Σελίδες

4 Μαΐ 2011

Κομμένα στιγμιότυπα από την κόπια του έργου «Μπιν Λάντεν»



Κατ' αρχάς θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τον Ομπάμα, το Πεντάγωνο, τη CIA, τους πεζοναύτες και τους Αμερικανούς ΟΥΚάδες, οι οποίοι φρόντισαν να μας σερβίρουν το «έργο» με τον Μπιν Λάντεν, περιμένοντας πρώτα να τελειώσει το θέαμα με τον πριγκιπικό γάμο.
Ετσι και τα τεκταινόμενα στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ τα απολαύσαμε απερίσπαστοι, αλλά και την επομένη δεν νιώσαμε κανένα σύνδρομο στέρησης. Μια νέα «παραγωγή» ανέβηκε στην παγκόσμια σκηνή για τις ανάγκες του φιλοθεάμονος κοινού.

*
Από εκεί και πέρα, όποια συνωμοσιολογική θεωρία κι αν ασπάζεται κανείς, δηλαδή
είτε θεωρήσουμε ότι ο Λάντεν ήταν ζωντανός και τώρα «εξοντώθηκε»,
είτε θεωρήσουμε ότι ήταν «ζωντανός» και τώρα εξοντώθηκε,
είτε θεωρήσουμε ότι ήταν «ζωντανός» και τώρα «εξοντώθηκε»,
είτε θεωρήσουμε ότι ήταν ζωντανός και τώρα εξοντώθηκε,
σε ένα θα πρέπει να συμφωνήσουμε:
Για τους Αμερικανούς ο ζωντανός Λάντεν ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Από δω και πέρα, για τους Αμερικανούς, χρήσιμος είναι ο νεκρός Λάντεν. Εξέλιξη που ενδεχομένως να μην είναι άσχετη με τα γεγονότα και τη ρευστότητα στον Αραβικό κόσμο...
*
Η χρησιμότητα του Λάντεν (είτε ζωντανού, είτε νεκρού) για τις ΗΠΑ, θα ήταν πιο εύληπτη στο θεατή, αν από την «κόπια» που παίζεται τα τελευταία 24ωρα δεν είχαν επιμελώς αφαιρεθεί ορισμένα κρίσιμα στιγμιότυπα.
Τέτοιο στιγμιότυπο ήταν αυτό που περιέγραφε η «Ουάσιγκτον Ποστ» τον Αύγουστο του 1981, όταν δηλαδή οι Αμερικανοί «κατασκεύαζαν» τον Μπιν Λάντεν:
«Η CΙΑ - έγραφε τότε η αμερικανική εφημερίδα - επιστρέφει αθόρυβα στις παλιές μεθόδους εκτέλεσης των μυστικών υπονομευτικών επιχειρήσεων» και «υποστηρίζει κρυφά τις αντικυβερνητικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν...».
Αυτή η σκηνή, από την οποία προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως «δημιουργός» του Μπιν Λάντεν και της «Αλ Κάιντα» είναι οι ΗΠΑ, έχει κοπεί από την «κόπια»...
*
Ενα ακόμα στιγμιότυπο που απουσιάζει είναι εκείνο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο πατέρας του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, πρώην Πρόεδρος και ο ίδιος αλλά και πρώην διευθυντής της CIA, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος.
Ο τελευταίος μόλις τέσσερις μέρες μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, και ενώ παρά τα συντρίμμια και τα αποκαΐδια δεν ήταν δυνατόν να αποφευχθούν οι συζητήσεις για τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ - Μπιν Λάντεν, με τον κυνισμό που χαρακτηρίζει ανθρώπους του είδους του, είχε παραδεχτεί:
«Πάντα η CΙΑ έβαζε ανθρώπους της στις τρομοκρατικές οργανώσεις για να τις χρησιμοποιήσει σε όφελος των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ»!
Η υπόθεση Μπιν Λάντεν, λοιπόν, καταγράφεται στα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της διασύνδεσης των αμερικανικών υπηρεσιών με ό,τι οι ίδιες οι ΗΠΑ βαφτίζουν τρομοκρατία. Αλλωστε όλοι πια γνωρίζουν ότι το δίκτυο του Λάντεν το εξέθρεψαν, το εξόπλισαν, το εκπαίδευσαν και το χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ κατά της αφγανικής επανάστασης και της ΕΣΣΔ. Ολοι ξέρουν, επίσης, ότι οι Ταλιμπάν είναι το δημιούργημα των αμερικανοτραφεισών μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν.
*
Στο πλαίσιο αυτής της διασύνδεσης, όταν τελειώσει η «δουλειά», αρχίζει η φάση της απόσυρσης. Η επιχείρηση «απόσυρσης» είναι εξίσου ωφέλιμη για τους «Φρανκενστάιν» με την επιχείρηση κατασκευής των «Λάντεν».
Οι παραγωγοί «Φρανκενστάιν» κερδίζουν και όταν «φτιάχνουν» τους «Λάντεν», αλλά και όταν τους «εξολοθρεύουν».
Το είδαμε στο Ιράκ με την περίπτωση του Σαντάμ, του «υπ' αριθμόν 1» συμμάχου τους κατά τη δεκαετία του '80. Το είδαμε και στο Αφγανιστάν και σε όλο τον κόσμο, με το παγκόσμιο «αντιτρομοκρατικό» κυνηγητό κατά του Λάντεν, του ευνοούμενου των ΗΠΑ από τη δεκαετία του '70.
Και στις δυο περιπτώσεις τόσο του Σαντάμ, όσο και του Λάντεν, το «κυνηγητό» διήρκεσε - τι σύμπτωση - μια δεκαετία...
*
Το «έργο» λέει ότι οι ΗΠΑ είναι απηνής διώκτης της τρομοκρατίας. Αλλά όπως σωστά είχε σημειώσει ένας γνώριμός μας, ο εν Ελλάδι πρώην Αμερικανός πρέσβης Τόμας Μίλερ, στα θέματα της τρομοκρατίας, υπάρχει μια βασική αρχή:
«Μην πιστεύετε όσα γράφονται, μην πιστεύετε όσα ακούγονται»...
Σωστός ο κ. Μίλερ! Αλλωστε ανήκει σε εκείνους που γνωρίζουν κάποια από τα «κομμένα» της κόπιας, όπως ότι:
1) Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που, αποδεδειγμένα πλέον, οι μυστικές της υπηρεσίες σχετίζονταν τόσο με τη δεξιά όσο και με τη δήθεν «αριστερή» τρομοκρατία, που σάρωσε την Ευρώπη τις προηγούμενες δεκαετίες.
2) Οι ΗΠΑ είναι αυτές που χρηματοδοτούν, εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν «λουλούδια» όπως ο Μπιν Λάντεν.
3) Οι ΗΠΑ είναι αυτές που οι μυστικές τους υπηρεσίες προχώρησαν μέσα σε μια 15ετία, από το 1961 έως το 1975 (σ.σ.: χρήσιμα στοιχεία περιέχονται στο βιβλίο «Τα κρυφά ελατήρια της Διεθνούς τρομοκρατίας», Εκδ: «Σύγχρονη Εποχή») σε τουλάχιστον 900 (!) τρομοκρατικές και δολοφονικές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.
Γι' αυτό, όταν ακούτε τους Αμερικανούς να ομιλούν περί τρομοκρατίας, ακολουθήστε την προτροπή του πρώην πρέσβη τους: Μην τους πιστεύετε. Καθόλου.
*
Τέλος:
Ελπίζουμε - για το... καλό της παγκόσμιας οικονομίας - παρά το φόνο του Οσάμα Μπιν Λάντεν οι δουλειές της «Tζένεραλ Eλέκτρικ», της«Mέριλ Λιντς» και της «Σίτιγκρουπ», οι μετοχές της «Microsoft»και της «Boeing», οι δωρεές προς το Χάρβαρντ, οι μετοχές της πολυεθνικής «Καρλάιλ» που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εργολάβους αμυντικών έργων των ΗΠΑ και της θυγατρικής της «Κάτερ Εαρ», όπου αντιστοίχως ο μπαμπάς Μπους ήταν σύμβουλος και ο γιος Μπους ήταν πρόεδρος, να συνεχίσουν να προοδεύουν.
Βλέπετε βασικός «δωρητής», συναλλασσόμενος και μεγαλομέτοχος όλων αυτών, ήταν και είναι η οικογένεια Μπιν Λάντεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου