Σελίδες

20 Μαΐ 2011

Ζητούν «υπευθυνότητα» στα βάρβαρα μέτρα...

Ο Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ δήλωσε ότι «δε θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο» 
και ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «μπορεί να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο». 
Συμπέρασμα: Είναι βέβαιο ότι θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο...
Οχι φυσικά γιατί θεωρούμε ότι οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας είναι πάντα αληθείς, έχουν φερεγγυότητα και αξιοπιστία. 
Είναι μάλλον απίθανο να πιστεύει έστω ένας Ελληνας ότι ισχύει κάτι τέτοιο.
Απλά, όταν δύο υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν αντιφατικές δηλώσεις, σημαίνει απλούστατα ότι ετοιμάζεται κάποιο ...«μεγάλο κόλπο» και προσπαθούν να βρουν τον καλύτερο τρόπο να το παρουσιάσουν.

Στην ίδια λογική εντάσσονται και οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομίας, περί του ότι δε θα αυξηθεί ο ΦΠΑ και δε θα έχουμε «οριζόντιες» περικοπές μισθών.
Προφανώς, θα βρουν άλλον τρόπο να εισπράξουν φόρο από το λαό και θα περικόψουν τις αποδοχές πλαγίως, εμμέσως ή με ό,τι άλλο τους προμηθεύσει η εφευρετικότητά τους.
ΤΟ ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΜΑ, βεβαίως, όλων αυτών ήρθε από τον πρωθυπουργό, που για άλλη μια φορά ζήτησε «εθνική συνεννόηση» και «υπευθυνότητα»!
Ιδίως αυτή, τη δεύτερη λέξη την έχουν πλέον αναγάγει σε κεντρικό σύνθημα. 
Μόνο που «υπεύθυνος» είναι αυτός που αντιλαμβάνεται ότι έχει ευθύνη για κάτι. Μπορούν να βρουν ένα λόγο, που για την κρίση είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι;
Εκτός αν τα 600 δισεκατομμύρια ευρώ που παράγουν τόκους στις ελβετικές τράπεζες (δηλαδή, παραπάνω από το συνολικό χρέος της Ελλάδας) είναι καταθέσεις ανθρώπων του μεροκάματου και δεν το έχουμε καταλάβει.
Επειδή, όμως, σπανίως συναντάς τέτοιους ανθρώπους να πίνουν καφέ 
πλάι στη λίμνη της Γενεύης ή να κάνουν «σπα» σε θέρετρα των Αλπεων, 
ας αφήσουν το δούλεμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου