μετάλλου Εργατοϋπαλλήλων Εύβοιας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς.
«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»!
Η προετοιμασία της απεργίας είναι πολύμορφη. Ετσι, από εργατόκοσμο πολιορκήθηκε και πάλι χτες το κέντρο του Πειραιά, στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το απόγευμα η Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά, στο πλαίσιο της μάχης για την προετοιμασία της απεργίας στις 15 Ιούνη, αλλά και για πανεργατική απεργία την ημέρα που θα κατατεθούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα στη Βουλή. Προετοιμασία που γίνεται μέσα από περιοδείες, εξορμήσεις και γενικές συνελεύσεις. Σήμερα το πρωί θα γίνουν γενικές συνελεύσεις στα εργοστάσια «ΕΛΑΪΣ» και «ΜΙΝΕΡΒΑ», ενώ ήδη έχουν γίνει σε «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» και «ΛΕΒΕΡ». Αμέσως μετά ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους γύρω από το κέντρο του Πειραιά με τα συνθήματα «Εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους κι εσύ», «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» και άλλα πολλά να δονούν συνεχώς την ατμόσφαιρα. Προμετωπίδα ήταν το πανό της Γραμματείας του ΠΑΜΕ που ανέγραφε: «Με το ΠΑΜΕ στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».
Το κάλεσμα στην απεργία ήχησε χτες σε Πειραιά (φωτ.) και Ηράκλειο
«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», βροντοφώναξαν χτες το απόγευμα και από το Ηράκλειο Κρήτης εργάτες, νέοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας από διάφορους κλάδους δουλειάς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓραμματείαςΗρακλείου του ΠΑΜΕ ενάντια στη νέα βάρβαρη λαίλαπα μέτρων της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Παρεμβάσεις και συσκέψεις
Σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας στις 15 Ιούνη και την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης διοργανώνει η ΓραμματείαΞάνθης του ΠΑΜΕ, σήμερα Παρασκευή στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.
Μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας στις 15 Ιούνη προγραμματίζει η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ. Σήμερα Παρασκευή στις 9 το πρωί θα γίνει παράσταση και μαζική εξόρμηση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Τρίτη 14 Ιούνη στις 9 το πρωί στον ΟΤΕ.
Το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Εύβοιας καλεί τους μεταλλεργάτες σε γενική συνέλευση την Κυριακή 12 Ιούνη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου, η ακολουθούμενη αντεργατική πολιτική, το ζήτημα των ΣΣΕ και η προετοιμασία και οργάνωση του κλάδου για τη συμμετοχή στην απεργία στις 15 Ιούνη.
Για την προετοιμασία της απεργίας η τοπική Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ οργανώνει τη Δευτέρα 13 Ιούνη σύσκεψη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου