Σελίδες

30 Μαΐ 2011

Γιατί είναι απωθητικό το ΚΚΕ...

-Το ΚΚΕ δεν αντιλαμβάνεται το τι θέλει ο "κόσμος".
-Το ΚΚΕ δεν ξέρει να μιλήσει στον "κόσμο".
-...και άλλα τέτοια ηχηρά.
Μετά τόσες φορές που τα έχω ακούσει αυτά τις τελευταίες μέρες, είπα να επισκεφτώ τον ψυχαναλυτή μου και να τον φέρω στην ΚΟΒ, όπου έχουμε πέσει σε βαθυά κατάθλιψη από τον λαό που μας γύρισε την πλάτη, γιατί δεν έχουμε facebook (εγώ έχω, στην ζούλα).
Aλλά μετά κάθησα και σκέφτηκα:
-Γιατί το απολιτικ (δεν το λέω εγώ, οι ίδιοι το υπερασπίζονται) συνοθύλευμα της  

πλατείας Συντάγματος είναι ο "κόσμος", και οι διπλάσιες τριπλάσιες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, δεν είναι; 

-"Α, μα το λέει ο ...Προτοσάλτε!", ψέματα θα πει;
Να προσθέσω (και για τους πιο ψαγμένους), για τον ίδιο λόγο που κάποιοι πάνε στην πορεία της ΓΣΕΕ "για να είναι με τον κόσμο", ενώ το ΠΑΜΕ με περισσότερο κόσμο στις συγκεντρώσεις του είναι ...σεχταριστικό!
-Το πρόβλημα δεν είναι πως το ΚΚΕ δεν αντιλαμβάνεται το τι θέλει (και αυτός) ο κόσμος. Το πρόβλημα είναι ακριβώς, πως το ΚΚΕ επισημαίνει πως αυτό που θέλει αυτός ο κόσμος (επιστροφή στον "καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο" της δεκαετίας του '80) είναι πρακτικά ανέφικτο! (μια πολύ καλή ανάλυση εδώ: [ celinathens.blogspot.com/2011/05/blog-post_26.html ])
Κανείς δεν αγάπησε ποτέ τους άγγελους κακών ειδήσεων, και αυτό κάνει το ΚΚΕ απεχθές ("όλα μαύρα τα βλέπετε", "εσείς όλο την καταστροφή φέρνετε" κλπ), σε όσους δεν έχουν το κουράγιο να αποδεσμευτούν από τις ψευδαισθήσεις τους , δηλαδή -κακκά τα ψέματα- από μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Και υπάρχει και κάτι που το κάνει ακόμη απεχθέστερο:
-Τι ακούγεται πιο ελκυστικό; Το ότι (δήδεν -τάχαμου) μπορεί να σταματήσει ο καπιταλιστικός οδοστρωτήρας με ανώδυνα beach party διανθισμένα με μουσική και καμάκι στις πλατείες, ή πως έχουμε πόλεμο και χρειάζονται θυσίες, και μάλιστα με αβέβαιο για αυτούς που θα τις υποστούν αποτέλεσμα, μια κανείς δεν εγγυάται πως την νίκη ή τα αγαθά της θα τα απολαύσουν οι δικές μας γενιές; Εσείς τι από τα δύο θα θέλατε να πιστέψετε;
Πρόβλημα νο2:
Σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε πως είναι μαλάκας! 
-Μα δεν το λέμε ρε σύντροφε! θα μου αντιτείνει κάποιος και με το δίκιο του. Λοιπόν έχω δυσάρεστα νέα. Μπορεί να μην το λέμε, αλλά διαρκώς το υπενθυμίζουμε. Γιατί ο μέσος άνθρωπος δεν σκέφτεται ορθολογικά, αλλά με βάση το θυμικό. Οταν λοιπόν του λες (και πολύ σωστά) πως όλες σου οι θέσεις από το '90 και δώθε έχουν επαληθευτεί πλήρως,
και εσύ τα λες 20 χρόνια τώρα και κανείς δεν σε ακούει, τι νομίζετε πως καταλαβαίνει ο άλλος; Πως είχες δίκιο; -Αμ δε! Πως του λες πως εσύ είσαι ο έξυπνος που τα έλεγες, και αυτός ο μαλάκας που δεν σε άκουγε, καταλαβαίνει! Και σε αντιπαθεί!
- Και τι να κάνουμε; Να μην λέμε πως είμαστε δικαιωμένοι για να μην αισθανθούν μειωμένοι οι ψηφοφροι του ΠΑΣΟΚ; Οχι βέβαια. Θα συνεχίσουμε, και όσοι πιστοί προσέλθετε. Αλωστε το ΚΚΕ δεν είναι αστικό κόμμα να μετράει τα κουκιά του. Αν ο μέσος εργάτης δεν καταλάβει πως πρέπει να αγωνιστεί ο ίδιος για τα συμφέροντα του, δουλειά δεν γίνεται. Και με το να τον καλοπιάνεις με αυτά που θέλει να ακούσει δεν θα το καταλάβει ποτέ! Τελικά ναι, το ΚΚΕ είναι απεχθές και αναχρονιστικό σε όσους έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα πως μπορεί κάποιος άλλος "από τα πάνω" να τους σώσει, -και αυτοί είναι πλειοψηφεία! Οι αλήθειες του ΚΚΕ είναι δυσάρεστες. 
-Γιατί το ΚΚΕ έχει "ξύλινη γλώσσα", πράγμα για το οποίο βέβαια κανείς δεν έχει κατηγορήσει τον πρωθυπουργό μας που μιλάει 2 ώρες χωρίς να λέει τίποτα, ούτε βέβαια και τον πατέρα του ο οποίος έμεινε στην ιστορία εκτός των άλλων και για την "ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα" για να μην μιλήσουμε για τις αναλύσεις των αστών οικονομολόγων -δημοσιογράφων. Ελεος πια! 
Δηλαδή είναι ξύλινη γλώσσα να λες τον ιμπεριαλισμό- ιμπεριαλισμό,τον καπιταλισμό -καπιταλισμό και τις κοινωνικές τάξεις -κοινωνικές τάξεις, και δεν είναι άμα λες τον ιμπεριαλισμό -"διεθνή παράγοντα", τον καπιταλισμό -"οικονομία της αγοράς", και τις κοινωνικές τάξεις -"κοινωνικούς εταίρους";
Γιατί η Παππαρήγα  είναι κοντή και ...άσχημη!
Να πληροφορήσω τους πάντες πως η πρόταση μου προς την Βίκη Καγιά να αναλάβει Γ.Γ. σκάλωσε κάπου στην επιτροπή πόλης. Οσοι έχουν αυτό το πρόβλημα, δεν έχουν παρά να εγγραφούν μαζικά στο Κόμμα για να με υποστηρίξουν!
-Γιατί έγραψα όλα τα παραπάνω; 
Γιατί εχω βαρεθεί να βάζω ζητήματα πολιτικής και να μου απαντάνε με ζητήματα image και lifestyle!


Συμπέρασμα:
Το ΚΚΕ είναι αυτό, και σε όποιον αρέσει (το image του!)
Συμπέρασμα νο2: Αν δεν αρέσει σε πολλούς, ας ετοιμάζονται για τα χειρότερα (για αυτούς και όχι για το ΚΚΕ, αυτό έχει περάσει και μεγαλύτερες φουρτούνες και άντεξε).
Συμπέρασμα νο3Ας μιλήσουμε επιτέλους για πολιτική, το  τερέν του lifestyle, το αναγνωρίζουμε πως δεν είναι δικό μας. Αλλά σάμπως είναι του μέσου λαϊκού ανθρώπου; Εκεί τον ρίχνουν για να τον παίζουν στην έδρα τους.
Το ΚΚΕ το έχει καταλάβει. Οι υπόλοιποι;

28 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/5/11, 10:26 μ.μ.

    χαχα Καγιά και ξερό ψωμί!
    Καλά τα λες, σε μερικούς κολλάει η βελόνα όταν δεν έχουν επιχειρήματα για το ΚΚΕ.Η εργατιά το ακολουθεί με ή χωρίς Καγιά ή Παπαρήγα.Τώρα βέβαια αν παίζει η Καφαντάρη για ΓΓ δεν με χαλά :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/5/11, 5:24 μ.μ.

    Τυχαια ψαχνωντας βρηκα το σχολιο σου.
    Καλα τα λες!
    Οταν εμεινε ανεργος ο γειτωνας δεν ειπα τιποτα,οταν δεν ειχε να φαει παλι τιποτα,οταν εμεινα και εγω ανεργος,πεινασμενος δεν υπηρχε κανενας να ενδειαφερθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/6/11, 9:22 μ.μ.

    Βρε συ καλα τα λες, που ησουν τοσο καιρο και δεν ηξερα για το μπλογκ σου....σωστος και με εξυπνες ατακες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑΣΟ ΣΤΙΣ 07.06.2011 ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ!!!

    http://tennispointgreece-predatorus.blogspot.com/2011/06/blog-post_729.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω σχεδον με οσα λες..
    απορια1: Γιατι πλεον ΔΕΝ θελουμε να βγουμε απο το ευρω?Μεχρι πριν 1 χρονο,καταδικαζαμε ευρω/ΕΕ/Μααστριχτ(και καλα καναμε)..ξαφνικα ακουσα οτι αν βγουμε απο το ευρω θα ειναι καταστροφη για τους εργαζομενους..
    Ισως να ειναι και ετσι,ΑΛΛΑ πριν 1 χρονο αν βγαιναμε θα ηταν χαρας ευαγγελια?
    απορια2:Στο συμπερασμα λες το ΚΚE ειναι εδω και σε οποιον αρεσει"..Λογικο.
    ΑΛΛΑ η Παπαρηγα δεν ελεγε "ψηφιστε μας και ας ΜΗΝ συμφωνειτε με οσα λεμε"?
    Υπαρχει τιποτα το πολιτικο σε αυτο?Σαν να λες "μας θεωρειτε χαζους,περιεργους γραφικους αλλα παρολα αυτα ψηφιστε και εμας τα κακομοιρα"(δικη μου οργισμενη ερμηνεια ειναι αυτη)
    απορια3:ως ποτε θα αφηνουμε μονο του το κινημα των αγανακτισμενων,τριβοντας τα χερια μας με ικανοποιηση στα σημαδια εκφυλισης του?Σαν να θελουμε να "αποτυχει" για να αποδειξουμε οτι ειχαμε δικιο που τα λεγαμε..
    Αυτα
    (δεν ξερω αν θα το πιστεψεις αλλα ειμαι ψηφοφορος του ΚΚΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φυσικα και θελουμε να αποτυχουν οι λαλακες των πλατειων και φυσικα θα αποτυχουν και δεν χρειαζεται να εχει κανενας την θεωρητικη καταρτιση του μαρξ για να το δει.και τελος παντων σε αιτιασεις σαν του γερο'δημου' δεν νομιζω οτι αξιζει να σχοληθουμε.απλα να τον ρωτησω τον μπαρμπα.εχει προσεξει οταν ψηφηζει με ποσα κ γραφεται το κκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/6/11, 5:20 μ.μ.

    Πολυ ωραίο άρθρο, ευγε, προσυπογράφω τα πάντα.
    Ετσι είναι τα πράγματα, με αυτές τις συνθήκες και με αυτόν τον λαο καλούμαστε να πολεμαμε για τον σοσιαλισμο/κομμουνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/6/11, 12:36 π.μ.

    ωραιος ο φιλος....
    πρεπει να συμπληρωσω κατι σε αυτα που λες.
    και θα στα πω σαν ψηφοφορος του κκε αλλα οχι οπαδος του(ναι υπαρχει και αυτο).
    Το προβλημα με το κκε και τον κοσμο που αναφερεις(το τελευταιο με την παπαρηγα ηταν μαλακια και δεν αξιζει ουτε καν συζητηση)
    ειναι το εξης:
    εχεις ενα βαζελο και ενα γαβρο.φανατικους.
    βλεπουν αγωνα και σφυραει ο διατητης οφσαιντ.βλεπουν το ριπλει,ο παιχτης κανει μπαμ οχι ειναι 5 μετρα μπροστα και ο γαβρος λεει οτι δεν ειναι οφσαιντ,εστω και αν υπαρχει σε σλοου μοσιον μπροστα του.
    που θελω να καταληξω.
    οταν εισαι φανατισμενος με κατι ΟΤΙ και να σου δειξουνε,εσυ θα δεις αυτο που θες.
    Φαντασου για κατι που ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ αλλα διαβασες.
    Δυστυχως και ευτυχως η (προσφατη)ιστορια εχει γραφτει και απο τους νικητες και απο τους ηττημενους.Οι κομμουνιστες απο νοοτροπια ειναι οι πιο διαβασμενοι(κατ'εμε)"ψηφοφοροι"ΑΛΛΑ με την πλευρα που θελουν αυτοι(και αν διαβαζουν και γνωριζουν τις αλλες πλευρες ειναι οχι για να τις αναλυσουν στο μυαλο τους,αλλα για να αντιμετωπισουν τον πολιτικο "εχθρο"-ο μονιμος φοβος του Κομμουνιστη).
    Και οπως και να το κανουμε πολλοι ανθρωποι
    δεν γουσταρουν τους φανατικους(βαλε και μενα).
    Δεν γουσταρουν οτι οταν λενε"διαφωνω με τις αποψεις του ΚΚΕ στο σημειο...." και ο κομμουνιστης ειναι σαν να ακουει"θελω να παρω την κορη σου και να την γαμησω γυμνη στα λιβαδια..".
    Και ωραια το κομμα τα ειχε πει ολα αυτα πριν 20-30-100 χρονια.Σωπα. Για καποιον που δεν ψηφιζει πασοκ και ν-δ αλλα εχει τα ματια του ανοιχτα ητανε μεγαλο κατορθωμα να καταλαβει οτι ο Αντρεας και ο Καραμανλης ητανε προδοτες του εθνους. Θελει μεγαλο IQ να καταλαβεις οτι ειχες να κανεις με κλεφτες απο τοτε.
    Καταλαβετε οτι ο κοσμος γυρω μας αποτελειται απο μαλακες και μεσα σε αυτους ειμαι εγω αλλα παιζει να ειστε και εσεις,
    εξου και η κωλοτρυπα που ζουμε τωρα.
    Του τεστιν, θα συνεχιζω να ψηφιζω ΚΚΕ γιατι ενω δεν ειναι αυτο ακριβως που ψαχνω,ειναι το πιο κοντινο.
    Ο μονος τροπος να μην ψηφισω το κομμα ειναι τελικα οταν μιλαω με κομμουνιστες.
    Και κατι τελευταιο για να καταλαβετε πως ο "ασχετος" κοσμος βλεπει τις αποψεις του κομματος:
    Και δικιο να εχεις ρε μαλακα οταν του λες του αλλου "γαμα με καποτα" συνεχεια μονο και μονο για να του πεις "σταλεγα" οταν αυτος κολλησει καντηλες στην ψωλη του(γιατι ετσι κ αλλιως θα γαμησει χωρις),το μονο που καταφερνεις ειναι 1) να σου ριχνει μουτζες και να σε λεει πρηξαρχιδη και2) οταν θα γαμησεις στο τελος την γκομενα του να κολλησεις και εσυ(γιατι καταβαθος ουτε και εσυ βαζεις σκουφακι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε (12:36 π.μ.), αν και δεν είμαι πουριτανός, θεωρώ ότι το σχόλιο σου δεν έχει πολιτική σκέψη.
    Θα προτιμούσα να γίνεται πολιτισμένη αντιπαράθεση, με ιδεολογικά και πολιτικά επιχειρήματα και όχι με χυδαιολογίες, αυτός είναι ο χαρακτήρας αυτού του blog.
    Απλά ανήρτησα το σχόλιο σου για να μην θεωρηθεί ότι "σνομπάρω" ,αυτό που λέμε, τους "λαικούς" ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/6/11, 12:03 μ.μ.

    Τασσο μου ξερεις πολλυ καλα μαλλον (μπορει και να μην ξερεις αν εισαι κατω απο 40) οτι η πληρης ανυπολυξια που εχει ο κοσμος για το ΚΚΕ δεν εχει σε καμμια περιπτωση να κανει με οσα λες για life style η για κασανδρες κλπ.Εχει να κανει με το επαναλαμβανομενο ξεπουλημα ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ τησ Ελλ. κοινωνιας για μικροκομματικους και μονο λογους η πραγματικα ξυλινη γλωσσα που εχει να κανει οχι με αυτον που λες εσυ αλλα με την κρατικιστικη αντιληψη που το διακατεχει και την εμμονη του στο μοντελο Σταλιν εως Μπεζνιεφ και τ α;λλα τα παιδια Η υποστηριξη της οποιας αντιδραστικης συνδικαλιστικης σεχτας ακριτα αβασανιστα και ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΝΤΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (βλεπε την καστα των λιμενεργατων κλπ) Η ελειψη παντελως της παραμικρης αυτοκριτικης για οτιδηποτε ακομα κ για τα πιο φα;νερα πραγματα (βλεπε την εταιρια Μητσοτακη Χαριλαου.)Μια ενδοσκοπηση εστω και τωρα καλο θα εκανε γιατι για αγωνες μαλλον παρελασεις καντε τυπου καναμε τη βολτα μας και παμε στο MALE να ψωνισουμαι.Ελπιζω σε απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε (12:03) δεν έχει κανένα νόημα η ηληκία μου για να κρίνω το ΚΚΕ, ούτε κατάλαβες το ακριβές νόημα της ανάρτησης που περισσότερο είναι σατυρική παρά πολιτική.
    Ιστορικά το ΚΚΕ ήταν και παραμένει ο εκφραστής των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, με αγώνες καθημερινούς σε όλους τους χώρους εργασίας, με θυσίες των μελών του, με αταπάρνηση, με συνεπή διαχρονικά προσήλωση στα ιδανικά του σοσιαλισμού.
    Το ΚΚΕ είναι ένα ταξικό κόμμα, μαρξιστικό λενινιστικό το οποίο είναι ο εκφραστής της εργατικής τάξης των εργαζόμενων γενικότερα, με αυτή την λογική μπορούμε να το κρίνουμε και όχι με "μικροκομματικά συμφέροντα", που δεν έχουν καμμία σχέση με κομμουνιστικά κόμματα. Στην ιστορία του κόμματος δεν υπήρχαν ποτέ φαινόμενα μικροκομματικών συμφερόντων γιατί απλούστατα άλλα συμφέροντα υπηρετεί το ΚΚΕ και άλλα τα κόμματα της αστικής τάξης και εδώ κάπου έχεις μπερδέψει αυτά τα δύο πράγματα.Συγκρίνεις διαφορετικά πράγματα, προφανώς δεν έχεις μελετήσει τις θέσεις του ΚΚΕ, την ιστορία του και την δράση του.
    Οσον αφορά τα περί Στάλιν Μπρέζνιεφ κ.τ.λ. είναι η γνωστή προπαγάνδα που αναπαραγάγουν τα αστικά ΜΜΕ και δυστηχώς άκριτα και εσύ επαναλαμβάνεις.
    Εν αμόνο θα τονίσω το ΚΚΕ είναι μαρξιστικό λενινιστικό κόμμα, αυτό νομίζω τα λέει όλα.
    Θα ήθελα απλά να αναφέρω ένα λινκ όπυ μπορείς να ενημερωθείς για τις θέσεις του ΚΚΕ στις παρατηρησεις που θέτεις :
    18ο Συνέδριο Αντεπίθεσης
    ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ :
    http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=19/10/2008&id=10241&pageNo=2&direction=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος14/6/11, 8:10 μ.μ.

    Απο που συναγετε τασσο μου οτι ηταν και ειναι το ΚΚΕ ολα αυτα τα πραγματα;Μαλλον θεσφατο ειναι αυτο.Ουτε καμμα της εργατικης ταξης ειναι (μαλλον των εργολαβων) ουτε μυρωδια απο σοσιαλισμο εχει παρει.Το ιδιο γνωστη ειναι και η προπαγανδα του ΚΚΕ για την ΕΣΣΔ και τα κατορθωματα της που δεν υπολοιπεται σε τιποτα απ αυτη του ΔΟΛ.Αλλωστε καλα το ειπες η ηλικια δεν εχει κανενα νοημα σε σχεση μα την θρησκεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ πάντως ανώνυμε βάζω σκουφάκι... Πάντα...Και δεν μπορείς να καταλάβεις ένα πράμα. άμα το είχες ψάξει λίγο σαν "ψηφοφόρος" (κι πιστεύω πολλοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ το έχουνε αυτό) θα ήξερες για τη λέξη "δημοκρατικός συγκεντρωτισμός". Τώρα η απάντηση σου θα είναι είτε α) μου το έριξες στην παρανάλυση, στα παπάρια μου τι σημαίνει είτε β) ναι ρε μάγκα, το ξέρω, από το φεγγάρι έπεσα? όλοι τα ίδια απαντάτε όταν σας λέμε κολλημένους... Το ξέρεις όμως ότι η μαγική αυτή φράση δε μας έκανε ΣΥΡΙΖΑ? ότι όπως και εσύ λες τα λέμε 20 χρόνια και άμα δεν υπήρχε αυτή η μαγική φράση θα είχες ακούσει 100 διαφορετικές γνώμες? Ότι στο κάτω κάτω της γραφής αυτή η μαγική φράση εμπεριέχεται στο καταστατικό του κόμματος και άμα δε θέλω σηκώνομαι και φεύγω? έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται (καλά το είπα? Δε θυμάμαι τις παροιμίες ρε γαμώτο). Και δεν το λέω κακοπροαίρετα, σοβαρά. έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται ο ψηφοφόρος, κριτικά. Αλλά ο ψηφοφόρος του ΚΚΕ πέρα από το κριτικά πρέπει λίγο και να είναι στη γύρα... Στο πεζοδρόμιο (με την καλή έννοια έτσι...) .Άμα το έχεις πας καλά, με την ευχή μου. Απλά μην μπλέκεις πορτοκάλια με στρινγκ... Δεν κολλάει η μπάλα με την πολιτική. Στην πολιτική τουλάχιστον οι κομμουνιστές ΔΕΝ ξεκαβλώνουν όπως οι λοιποί αλλά παλεύουν για να αλλάξουν τον κόσμο (κλισέ ακούστηκε αυτό). Όσο για το κίνημα των πλατειών κλπ κλπ κλπ δεν καθόμαστε στη γωνία για να ξεφουσκώσει και να χαρούμε. Θα ξεφουσκώσει γιατί αυτό είναι ο προορισμός του. Ξεκίνησε λάθος, συνεχίζεται λάθος και θα κλείσει άδοξα όποτε θέλουν τα site και λοιποί παράγοντες. Άυριο έχει απεργία. Για να δούμε τι θα γίνει στο Σύνταγμα... Μυρίζομαι φασαρία.... (ξέρω άμα δε γίνει θα με κράξετε :P ). Εμείς παρεμβαίνουμε στο Σύνταγμα με καθημερινές εξορμήσεις αλλά και προσεκτικά γιατί μας την πέφτουν "αγανακτισμένοι" και καλά... Όσο για τον πιό πάνω άμα δε θέλεις βολτούλες τράβα σε άλλο μπλοκ ;) Θα μου πείτε τι λες?τι επιχειρήματα είναι αυτά κλπ. Ε όχι ρε μάγκες ότι κάνουμε είναι μαλακία και όλο λάθος ήμαστε. Όταν μπουκάραμε στις πρεσβείες το '99 πάλι λάθος ήμαστε, τώρα που δίνουμε βάρος σε απεργιακές φρουρές και δε θέλουμε να μπλεχτούμε σε επαναστατικές γυμναστικές (με βάση ότι πιστεύουμε εμείς έτσι?) και να ανακατευτούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δηλωμένοι, Χρυσαυγίτες δηλωμένοι κοκ, δεν αναφέρομαι στον χύμα κόσμο) ήμαστε πάλι μαλάκες. Διαλέχτε. Σόρυ κούρασα αλλά με συνεπήρε η στιγμή :P α και μίλησα πιο χυδαία γιατί μου αρέσει και μένα αυτό το στυλ χωρίς όμως να βρίζει τον άλλο
    Υ.Γ. θα ήθελες πάρα πολύ "ψηφοφόρε" (δεν το πιστεύω για σένα) να ήσουνα σε σωματεία σαν της Ζώνης, αυτά τα συντεχνιακά που λες... Η ανεργία θερίζει αλλά θα έβλεπες τι σήμαίνει αλληλεγγύη και άλλα πράματα που δε τα συναντάς στο Σύνταγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος14/6/11, 10:14 μ.μ.

    Ανώνυμε 8:10,
    Αν δεν είσαι βαλτός έχεις μεγάλο μπέρδεμα στο κεφάλι σου....κιμά στο έχει κάνει η αστική προπαγάνδα και εσύ την κατάπιες αμάσητη όλη....
    Ναι το ΚΚΕ είναι το κόμμα των εργολάβων(!!) γι αυτό έχει και κουπόνια των 2 ευρώ....τα κόβει στους εργολάβους....τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ δεν είναι προπαγάνδα του ΚΚΕ είναι ιστορικά στοιχεία(όχι εκείνα τα ανακατωμένα απο τη CIA).Τώρα αυτά πέρι ταύτισης του ΔΟΛ υποστηρικτή των Ναζί και του ΚΚΕ με τις θυσίες που έκανε ενάντια στον φασισμό μόνο σαν προβοκάτσια μπορώ να το πάρω....
    Πόση σύγχηση έχεις στο κεφάλι σου δεν λέγετε....τα κόμματα δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες....το να ταυτίζεις τα συνθήματα που ακούς στο γήπεδο(πχ. ΠΑΟ θρησκεία θύρα 13) με την πολιτική δείχνει την πολιτική σου ανωριμότητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Xaιρομαι που το σχολιο "προκαλεσε" συζητηση γυρω απο το κομμα και τις πρακτικεςτου(επικοινωνιακες και μη).Να δηλωσω επισης οταν σας λεω οτι αντιμετωπιζω προβλημα με το να εξηγησω σε φιλους τις θεσεις γυρω απο την εξοδο απο το ευρω/ΕΕ, ισχυει(εγραψα παραπανω για ποιο λογο).Απλα πιστευω οτι αυτο που λεμε τωρα ειναι ανακολουθο με οτι λεγαμε παλιοτερα ή οτι λεγαμε παλιοτερα δεν το ειχαμε σκεφτει καλα..ΔΕΝ γινεται να ισχυουν και τα δυο!Ομολογω οτι το εχασα λιγο με τα σκουφακια και λοιπα,αλλα μαλλον ο φιλος ΙΣΩΣ εννοει οτι καμια φορα το μεσο ειναι το μυνημα..δεν ειναι απολυτα καλο,αλλα ισχυει!
    Εννοει,μαλλον, οτι με το να λες κατι με λαθος τροπο αυτο ακυρωνει καποιες φορες και το μυνημα το ιδιο!(παραδειγμα σε αυτο,δικο μου: Παπαρηγα vs Κανελη.. Κολοζωφ vs Μπογιοπουλος)Το κινημα της πλατειας μαλλον θα αποτυχει.Θεωρω οτι αν δεν αποκτησει σχεσεις με συνδικατα και αγωνιστικα σχηματα θα εκφυλιστει,οπως επισης και αν δεν αναπτυξει περα απο το ΤΙ ΘΕΛΕΙ και το ΠΩΣ θα το ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ!Εμεις ομως,δεν μπορουμε να πεισουμε παραπανω απο το 12% του ελληνικου λαου να μας ακολουθησει.Παλιοτερα ελεγαν "Οσο χειροτερα(οι οικοονομικοκοινωνικες καταστασεις),τοσο καλυτερα (για το Κομμα)".Το χειροτερο εχει ερθει αλλα εμεις ακομα να ειμαστε μια "κρισιμη μαζα" ετσι ωστε να επηρεαζουμε τα πραγματα.Ειμαι αισιοδοξος οτι θα την αποκτησουμε,αλλα απαισιοδοξος για το ποτε και αν θα προλαβουμε πριν φτασουμε σε εργασιακο μεσαιωνα!Φυσικα οποιος αρνειται οτι η σοσιαλιστικη οργανωση της οικονομιας πηρε την Ρωσια απο τον Μεσαιωνα(φεουδαρχια) και την πηγε στο φεγγαρι ειναι τουλαχιστον βλακας.Αλλα θυμαμαι αρχες 80,τους συντροφους που γυριζαν απο ταξιδια μεσω Κομματος σε Βουλγαρια,Ρουμανια και ειχαν μεινει εκθαμβοι με το τι εβλεπαν.Οταν ομως εφευγαν οι πολλοι τους επιανε μια ανησυχια και απελπισια για το ΠΩΣ ζουσαν!Δεν ξερω αν εγινε καπιταλιστικη Παλινορθωση και για αυτο επεσε η ΕΣΣΔ αλλα το οτι ο λαος της ΔΕΝ την στηριξε ειναι αληθεια.Οπως επισης το οτι αν βγουμε απο το ευρω σημαινει δελτιο στα καυσιμα/τροφιμα για καμια 5ετια.Οτι θα εχουμε προβληματα διαβιωσης ειναι αληθεια!Αλλα αυτα πρεπει να τα ξερει ο κοσμος,δεν γινεται να τον καλουμε εκτος ΕΕ και να περιμενει οτι τα λεφτα και το επιπεδο διαβιωσης του θα μεινουν ως εχουν.ΔΕΝ εχω προβλημα να ακολουθησουμε 5ετες Πλανο οπως επι Πατερουλη(με την προυποθεση οτι στο Συνταγμα θα μεινει στην κρεμαλα μεχρι να σαπισει, το κουφαρι αρκετων σημερινων πολιτικων).Ετσι και αλλιως εκει θα παμε οχι εξαιτιας του οτι δεν θα πληρωνουμε ως κρατος αλλα στο οτι δεν θα μπορουμε να τα πληρωσουμε εμεις ως πολιτες!Αυτο που ζηταω ειναι Αληθεια και (καποιες φορες)Αυτοκριτικη!Αυτο που μας λειπει ειναι ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.Απαντηση στην ερωτηση "αν ερθετε αυριο στην Κυβερνηση,τι θα κανετε?".Ο κοσμος δεν ειναι γεματος συμπαθουντες τον κομμουνισμο..κανεις δεν δινει λευκη εντολη και κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να ξερει τι σημαινει κατοχη των μεσων παραγωγης/δικτακτορια του προλεταριατου.
    Απαντησεις θελει, σε επιπεδο δημοτικου.Καποιος φιλος πιο πανω ειπε οτι οι αιτιασεις μου ειναι κατι που "δεν αξιζει να ασχοληθουμε"Πιθανοτατα!
    Αλλα συντροφε(μπορω να χρησιμοποιησω αυτο τον ορο?),υποννοεις οτι εσυ εισαι καλυτερος κομμουνιστης απο μενα?Οτι οι δικες σου αιτιασεις ειναι ορθοτερες πολιτικα/κομματικα?
    Οτι το οτι εγω ναι μεν ανησυχω και ψηφιζω αυτο το κομμα, με κανει αυτοματα λιγοτερο ικανο να αρθρωσω προβληματισμους?
    Οτι δεν εχω την θεωρητικη καταρτιση αυτοματα με κατατασει σε κομμουνιστη κατωτερου επιπεδου?
    Το να θελω να ειμαι περηφανος για αυτο που ψηφιζω και να μην θελω να με λοιδωρουν ως γραφικο,ειναι κακο?(ΔΕΝ ντρεπομαι,σε προλαβαινω)
    Το οτι θελω καποια στιγμη να βγουμε απο το καστρο της κομμουνιστικης "καθαροτητας" και(στον βαθμο που δεν αλλοιωνει τον χαρακτηρα μας) να αναζητησουμε συμμαχιες ειναι κακο?.Το Συνταγμα ναι,θα αποτυχει αλλα εγω δεν χαιρομαι.θεωρω οτι ειναι ενα πρωτο αναχωμα στην νεοφιλελευθερη λαιλαπα.Πανω σε αυτο εμεις (θα) μπορουμε να χτισουμε και να παμε παρακατω!Αν καταφερουν σταματησουν αυτοι το μνημονιο,να διωξουν την τροϊκα,να παμε σε εκλογες,γιατι εγω να πω οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να πω εδω οτι τα σχολια εχουν περιορισμο εκτασης(το οποιο ανακαλυψα κατοπιν εορτης)και στην προσπαθεια μου να το "μαζεψω", προφανως δεν εκανα καλη δουλεια!
    Για αυτο και φαινεται περισοτερο σαν σκορπιες σκεψεις και οχι σαν ενιαιο κειμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα εννοείτε ότι δε σε αποκάλεσα κατώτερο ον κλπ κλπ. Να ξεκαθαρίσω ότι γράφουν πολύ με το όνομα ανώνυμος γιαυτό και απάντησα σε 2-3. Στον εξυπνάκια για το ΔΟΛ κλπ τί να πώ.... Κυρίως απάντησα σε σένα που βάζεις κάποιους σωστούς προβληματισμούς. Δεν είσαι κατώτερου επιπέδου γιατί πολύ απλά τρως το ίδιο αγγούρι με μένα. Απλά ίσως εγώ να έχω θεωρητικοποιήσει λίγο παραπάνω στο μυαλό μου. Στον κώλο και των δυό μας όμως μπαίνει :P Το να σε λοιδορούν όμως εξαρτάται πάνω σε τί ζητήματα. Να μπλεχτούμε σε σούπες αποκλείεται. Να κάνουμε συμμαχίες για να πάμε σε εκλογές όχι, δε θα πάρουμε. Είναι ευκαιριακό και θα γυρίσουμε ακόμα πιό πίσω. Δεν μπορείς να πας με πολιτικές που λένε ότι για όλα φταίει το ΔΝΤ και το ΠΑΣΟΚ μας πούλησε. ΌΧΙ, το ΠΑΣΟΚ τα πάει περίφημα για αυτό που καλείται να κάνει, να εκφράσει πολιτικά το κεφάλαιο. Και περνάει μέτρα που σε χώρες όπως η Αγγλία για παράδειγμα υπάρχουν 20 χρόνια γιατί ο λαός εκεί είναι λιγότερο "φασαριόζος". Απλά με το μνημόνιο σε πάει και ένα βήμα παραπάνω. Αυτό όμως δεν αναιρεί Λισαββόνες και λοιπές συνθήκες.... Τώρα σε βρήκανε στη γωνία τώρα θα στον φορέσουν. Θα μου πεις επαναλαμβανόμαστε και κουράζεσαι με την καπότα αλλά τα λέγαμε και πριν τις εκλογές... Τί έρχεται... Δε μασούσαμε δάφνες σαν την Πυθεία (καλή μαστούρα και η πάρτυ της ...) απλά κάνουμε ανάλυση των πραγμάτων. Για την ΕΣΣΔ ψάξου όμως λίγο... Ολόκληρα κοινοβούλια βομβαρδίσε ο μεθύστακας ο Γιέλτσιν και τόσος κόσμος έφαγε ξύλο. Απλά το κόμμα δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει και ο κόσμος έμεινε ξεκρέμαστος. Η κριτική γίνεται εκεί που πρέπει και εκεί θα απολογηθούμε. Όχι στους αστούς, στον απλό κόσμο αλλά εννοείτε όχι μέσω internet. Η πρόταση εξουσίας είναι γνωστή, βγάλε τις εκλογές από το κεφάλι σου. Αυτές είναι μόνο για να δείχνουν και όχι πάντα σωστά, το βαθμό ωριμότητας της εργατικής ταξης (όπως είπε και το κολλητάρι του Μαρξ, ο Ένγκελς :P) . Για την έξοδο από ΕΕ βλέπεις ότι μας πάνε πέρα δώθε και με δραχμή κλπ. Άμα συμφέρει τους έχοντες το γυρνάνε και στη δραχμή, τον κωλαράκο τους να σώσουνε... Τώρα μπαίνει όσο ποτέ το ζήτημα του σοσιαλισμού.... Και κάτι τελευταίο. Το όσο χειρότερα τόσο καλύτερα είναι μπούμερανγκ και δεν είναι και νομοτελειακό α) ανεβαίνει και ο φασισμός (κάνει μπαμ κ τώρα αυτό) και β) μπορείς εύκολα να φτάσεις σε λουμπενοποίηση και τόσο χαμηλά που κλάφτα Χαράλαμπε μετά....Πάντα φιλικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν ξερω αν συμφωνω με την θεωρια των σταδιων μεσα στον σοσιαλισμο,αλλα εκτος αυτου με βρισκει συμφωνο!
    Στο σταδιο που εισαι τωρα θεωρω οτι ειναι απαραιτητη η συμμαχια σε μια μινιμουμ αντιμνημονιακη/τροϊκανη/ευρωπαϊκη βαση!
    Μονοι μας δεν μπορουμε..οχι ακομα τουλαχιστον!
    Και ξαναλεω: αν οι "αγανακτισμενοι" διωξουν(οχι μονοι τους φυσικα) την τροϊκα και οδηγηθουμε σε εκλογες θα ειναι κακο?
    Εννοω ως "αγανακτισμενους", οσους θα πιεζουν αυριο και τις μερες που ερχονται προς αυτη την κατευθυνση.
    "Μετα" ας αναλαβει στις εκλογες το ΚΚΕ να πεισει οσους μπορει!
    Αν εισαι εξω απο αυτο μονο να χασεις εχεις!
    Αν τις εκλογες ειναι μονο για να δειχνουν την ωριμοτητα του εργατικου κινηματος,τοτε μαλλον πρπει να κρυφτουμε κατω απο το χαλι τοσα χρονια σε ορια απο 6%-8% ε?
    Επισης ΑΝ δεν τις θεωρουμε μεσο αλλαγης,καλυτερα να αποχωρησουμε και απο την βουλη!
    (Ελπιζω να μην εγινα πολυ σοσιαλδημοκρατης στα ματια σου ε?)
    Κριτικη θα κανεις απεναντι στον καθενα που σε ψηφισε και σε ρωταει για τα λαθη και τις παραλειψεις σου/μας!
    Αυτοκριτικη εκ του ασφαλους μαζι με αλλους που εκαναν το ιδιο λαθος δεν ειναι κριτικη,ψυχοθεραπεια ειναι!
    Ο μεθυστακας οντως τρομοκρατησε κοσμο και κοσμακη,αλλα 70 χρονια πριν ο τσαρος ηταν ο επι Γης εκπροσωπος του θεου και τον εφαγε το μαυρο σκοταδι! Μην "αθωωνεις" ενα ολοκληρο λαο,οτι προσπαθησε αλλα δεν μπορεσε.Αρχισε να σκεφτεσαι μηπως δεν ηθελε και τοοοοοσο πολυ.
    Σοσιαλισμος φυσικα και ξανα φυσικα!
    Απλα να πουμε πως και μαλιστα ΟΧΙ σε περιπτωση που το ΚΚΕ ειναι πρωτο κομμα εδω και στην ευρωπη υπαρχει σοσιαλιστικη πλειοψηφια,ναι?
    Σοσιαλισμος αυριο και για να το πετυχουμε θα κανουμε α)...β)...γ)
    Προτασεις αμεσες, που να μπορουν να ακουστουν,να κριθουν και να αξιολογηθουν αναλογα!
    Οχι θεωριες περι μετασχηματισμου και τελικης απονεκρωσης του κρατους(οχι τουλαχιστον σε επιπεδο γειτονιας,συνεντευξεων,επαφων με τον ΑΠΛΟ κοσμο)
    Ακομα θυμαμαι την μανα μου να ζηταει να της εξηγησω ΤΙ ελεγε ο ομιλητης και να μην μπορω,μιας και τις περισοτερες φορες το πλαισιο ομιλιας του ειχε σαν ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ μια μεση θεωρητικη βαση!
    (και τοτε καταλαβα οτι μαλλον δεν καταλαβαινε τι ελεγε,και με νοηματικους βερμπαλισμους εκρυβε την ημιμαθεια του).
    Τα χειροτερα φιλε, τα συζηταγα εγω στην ΚΝΕ τελη 80`s(με καποιον που δεν θυμαμαι το ονομα του και μετα πηγε ΣΥΝ-->ΠΑΣΟΚ).
    Δυστυχως σαν "θεωρηση" υπηρχε!Αλλα και απο αυτην,παλι δεν "κερδισαμε" πολλα.
    Ισως το πιο καλο που ειπες(αναφερομενος στο ΚΚΣΕ) ειναι οτι "το κομμα δεν μπορεσε να ανταπεξελθει"
    Δυστυχως εχω την αισθηση οτι το ποσοστο μας ειναι εκει εξαιτιας αυτης της καταστασης!
    Θελεις ειναι απομειναρι της Βαρκιζας,θελεις ειναι η "περιφημη" Αντι-ΕΦΕΕ,θες ειναι η καταρευση ΟΛΟΥ του (αν)υπαρκτου που εμεις ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΜΕ με νυχια και με δοντια,οτι και να ειναι, αυτη η αισθηση οτι παραμενει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η συμμαχία είναι το μέτωπο που έχει μπει εδώ και κάμποσα συνέδρια. Προς το παρών άλλη πολιτική δύναμη, φορέας ή ακόμα και κόμμα που να μπορείς να συμμαχήσεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. αντι-μνημονιακά ποτέ, είναι πισωγύρισμα. Το λάθος σου είναι ότι το ΚΚΕ πείθει καθημερινά, ή τουλάχιστον προσπαθεί και στις εκλογές γίνεται μια σούμα αν μπορείς αυθαίρετα να το πεις έτσι γιατί σου είπα τί είναι οι εκλογές. Και τη δεκαετία του 80 πόσο είχε το ΚΚΕ αλλά τι κινητοποιούσε από κόσμο? Διάβασε ρίζο, δεν κάνει κακό. Η Αλέκα μάλλιασε η γλώσσα της να λέει τι ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ μαζί με το λαό την επόμενη μέρα. Και η μέση θεωρητική βάση δεν είναι κακό, μας μάθανε έτσι,να ξεμάθουμε. Έχει δίκιο το άρθρο του παληκαριού που λέει ότι δε θα αλλάξουμε επιστημονικούς όρους, πως να πω την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής? "Τα παίρνω για πάρτυ μου ψηλέ"? Είναι ορισμοί...Τώρα στα τελευταία τι να σου απαντήσω...τη διαδρομή ΣΥΝ--->ΠΑΣΟΚ?Ε συγχρητήρια,αρκετοί την κάνανε. Ξέρεις όμως ποιό είναι το χειρότερο? ότι οι περισσότεροι κάνανε τη διαδρομή ΚΚΕ-->καναπές.Για Βάρκιζα και αντι-ΕΦΕΕ τα παραβλέπω γιατί ξέρεις τι θα απαντήσω και δε θέλω να θεωρήσω ότι με προβοκάρεις ( προβοκάτσια = υποκίνηση, ώθηση του αντιπάλου σε πράξεις που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για εκστρατεία εναντίον του. Προδοτικές ενέργειες που οργανώνουν πράκτορες της αστυνομίας και των αντιδραστικών κομμάτων που αποβλέπουν να εκθέσουν, χτυπήσουν, να συντρίψουν τις επαναστατικές οργανώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα προβοκάτσιας αποτελεί ο εμπρησμός του Ράιχσταγκ το 1933 απο τους χιτλερικούς, που τον χρησιμοποίησαν σαν πρόφαση για τις μαζικές διώξεις εναντίον των κομμουνιστών και όλων των δημοκρατικών δυνάμεων........Δεν το λέω εγώ,το λεξικό το είπε )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος15/6/11, 10:50 π.μ.

    Μπραβο με καταλαβες αμεσως τι ρουφιανος ειμαι!!!!!!!!!!.Οπως επισεις καταλαβες αμεσως την ιδεολογικη συγχηση που με διακατεχει.Μπραβο Για την ταμπακερα ομως μουγκα στη στρουγκα Ασε ξαναγυρναω στον καναπε μου ν αλλαξω πλευρο η επανασταση ειναι σε σιγουρα χερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μου αρέσει που αφού σου έγραψα μια αράδα τσίμπησες απότομα από το λεξικό και τα άλλα λες και δεν τα είπα...Πολύ "οξύθυμος" για ψηφοφόρος που πονάει το ΚΚΕ είσαι...Γεια χαρά φίλε μου, καλές μάχες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σημερα ποσοι συντροφοι ηταν στην πλατεια?
    Γιατι το ΠΑΜΕ εφυγε αμεσως μετα?
    Γιατι αφησε την πλατεια ερμαιο στους μπαχαλακηδες-προβοκατορες?
    Μολις ειδα οτι το ΠΑΜΕ εφυγα για συνταγμα(δεν μπορουσα να ειμαι στην πορεια του)..Μεχρι να φτασω ειχαν χαθει!!!!
    Φυσικα αν ειμασταν εκει συντεταγμενα και κρατουσαμε τους μπαχαλακηδες μακρια,αυριο ολη η Ελλαδα θα μιλαγε για εμας,,
    Ο κοσμος οσο ημουν εκει εβριζε μια τους μπατσους,μια τους μλκ με τα μαυρα!
    Μαλιστα πριν παρει φωτια ο καδος στο Public προσπαθησαμε να κανουμε ντου στους μπαχαλακηδες ζητωντας τους να φυγουν γιατι προκαλουν και βρισκουν ευκαιρια οι μπατσοι να ριχνουν δακρυγονα για να μας ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ!
    Φυσικα αποτυχαμε!
    ΑΝ υπηρχε εκει μια περιφρουρηση απο το ΠΑΜΕ,αυριο θα ειχαμε τον κοσμο με το μερος μας!
    Αυριο παλι πορεια και ΠΟΛΥ σωστα! ΣΗΜΕΡΑ ομως χασαμε ΞΑΝΑ μια ευκαιρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος15/6/11, 7:52 μ.μ.

    Κάθ πράγμα στον καιρό του...και ο κολιός τον Αύγουστο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος15/6/11, 11:12 μ.μ.

    το κκε για την εξοδο απο το ευρω θετει μια σειρα απο προυποθεσεισ. εξοδο απο την εε εθνικοποιηση του εθνικου πλουτου των λιμανιων των μεγαλων βιομηχανικων μοναδων τησ δεη του οτε κλπ. αυτο θα οδηγουσε σε μια αναπτυξη τησ ελληνικησ οικονομιασ σε αλλεσ βασεισ εξω απο εξαρτησεισ και αφεντικα ξενα και ντοπια.δηλαδη στον σοσιαλισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος8/7/11, 9:39 π.μ.

    κομμα των εργολαβων το ΚΚΕ!!!!
    ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Γ.Γ. τον ....Μπομπολα;;

    υπερ του ευρω η Παπαρηγα!!!!
    ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ εξοδο απο ΕΕ και ΝΑΤΟ και Λαικη Εξουσια;;;

    υπερ της διαλυσης της ΕΣΣΔ ο λαος της;;;
    ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να κανουν μαιμου πραξικοπημα και να ...αυτοκτονησουν τον Στραταρχη Αρχομεγιεφ;;;

    Θεε της κομμουνας ...τι αλλο θα διαβασω και θα ακουσω ακομα;;;;
    ΗΜΑΡΤΟΝ

    ΛΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. το ΚΚΕ είναι απωθητικό γιατί δεν άκουσε τον Άρη και γενικά γιατί ότι καλό πάει να κάνει μετά από λίγο το μαζεύει. Εξουσιαστικός μηχανισμός είναι βέβαια,τι ψάχνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος14/7/11, 5:24 π.μ.

    και τι να κανουμε δλδ ρε Αντρεα ;
    Δεντροφυτευσεις και καθαρισμους ακτων ;;
    ...για τον Πορτοσαλτε του σκαι δε λες;;;

    Ε αφου ειμαστε μηχανισμος εξουσιας ΘΑ ΜΑΣ ΤΗ ΔΩΣΕΙΣ;;
    ή μαλλον θα ερθεις μαζι να την παρουμε;;
    ...την εξουσια!

    ΛΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή