Σελίδες

10 Μαΐ 2011

«Κοινωνική ειρήνη» θέλει ο ΣΥΝ...


Κάλεσμα προς το εργατικό λαϊκό κίνημα για άνευ όρων συνθηκολόγηση και «ταξική ειρήνη», προκειμένου να υπάρξει «ανάπτυξη», απηύθυνε χτες ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Real», υιοθετώντας επί της ουσίας την άποψη του Ν. Χατζηνικολάου ότι η εργατική τάξη με τους αγώνες της έχει ευθύνη στη διόγκωση του χρέους. 
Ο Ν. Χατζηνικολάου είπε μεταξύ άλλων ότι «η αριστερά (...) ποινικοποίησε το κέρδος, στάθηκε απέναντι στις επιχειρήσεις, έκλεινε τα πανεπιστήμια, έκλεινε τα λιμάνια, έκλεινε τα ξενοδοχεία, οδήγησε δηλαδή και με τη δική της συμπεριφορά στο σημερινό οικονομικό χάλι» και ότι «ανάπτυξη με τα λιμάνια να τελούν σε κατάληψη κάθε τρεις και λίγο από το ΠΑΜΕ και να μην μπορούν να προσεγγίσουν τα κρουαζιερόπλοια, φαντάζομαι θα συμφωνήσετε μαζί μου, δεν γίνεται».
****
Απαντώντας, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε: «Η αριστερά διεκδικούσε (...) πολλές φορές αυτές οι διεκδικήσεις ομολογώ μπορεί να είχαν κι έναν συντεχνιακό χαρακτήρα (...) η ανάπτυξη θέλει όρους κοινωνικής ειρήνης. Αλλά για να επιτευχθούν αυτοί οι όροι κοινωνικής ειρήνης, πρέπει να υπάρχει και μια στοιχειώδης πολιτική ρύθμισης, όχι μια επιθετική πολιτική. Συνεπώς, κατά τη δική μας εκτίμηση, μην πιάσουμε τώρα τη συζήτηση για τους ναυτεργάτες, είναι μεγάλη συζήτηση»... Ο ίδιος παλιότερα είχε χαρακτηρίσει «εξαλλοσύνες» τον αγώνα των ναυτεργατών και την περιφρούρησή του. Τώρα επανέρχεται και ομολογεί ότι επιδίωξη του κόμματός του είναι η «κοινωνική ειρήνη», η σύμπραξη δηλαδή εργαζόμενων και εργοδοτών, για να επέλθει «ανάπτυξη». Για ποιον; Μα, φυσικά, για το κεφάλαιο, αφού στον καπιταλισμό ζούμε και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εχθρεύεται την πάλη για την ανατροπή του! Ομολογεί, δηλαδή, ότι τα καπιταλιστικά κέρδη θέλουν κίνημα υποταγμένο, γι' αυτό και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στην υπονόμευση των ταξικών αγώνων.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/5/11, 9:30 μ.μ.

    Ο οπορτουνισμός και η σόσιαλδημοκρατία βλέπουν να πάμε σε κυβερνηση "εθνικής ενότητας" και ετρέξαν για να δηλώσουν συμμετοχή......
    Φτερό στον άνεμο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή