Σελίδες

29 Μαΐ 2011

ΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ...



Καθόλου δεν ενοχλούν τον Θ. Πάγκαλο οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στις πλατείες. 
Το πρόβλημά του είναι οι διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και ιδού πώς το εξήγησε μιλώντας στο «Φλας»: «Οι αυτοοργανωνόμενοι δεν κάνουν συγκέντρωση την ώρα της δουλειάς. Οι αυτοοργανωνόμενοι, όπως είδα εχθές και προχθές, κάνανε διαδήλωση το βράδυ. Είναι άνθρωποι που εργάζονται (;) την ημέρα και το βράδυ συγκεντρώθηκαν να εκδηλώσουν τα προβλήματά τους, δεν ενοχλούν κανέναν με τη συγκέντρωση το βράδυ και σε συγκεκριμένο σημείο». 

Αντίθετα, εμφανίστηκε έξω φρενών με τις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ γιατί «οι διαδηλώσεις που οργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, οι 500 διαδηλώσεις που οργανώνει το χρόνο, είναι διαδηλώσεις οι οποίες ξεπερνάνε αν θέλετε το στόχο της επίδειξης φρονημάτων. Εχουν σκοπό να τιμωρήσουν, έχουν σκοπό να ενοχλήσουν, να δείξουν ότι αυτό που διεκδικούν οι διαδηλούντες πρέπει να γίνει διότι αλλιώς θα υφιστάμεθα αυτά που υφιστάμεθα». 
Αμέσως μετά αποκάλυψε, όμως, τι είναι αυτό που τον καίει: «Είναι μια πράξη διεκδίκησης εξουσίας μέσα από τη δράση πολύ μικρού αριθμού ανθρώπων. Δεν ξέρω αν είναι τελείως παραδεκτό», είπε, επιβεβαιώνοντας το αβυσσαλέο μίσος του για τους ταξικούς αγώνες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. 
Σε κάθε περίπτωση είναι ολοφάνερο ότι αυτό που μετράνε οι πολιτικοί του κεφαλαίου δεν είναι βέβαια η ώρα, ο τόπος και η χρονική διάρκεια των λαϊκών κινητοποιήσεων, αλλά αν έχουν στο στόχαστρο την εξουσία τους, δηλαδή την εξουσία των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου