Σελίδες

28 Μαΐ 2011

Η σωτηρία του λαού.



Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κυβερνητικό επιτελείο, και η άρχουσα τάξη συνολικά, να ξεπεράσει την οξύτατη οικονομική κρίση και μαζί οι συνεχώς διευρυνόμενοι ανταγωνισμοί σ' ολόκληρη την ΕΕ έφεραν στον αφρό την προπαγάνδα περί της «εθνικής ευθύνης» και την αναζωπύρωση επικοινωνιακών εκβιασμών στο πλαίσιο της υποτιθέμενης αναζήτησης «συνεννόησης για τη σωτηρία της πατρίδας».


Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή. Πολύ πριν από τις εκλογές του 2009. Οχι μόνο για τις συνέπειες των επιλογών της άρχουσας τάξης να προσδέσει τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ευρώ. Αλλά και για τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί το λαό η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου.

Για την επερχόμενη οικονομική κρίση και τις συνέπειές της σε βάρος του λαού. Για τις προσπάθειες που θα καταβάλουν το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του να μεταφέρουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. Για το ρόλο και τις επιπτώσεις του μνημονίου ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - ΔΝΤ, ως μια συμφωνία - μπούσουλα, που με πρόσχημα τα δημοσιονομικά ελλείμματα επρόκειτο να επιδιώξει την υλοποίηση μιας ολόκληρης στρατηγικής της οικονομικής ολιγαρχίας με στόχο τη δημιουργία νέων ισορροπιών και δεδομένων, για την κερδοφορία του συσσωρευμένου κεφαλαίου στις σύγχρονες συνθήκες.


Ολο το 20μηνο της τωρινής διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ ήταν περίοδος μιας ιδιαίτερα άγριας, κυριολεκτικά βάρβαρης επίθεσης κατά των εργαζομένων, σε όλα τα μέτωπα. Οπως κυνικά διαφημίζουν και οι ίδιοι, μέσα σε αυτό το διάστημα, προωθήθηκαν νόμοι και ρυθμίσεις που σχεδιάζονταν εδώ και δεκαετίες, αλλά κανείς δεν τολμούσε να τις υλοποιήσει. Η κυβέρνηση Παπανδρέου βαυκαλίζεται ξεδιάντροπα ότι τόλμησε. Να ισοπεδώσει λαϊκά εισοδήματα. Να δημιουργήσει εκατομμύρια ανέργους. Να πετσοκόψει λαϊκές καταχτήσεις. Να οδηγήσει στα τάρταρα το βιοτικό επίπεδο ολόκληρου του λαού. Να σβήσει τα όνειρα του απλού κόσμου και της νεολαίας για μια ανθρώπινη ζωή. Τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας και τις οδηγίες των εταίρων της, ζητάει «εθνική ευθύνη», εκβιάζοντας το λαό να υποταχθεί στη λεηλασία του, στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, ώστε να σωθεί το μεγάλο κεφάλαιο από την κρίση.


Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους, εδώ και καιρό βρίσκονται σε καθεστώς πτώχευσης και δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να υποκύψουν στους νέους εκβιασμούς και την ιδεολογική τρομοκρατία κυβέρνησης - πλουτοκρατίας, πολύ περισσότερο που τα σχέδιά τους προβλέπουν τον ολοκληρωτικό εξανδραποδισμό του λαού. Μοναδική διέξοδος είναι να τους γυρίσουμε την πλάτη. Με τη στάση μας, όλοι, εργάτες, υπάλληλοι, μικρομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, γυναίκες, νέοι και νέες είναι η στιγμή να συμβάλουμε στην όσο γίνεται πιο γρήγορη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ ακόμη και αν δεν υπάρχει συμφωνία σε όλη τη στρατηγική του για μια οργανωμένη, λαϊκή μαζική αντεπίθεση, για να βάλουμε εμπόδια στα άγρια μέτρα, διεκδικώντας ικανοποίηση όλων των αναγκών της λαϊκής οικογένειας, πάλη που συνδέεται με το στόχο ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, αποδέσμευσης από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Τώρα ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιηθεί ακόμα περισσότερο ότι για τη σωτηρία του λαού απαιτείται χειραφέτησή του από την πολιτική των αστικών κομμάτων, η μαζική καθολική συμμετοχή του σε ένα ρωμαλέο αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ρήξης και ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου