Σελίδες

10 Μαΐ 2011

Προβληματισμός για το είδος της αντιλαϊκής πολιτικής...



ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ επί αναλύσεων, σενάρια επί σεναρίων και θεωρίες επί θεωριών για το «τι συζητήθηκε στο Λουξεμβούργο» κατά την έκτακτη επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας...
Πάντως, η αύξηση των μισθών και συντάξεων, η μείωση της ακρίβειας, η ενίσχυση της ασφάλισης, των κοινωνικών παροχών και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων ...δεν συζητήθηκαν.
Για την ακρίβεια, ούτε που τους πέρασαν από το μυαλό τέτοια πράγματα. 
Αντιθέτως το πώς θα πληρώσουμε ακόμη περισσότερο προφανώς συζήτησαν, έστω κι αν δε γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες.
Και, βέβαια, το θέμα δεν είναι αν θα συνεχιστεί η επίθεση στους εργαζόμενους με «επιμήκυνση», με «κούρεμα», με «αναδιάρθρωση» ή με «μειωμένα επιτόκια». 
Το θέμα είναι να σταματήσει και να έρθει ο λαός στο προσκήνιο.

Η ΚΩΜΩΔΙΑ στο μεταξύ περί «μνημονιακών» και «μη μνημονιακών» υπουργών της κυβέρνησης συνεχίζεται, μετά τις περίφημες δηλώσεις Λοβέρδου που «έθεσε εαυτόν» στη διάθεση του πρωθυπουργού (λες και δεν ήτανε ούτως ή άλλως).
Το μόνο που μπορούμε να βεβαιώσουμε για τον συγκεκριμένο υπουργό είναι ότι έχει διαθέσει τον εαυτό στη διάθεση των αντιλαϊκών πολιτικών. 
Το απέδειξε και με το Ασφαλιστικό και με όσα κάνει στα νοσοκομεία.
Ομως, το ίδιο ισχύει για όλους τους συναδέλφους του, που μια χαρά τις κάνουν τις αντιλαϊκές βρωμοδουλειές που έχουν συναποφασιστεί με την τρόικα.
 Ασχετα με το «στιλ» του καθενός.
Πάντως, το αίτημά του για να υπερψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο κυβερνητικό πρόγραμμα με τα 3/5 της Βουλής μόνο τυχαίο δεν είναι. 
Προφανώς, έχουν κάνει την ...καταμέτρησή τους πριν σκεφτούν τέτοια πράγματα.
Κι απ' ό,τι φαίνεται το μέτρημα τους ...βγαίνει, οπότε τους φαίνεται καλή ιδέα να παίρνουν πιο επίσημη μορφή οι συναινέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου