Σελίδες

15 Μαΐ 2011

Παγίδα τα περί λογιστικού ελέγχου του χρέους...



Σε συντριπτική ήττα και αποδοχή του εξωτερικού χρέους της πλουτοκρατίας, οδηγεί τα λαϊκά στρώματα ο ευρύτερος χώρος του οπορτουνισμού, μέσω της παγίδας που στήνει για τη δήθεν σύσταση «Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους». 
Πίσω από την εχθρική για το λαό, λογική του «παράνομου» και «νόμιμου» χρέους, που, για ακόμη μία φορά, εξέθεσε ο παραπάνω χώρος στο Αμφιθέατρο της Νομικής το περασμένο Σαββατοκύριακο, κρύβεται η προσπάθεια ουσιαστικής αποδοχής των εξωτερικών δανείων που λάμβανε το αστικό κράτος για την ανάπτυξη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου τις προηγούμενες δεκαετίες. 

Το χειρότερο και πιο επικίνδυνο για τα λαϊκά στρώματα είναι ότι η παραπάνω απάτη «ντύνεται» με την προβιά του «ταξικού» προσανατολισμού και του «αριστερού» κινήματος. 
Τώρα τι σόι «αριστερό» κίνημα είναι αυτό που θεωρεί ότι το σχέδιο «Καλλικράτης»... μποϊκοτάρεται από την ίδια την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν το χρηματοδοτεί όπως θα έπρεπε - έτσι είπε ο δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φιλίππου - είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. 
Πρόκειται περί ιδεολογικής παράνοιας - για να μην πούμε τίποτα χειρότερο - ανάλογης με αυτήν που εξέφρασε ο Β. Γκανής, αγροτοσυνδικαλιστής του νομού Φθιώτιδας, ο οποίος από το βήμα του παραπάνω συνεδρίου, πρότεινε την ξοφλημένη πρακτική δημιουργίας «αδιαμεσολάβητων δικτύων» για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων από την ύπαιθρο στα αστικά κέντρα, μέτρο που υποτίθεται θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών για τους καταναλωτές των αστικών κέντρων και αύξηση των τιμών παραγωγού. Ετσι, υποτίθεται, σύμφωνα με αυτόν, θα μειωθεί και το έλλειμμα του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου... 
Με τέτοιου είδους «παπατζιλίκια» ο συρφετός των δήθεν αριστερών προσπαθεί να νομιμοποιήσει στα μάτια της εργατικής τάξης τα χρέη των αφεντικών της και να τη βάλει να τα (ξανα)πληρώσει, έστω και με... «χαμηλή δόση για πάντα», που έλεγε και η διαφήμιση γνωστής τράπεζας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου