Σελίδες

14 Μαΐ 2011

Αντιλαϊκή πολιτική με ... διαφάνεια.



ΠΕΡΙΠΟΥ 15 χρόνια, μας την κρατούσε ...κρυφή τη συνταγή για να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, αλλά ευτυχώς χτες, στη Βουλή, μας την αποκάλυψε!
Ούτε λίγο - ούτε πολύ, μας είπε πως αν τον είχε ακούσει η κυβέρνηση Σημίτη το 1996, ούτε μίζες θα υπήρχαν, ούτε σκάνδαλα της SIEMENS, ούτε τα χρήματα των φορολογουμένων θα κάθονταν τώρα στις ελβετικές τράπεζες.
Εννοείται, φυσικά, πως ούτε μισό ευρώ μαύρου χρήματος δε θα είχε εισρεύσει στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και, γενικώς, το πολιτικό σύστημα θα είχε διασωθεί.
Να υποθέσουμε, άραγε, ότι όλη αυτή τη 15ετία ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης ήταν κατά των ιδιωτικοποιήσεων; Κατά της «μετοχοποίησης» του ΟΤΕ; Κατά της συρρίκνωσης και παράδοσης των ναυπηγείων; Κατά της κρατικής καταστολής με το σύστημα C4i; 

Γιατί εκεί είναι η όλη ουσία των σκανδάλων και όχι στις διαδικασίες, που - όπως παραδέχεται και ο ίδιος - κάθε άλλο παρά πτοούν τα συμφέροντα και τις μίζες, ακόμη και αν αλλάξουν.
Επειδή, λοιπόν, δεν αντιληφθήκαμε τέτοια πράγματα (γιατί απλούστατα δεν ισχύουν), λογικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι παρακολουθούμε μια στημένη φάρσα.
Συγκεκριμένα, αυτήν που λέει πως τα σκάνδαλα είναι παρελθόν, διότι τώρα ...«εκσυγχρονιστήκαμε» και έχουμε μια κυβέρνηση, που μπορεί, βεβαίως, να ασκεί αντιλαϊκή πολιτική, πλην, όμως, το κάνει με τιμιότητα και διαφάνεια.
Κι αυτά, την ώρα που το μέγα σκάνδαλο, αυτό της πλήρους ιδιωτικοποίησης ακόμα και όσων έχουν μείνει στο Δημόσιο, είναι «προ των πυλών» και προετοιμάζεται πυρετωδώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου