Σελίδες

21 Μαΐ 2011

Οι «ανθρωπιστικοί» βομβαρδισμοί συνεχίζονται...



Οι στρατιωτικές ΝΑΤΟικές επιθέσεις και η πολιτική πίεση έχουν πλήξει σημαντικά τη στρατιωτική δύναμη του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη και η ηγεσία του απομονώνεται όλο και περισσότερο και τελικά θα ανατραπεί, δήλωσε χτες ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσενσε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. 

«Εχουμε πλήξει σημαντικά την πολεμική μηχανή του Καντάφι. Και τώρα βλέπουμε αποτελέσματα, η αντιπολίτευση έχει κερδίσει έδαφος», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως το ΝΑΤΟ έχει τρεις ξεκάθαρους στρατιωτικούς στόχους, που περιβάλλονται φυσικά υπό το μανδύα των «ανθρωπιστικών» βομβαρδισμών.
 «Κατ' αρχήν, τον πλήρη τερματισμό όλων των επιθέσεων κατά των πολιτών», «ξεχνώντας» εσκεμμένα τα θύματα και τα βάσανα που προκαλούν οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί στο λαό. 
«Δεύτερον, απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων του Καντάφι και των παραστρατιωτικών στις βάσεις τους και, τέλος, την άμεση και ανεμπόδιστη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη»...
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν τη στιγμή που ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Χάλεντ Κάιμ απέρριπτε τους ισχυρισμούς ότι ο υπουργός Πετρελαίου και επικεφαλής της Εθνικής Πετρελαϊκής Εταιρείας, 
Σούκρι Γκχάνεμ, αποσκίρτησε, ενώ επανέλαβε ότι η σύζυγος και η κόρη του Καντάφι δεν έχουν μεταβεί στη γειτονική Τυνησία, όπως είχαν προηγούμενα μεταδώσει διεθνή ΜΜΕ. 
Παρόμοια διάψευση ήρθε και από τις αρχές της Τυνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου