Σελίδες

6 Μαΐ 2011

Βολικός αποπροσανατολισμός με Στρος Καν...



Δημαγωγία και κοροϊδία του λαού οι όψιμες διαπιστώσεις των κομμάτων που στηρίζουν τη στρατηγική της κυβέρνησης.
Την υποκρισία όσων σήμερα παριστάνουν τους έκπληκτους από τις δηλώσεις του 
Ντ. Στρος Καν, περί κρυφών συνεννοήσεων με την ελληνική κυβέρνηση για υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, ή σπεύδουν όψιμα και δημαγωγικά να εξάγουν συμπεράσματα για την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, κατήγγειλε χθες στην Βουλή 
ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής. 
Αφορμή αποτέλεσε ο σχολιασμός του επίμαχου τμήματος της συνέντευξης του 
Ντ. Στρος Καν που είδε το φως της δημοσιότητας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ 
Αλ. Τσίπρα, αλλά και τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη.

«Μιλήσαμε ως ΚΚΕ πριν από τις εκλογές, προειδοποιήσαμε τους εργαζόμενους ότι έρχεται θύελλα, έρχεται λαίλαπα ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων αλλά και των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών» τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής και πρόσθεσε: «είναι μέγιστη υποκρισία από όλους όσοι σήμερα εμφανίζονται να ξαφνιάζονται ή ακόμη και να πέφτουν από τα σύννεφα». Αναρωτήθηκε μάλιστα ρητορικά: «Δεν ήταν όλοι ενήμεροι από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας; Δεν γνώριζαν όλοι και η τότε κυβέρνηση της ΝΔ και η τότε αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ, πού ήταν η κατάσταση;».
Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε σε τοποθέτησή του πως «ο κ. Παπανδρέου μεθόδευσε την υπαγωγή της χώρας στον έλεγχο της τρόικας» και αυτή ήταν «μια επιλογή προαποφασισμένη». Μάλιστα θέλησε να «κουκουλώσει» την ενιαία προσπάθεια του κεφαλαίου για μεταφορά των βαρών της κρίσης στους εργαζόμενους και να αθωώσει την Ευρωπαϊκή Ενωση, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «τη δουλειά των Αμερικανών έκανε, που ήθελαν να πατήσουν πόδι στην ΕΕ και να καθορίζουν την οικονομική πολιτική των χωρών της Ευρωζώνης».
Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης λέγοντας πως «οι επαφές με τον Στρος Καν έγιναν τον Ιούνιο του 2010», ενώ υποστήριξε ότι έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα η προσφυγή στο ΔΝΤ για να δανειστεί η Ελλάδα με επιτόκιο 2%. Για «εξαπάτηση του ελληνικού λαού» μίλησαν σε τοποθετήσεις τους και βουλευτές της ΝΔ. Απαντώντας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής του Χρήστος Πρωτόπαππας, υποστήριξε ότι οι συναντήσεις μεταξύ Παπανδρέου - Στρος Καν ήταν διερευνητικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου