Σελίδες

4 Μαΐ 2011

Τεράστια τα ποσά για τους εξοπλισμούς...



ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΕΚΑΝΑΝ εντύπωση τα βρισίδια μεταξύ Μεϊμαράκη και Κοραντή στην Επιτροπή της Βουλής, τουλάχιστον σε όσους είχαν ...αυταπάτες περί «κοινοβουλευτικού λόγου» και «κοινοβουλευτικού ήθους»!
Ομως, επειδή η κόντρα αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί τα νεύρα είναι τεντωμένα. Είναι πολλά τα λεφτά, πώς να το κάνουμε. Και ...δύσκολα ανιχνεύσιμοι οι δρόμοι τους.
Ομως, κανείς από τους προαναφερόμενους, παρά τις μεγαλοστομίες και τις εκατέρωθεν δηλώσεις, δε θέλει πραγματική έρευνα τόσο για το πού πάνε τα χρήματα που δαπανώνται και, κυρίως, υπέρ ποιων τα δίνουμε.

Γιατί είναι πλέον κάτι παραπάνω από φανερό πως αυτός ο πακτωλός χρημάτων ελάχιστα εξυπηρετεί την Εθνική Αμυνα. Εκτός αν ως ...«εθνική άμυνα» εννοούμε τις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις.
ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΣ. ΑΚΟΜΗ, περίπου 30, δίνει η κυβέρνηση στις τράπεζες και ο υπουργός Οικονομίας ήταν σαφής: Πρέπει να τα πάρουν για να παίξουν το ρόλο τους στην ανάπτυξη της χώρας.
Μόνο που έχουν πάρει ήδη καμιά 80αριά δισεκατομμύρια, στην απίθανη περίπτωση που έχει διαφύγει. Και η μόνη ανάπτυξη που έκαναν ήταν αυτή των ...πορτοφολιών των μετόχων τους.
Ομως, οι κυβερνώντες προφανώς αυτό εννοούν ανάπτυξη: Το να κερδίζουν ακόμη περισσότερα αυτοί που ήδη έχουν και ο κοσμάκης να πληρώνει.
Γιατί τα δισ. που έχουν δώσει στις τράπεζες ο ελληνικός λαός τα χρωστάει, αφού η κυβέρνηση τον έχρισε «εγγυητή», χωρίς, φυσικά, να τον ρωτήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου