Σελίδες

11 Μαΐ 2011

Αντιδραστικό συνονθύλευμα...



Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ή αλλιώς «Σπίθα» του Μ. Θεοδωράκη αποτελεί ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων δυνάμεων, με κοινό στόχο τον εγκλωβισμό του λαού σε ανώδυνα για το σύστημα μονοπάτια, που όχι μόνο δεν έρχονται σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά σε πολλές περιπτώσεις κινούνται σε άκρως αντιδραστική κατεύθυνση.
Αυτό επιβεβαιώνεται από πρωτοβουλίες που παίρνουν οι τοπικές «Σπίθες», όπως αυτή του Θριασίου, η οποία καλούσε σε εκδήλωση με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Ρωμανό, καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου και θέματα - όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα - που αφορούν τα παρακάτω: «Ο Ελληνας πολίτης χάνει το απόρρητο της προσωπικής του ζωής και φακελώνεται ηλεκτρονικά με την κάρτα του πολίτη (...) η εθνοκτονία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το επίσημο κράτος εκτός από τη διαγραφή της Εθνικής μας ταυτότητας προσπαθεί να εξαφανίσει την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, η οποία αποτελεί δομικό στοιχείο της εθνικής ταυτότητας από ιδρύσεως ελληνικού κράτους, ενώ προβάλλει και στηρίζει το λαθρο-εισαγόμενο Ισλάμ (...) ο Ελληνας χάνει τη μέχρι τώρα συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία έκφρασης και λόγου. Ο νόμος περί εχθροπάθειας επιβάλλει φυλάκιση και χρηματική ποινή σε όσους εκφράζονται και εξωτερικεύουν εχθρικά αισθήματα, απόψεις και σχόλια εναντίον ομάδων ή προσώπων, π.χ. Σιωνιστές».
Ολοι οι καλοί χωράνε στη «Σπίθα». Στο όνομα του υποτιθέμενου «εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα» ενάντια στους «νέους κατακτητές», η «Κίνηση» συγκεντρώνει κάτω από μια ομπρέλα κάθε «καρυδιάς καρύδι». 
Στον κοινό στόχο για αποπροσανατολισμό του λαού και άκαρπη εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, κάθε «πρόθυμος» βρίσκει τη θέση του. 
Γι' αυτό και η «Κίνηση» δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, αλλά αντίθετα εχθρεύεται και υπονομεύει τον αναγκαίο αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, που αποτελούν την πηγή των προβλημάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου