Σελίδες

11 Μαΐ 2011

«Ορχήστρα του Φόβου»...



ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ συναίνεση θέλουν και μας έχουν «φάει τα αυτιά» από το πρωί ως το βράδυ; 
Από ραδιόφωνα, εφημερίδες και τηλεοράσεις μέχρι δηλώσεις πολιτικών, «δημοσιολόγων» και «κοινωνικών εταίρων»;
Η Νέα Δημοκρατία έχει ψηφίσει το 80% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης και στα υπόλοιπα διαφωνεί στα δευτερεύοντα. Ο ΛΑ.Ο.Σ. με κάθε ευκαιρία δηλώνει πως πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση για το καλό της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την «εργασιακή ειρήνη» προϋπόθεση ανάπτυξης, η Ντόρα Μπακογιάννη απαιτεί εδώ και τώρα «εθνική συνεννόηση», η ΔΗΜΑΡ έχει εποικοδομητικές προτάσεις και ο Γ. Δημαράς επίσης.

Αν όλα αυτά δεν είναι «συναίνεση» με ...κάθε δυνατό συνδυασμό, τότε τι είναι; Προφανώς, όμως, δεν τους φτάνει, κι αυτό είναι δείγμα του πόσο αντιλαϊκά μέτρα σχεδιάζουν.
Το πρώτιστο, προφανώς, είναι να κατατρομοκρατήσουν τον κόσμο. 
Τόσο που ό,τι κι αν ακούσει να του σερβίρουν να του φανεί ...φυσιολογικό. 
Να θεωρήσει ότι είναι απολύτως λογικό να πληρώσει κι άλλο για τα υπερκέρδη των εταιρειών και των τραπεζών.
Εν ολίγοις, τον επόμενο καιρό θα ακούμε κάθε μέρα την ...«Ορχήστρα του Φόβου» να παίζει το ίδιο και το ίδιο μουσικό θέμα: Η Ελλάδα καταρρέει, δεχτείτε μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, ελαστικά ωράρια, φόρους, περικοπές...
Μόνο που πρέπει να τους προειδοποιήσουμε ότι το ...«ακροατήριο» είναι πολύ, μα πολύ τσαντισμένο κι όσο περνάει ο καιρός «μασάει» όλο και λιγότερο.
«ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ», διαμηνύει ο πρωθυπουργός. Προφανώς, του φαίνεται πολύ ...ηρωικό να εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό και το ...περηφανεύεται.
Ομως, στην πραγματικότητα, αυτό που εννοεί είναι πως ...δεν υπολογίζει τίποτε, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 
Ισως να θεωρεί ότι για όσους πρωθυπουργούς αποδειχθούν εξυπηρετικοί πάντα υπάρχουν τα ανάλογα ανταλλάγματα και επιβραβεύσεις. 
Ιδίως αν είναι «σοσιαληστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου