Σελίδες

21 Μαΐ 2011

Θα πεινάσουμε...



Οτι η αστική τάξη, ως κυρίαρχη τάξη της κοινωνίας, χαρακτηρίζεται από απύθμενο θράσος, ταξική ιδιοτέλεια και διακατέχεται από την αίσθηση ότι η καπιταλιστική κοινωνία είναι η ιδανικότερη και τελειότερη κοινωνία που έχει δημιουργηθεί ποτέ στον κόσμο τούτο, είναι κοινός τόπος για τους αστούς.
Τα χαρακτηριστικά αυτά αποτυπώνονται με πληρότητα στη δήλωση του επιφανούς της τέκνου, του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου, ο οποίος με ταξική έπαρση υποστήριξε: «Αν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε».
Πρόκειται για δήλωση επίδειξης θράσους και αλαζονείας. 

Ο εκπρόσωπος της τάξης που επί δεκαετίες λεηλατεί το μόχθο εκατομμυρίων εργαζομένων, που το 2010, εις ένδειξη... πατριωτισμού, σήκωσε τις καταθέσεις της και τις μετέφερε στο εξωτερικό, αυτή που έχει εναποθέσει στις ελβετικές τράπεζες το ...ευτελές ποσό των 600 δισ. ευρώ, τη συσσωρευμένη δηλαδή υπεραξία που έχουν δημιουργήσει οι εργαζόμενοι της χώρας και την έχει ιδιοποιηθεί η τάξη του Δασκαλόπουλου, τολμούν να απειλούν και από πάνω ότι αν δεν εξανδραποδιστεί ο ελληνικός λαός, αν δεν τον σύρουν σιδηροδέσμιο στα τέσσερα, 
τότε ...θα πεινάσουμε(!). 
Ποιοι θα πεινάσουν; 
Οι Δασκαλόπουλοι ή οι εργαζόμενοι της χώρας; 
Γιατί οι τελευταίοι ήδη βρίσκονται στα όρια της ένδειας. 
Το 1 εκατομμύριο των ανέργων και οι εκατοντάδες χιλιάδες που φυτοζωούν με μισθούς πείνας είναι η απτή απόδειξη.
Επιδιώκουν να περάσουν στη λαϊκή συνείδηση ότι είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων η ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών, άρα να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι. 
Δηλαδή οι εργαζόμενοι να υπομείνουν τα πάνδεινα για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση γιατί αυτό θα είναι σε όφελός τους! 
Δηλαδή οι εργαζόμενοι οφείλουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες, που τους εκμεταλλεύονται και τους κλέβουν τον πλούτο που παράγουν, τη ζωή τους. Επιδιώκουν επίσης να αποκλειστεί ακόμα και η σκέψη από το λαό ότι μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική, από την καπιταλιστική, οργάνωση της κοινωνικής εργασίας, στα πλαίσια της οποίας η τάξη των καπιταλιστών θα είναι εντελώς άχρηστη, περιττή, μη αναγκαία. Μια οργάνωση της κοινωνικής εργασίας, η οποία θα στείλει στα αζήτητα την τάξη του Δασκαλόπουλου.
Αυτό θέλουν σε τελευταία ανάλυση να χτυπήσουν. 
Οι καιροί όμως που διανύουμε είναι αρκετά ενδιαφέροντες και γεμάτοι εκπλήξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου