Σελίδες

8 Μαΐ 2011

Αβυσσος άβυσσον επικαλείται (Τρεις εικόνες αθλιότητας).



1.Πρώτη μέρα: Ολες οι ψωνάρες, κυρίως από την Αμερική, έσπευσαν στο Λονδίνο και όσες δεν μπόρεσαν καρφώθηκαν στις τηλεοράσεις τους για το γάμο - αποθέωση του θεάματος. Ενας εσμός από κρετίνους αναλυτές εξηγούσε στο ήδη τρελαμένο από την κοινωνική εξαθλίωση κοινό κάθε εξωφρενική λεπτομέρεια, μέχρι και την ώρα που θα έβγαινε από την τουαλέτα της η νεκροζώντανη Ελισάβετ. Είναι γνωστό πως, όσο βουλιάζει ο κόσμος, μόνο μέγας δεν αποδεικνύεται. 
Αντιθέτως, πάντα μικρός με την επιθυμία να καθρεφτίζεται εκτός πραγματικότητας. 

Το θέαμα κατάφερε και παρουσίασε νύφη, γαμπρό και ό,τι δε συμμαζεύεται σαν επιστημονική φαντασία. Ενας γάμος εξωγήινων μέσα στις στάχτες του παλιού κόσμου.
2.Μέρα δεύτερη. Εικόνα πρώτη: Σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τον εαυτό του, το Βατικανό έστησε μια χολιγουντιανή παραγωγή με θέμα την οσιοποίηση του αποθανόντος πάπα. Ολοι ήταν μάρτυρες μιας ακόμη «καθολικής» παραφροσύνης δίχως προηγούμενο. Ο νυν όσιος υπήρξε φανατικός αντικομμουνιστής και έκανε ό,τι περνούσε από το άγιο, κατά τα άλλα, χέρι του, στη χώρα που γεννήθηκε, να αναρριχηθούν στην εξουσία όλα τα σκουπίδια της. Σαν κορόνα έστησε στην κορυφή της εξουσίας τον Λεχ Βαλέσα και την οικογένειά του, διαβόητους για τις καταχρήσεις και τις κάθε είδους απατεωνιές. Η τελετή άρχισε με μια μοναχή που κρατούσε ψηλά στα χέρια το αίμα του οσίου, χάρη στο οποίο η ίδια έγινε καλά από τη νόσο του Πάρκινσον (παράξενο, γιατί ο όσιος βασανίστηκε μέχρι τέλους από την ίδια ακριβώς νόσο). Τη δρακουλέ εμφάνιση της μοναχής συμπλήρωνε ο Γερμανός πάπας, που σερνόταν μέσα στην ατέλειωτη πλήξη του. Βιάστηκε η Αγία Εδρα για την οσιοποίησή του, σχολιάζουν οι περισσότεροι. Βιάστηκε όμως για να περάσει το μήνυμα πως ο μακαρίτης ήταν πολιτικό πρόσωπο και ως εκ τούτου από δω και στο εξής η απόλυτη βούληση του Θεού θα είναι πολιτική.
3.Μέρα δεύτερη. Εικόνα δεύτερη: Παρακολούθησα τον αγώνα αγωνίας ΑΕΚ - Ατρομήτου και το μετασχηματισμό των φιλάθλων σε άγρια σκυλιά. Το αποτέλεσμα «όλοι εναντίον όλων» προκύπτει από αυτούς που ασκούν εξουσία πάνω σ' αυτά τα αναλώσιμα πλάσματα προορισμένα να καταβροχθίζονται από το κράτος. Ολα αυτά τα χρόνια είμαστε μάρτυρες της πιο μακάβριας επιθυμίας που έκανε ποτέ την εμφάνισή της: του θανάτου. Οι επιχειρηματίες που νέμονται το ποδόσφαιρο είναι συνένοχοι με τους τεχνικούς της εξουσίας, γιατί αυτοί διαχειρίζονται την αθλιότητα όλων των λούμπεν. Με την κολακεία και την αναγόρευση της μαγκιάς σε ιδέα καθιστούν αυτά τα άτομα βασιλιάδες για δύο ώρες στα γήπεδα. Ετσι αποσπούν την προσοχή τους από τα κοινά, ενώ ταυτόχρονα θέτουν σε ισχύ καινούργιους φασιστικούς νόμους. Ο Γιωργάκης όπως όλοι οι ηθικοί αυτουργοί νίπτει χαρούμενος τας χείρας του προσποιούμενος πως δεν βλέπει τίποτα. Οταν σκάσει μύτη το πρώτο φέρετρο από τα γήπεδα, θα αναγκαστεί μπροστά του ν' ανοίξει τα μάτια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου