Σελίδες

26 Μαΐ 2011

Για ν' αλλάξει ρούχα ο Μανωλιός...



Η μόνη αξία που δίνει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο λαό και το μόνο δικαίωμα που του αναγνωρίζει είναι να παίζει το ρόλο του «μοχλού» για την εναλλαγή διαχειριστών στον κυβερνητικό θώκο ή για άσκηση πίεσης ώστε οι διαπραγματεύσεις στην ΕΕ να είναι πιο αποτελεσματικές υπέρ της πλουτοκρατίας. Πριν λίγο καιρό ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας ζητούσε ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ισχύος της κυβέρνησης στην ΕΕ! Λες και η κυβέρνηση κάνει την παραμικρή διαπραγμάτευση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. 

'Η μπορεί να διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος εκπροσωπώντας το κεφάλαιο, όταν η ανισομετρία καθορίζει τις μεταξύ τους σχέσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ενώ ισότιμα τσακίζουν τους λαούς. Εδώ ποια διαπραγμάτευση να κάνει η κυβέρνηση, υπέρ του λαού; Σπέρνουν αυταπάτες ωθώντας το λαό στην υποταγή στο σύστημα, χειραγωγώντας τον, άρα τον σπρώχνουν ενάντια στα συμφέροντά του.
***
Προχτές ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δ. Βίτσας, στον ρ/σ «Κόκκινο» το πήγε ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας: «Μοναδική απάντηση σε αυτήν την πολιτική δεν μπορεί να είναι παρά μια ειρηνική κοινωνική εξέγερση». Προς θεού, όμως, μην παρεξηγηθεί, δεν εννοούσε σε καμία περίπτωση εξέγερση του λαού για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων από και για τα οποία εφαρμόζεται αυτή η πολιτική. Εννοούσε, όπως διευκρίνισε αμέσως μετά, ότι η εξέγερση είναι ο μόνος τρόπος για να αναγκαστεί αυτή η κυβέρνηση να φύγει, αφού «με αυτή την κυβέρνηση αυτά τα μέτρα θα παίρνουνε, με αυτή την αρχιτεκτονική της ΕΕ αυτά τα μέτρα θα μας προτείνονται, με αυτό το πολιτικό και κοινωνικό και οικονομικό σύστημα σε αυτήν την κατεύθυνση θα πηγαίνουμε».
***
Δηλαδή να εξεγερθεί ο λαός για να αλλάξει ρούχα ο Μανωλιός και να τα φορέσει απ' την ανάποδη. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κανένα στόχο δεν έχει να τα βάλει με αυτό το κοινωνικο-οικονομικό σύστημα, δηλαδή τον καπιταλισμό. Ούτε με την ΕΕ των μονοπωλίων. Συνεπώς όσες κυβερνήσεις κι αν παρελάσουν, όσο κι αν αναδιαμορφωθεί η αρχιτεκτονική της ΕΕ, η πολιτική που έχουν ανάγκη οι καπιταλιστές θα εφαρμόζεται. Για άλλη μια φορά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται ως μαξιλάρι του συστήματος, αφού με την πολιτική του σπρώχνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε εκτόνωση, προβάλλοντας τη λύση μιας άλλης αστικής κυβέρνησης που θα ωφελεί με την πολιτική της και το κεφάλαιο και τους εργαζόμενους, αυτό και αν είναι απάτη..., ενώ θέλει το εργατικό - λαϊκό κίνημα εργαλείο στα χέρια του συστήματος, σε όφελος του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου