Σελίδες

25 Μαΐ 2011

Συναγερμός για την υπεράσπιση της ζωής της λαϊκής οικογένειας.



Πλατιά σύσκεψη διοργάνωσε χτες το ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών από σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες.

Συναγερμό για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισε κυβέρνηση - πλουτοκρατία - τρόικα και συναινούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, απευθύνει το ΠΑΜΕ. Και καλεί σε άμεση οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής οικογένειας που δέχεται νέα, ακόμη σφοδρότερη επίθεση στα δικαιώματά της, στην ίδια της τη ζωή. Σ' αυτήν την κατεύθυνση και απαντώντας άμεσα στο νέο πόλεμο που κήρυξαν στη λαϊκή οικογένεια, χτες, το ΠΑΜΕ οργάνωσε σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών. Κρίσιμος σταθμός είναι τα συλλαλητήρια που συνδιοργανώνουν το Σάββατο ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, αλλά και η απεργία που έχουν προκηρύξει οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου στις 2 Ιούνη για ικανοποιητικές κλαδικές ΣΣΕ, μάχη που αφορά όλη την εργατική τάξη.
«Να μην περάσουν τα μέτρα! Να δώσουμε τη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά», σημείωσε εισηγητικά ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στόχος της δουλειάς των ταξικών δυνάμεων, είναι να αναδείξουν ότι αυτά τα μέτρα εξυπηρετούν την πλουτοκρατία, να ορθωθεί ολοκληρωμένη αντιπαράθεση με πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που εκβιάζουν τη σιωπή και συνενοχή των εργαζομένων, να σπάσουν αυταπάτες, η μοιρολατρία και η απογοήτευση. Πυρήνας οργάνωσης αυτής της δουλειάς είναι ο τόπος δουλειάς, ο κλάδος. Χρειάζεται να γίνουν βήματα στη συσπείρωση νέων δυνάμεων ενάντια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων.
Ο Χρ. Κατσώτης, υπογράμμισε πως στους εργαζόμενους συνυπάρχει θυμός και οργή μαζί με το φόβο. Η εργοδοσία παίρνει μέτρα προκειμένου να κάμψει διαθέσεις εργαζομένων να τους οδηγήσει σε παραίτηση, για να περάσουν οι σχεδιασμοί τους. Και τόνισε: «Μπορούμε, μέσα από την οργάνωση της δουλειάς να ξεφοβίσουμε τους εργαζόμενους. Ο αγώνας, μπορεί να νικήσει το φόβο. Να κινητοποιήσουμε δυνάμεις και να δείξουμε πως δε δίνουμε καμιά συνενοχή, καμιά συναίνεση». Και συμπλήρωσε: «Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη το συλλαλητήριο του Σαββάτου να μας δώσει τη δυνατότητα κλιμάκωσης κινητοποιήσεων, να βοηθήσει την απεργία για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων, για τη συνολική κλιμάκωση ενάντια στα μέτρα. Συναγερμός! Με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε και μπορούμε, να κινητοποιηθούμε, να πείσουμε τους εργαζόμενους να βγούνε μπροστά. Η δράση μας να συνάδει με την επίθεση που δεχόμαστε».
Αποχή απ' την πάλη σημαίνει ανοχή
Στη συζήτηση που ακολούθησε, τονίστηκε η σημασία της απεργίας σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά και Τύπο - Χαρτί, στις 2 Ιούνη. Οτι μπορεί να χαλάσει τη σούπα της συναίνεσης μιας και αυτή η απεργία είναι γενικότερη μάχη και αφορά το σύνολο των εργαζομένων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη επαγρύπνησης απέναντι στους ελιγμούς της εργοδοσίας και να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το ζήτημα της απεργοσπασίας. Επισημάνθηκε ότι η μάχη που δίνεται στα τρόφιμα μπροστά στην απεργία έχει αναδείξει τη σημασία ιδιαίτερα της κλαδικής ΣΣΕ για το σύνολο των εργαζομένων και των εποχικών. Για το Δημόσιο αναφέρθηκε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν ακόμα σε απολύσεις και από την άλλη μεριά οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες προσφέρουν στην κυβέρνηση χρόνο για να τα εφαρμόσει. Τονίστηκε ότι οι ταξικές δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλειάς είτε είναι μειοψηφίες είτε πλειοψηφίες πρέπει να δουλέψουν σε κατάσταση συναγερμού.
Επιπλέον, υπογραμμίστηκε ότι απαιτείται από σήμερα το πρωί οι ταξικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε μαζική και κατανοητή διαφώτιση στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Ακόμα πως πρέπει οι δυνάμεις που βρίσκονται σε χώρους δουλειάς που χτυπιούνται, για παράδειγμα η ΕΥΔΑΠ, να πάρουν πρωτοβουλίες να ανεβάσουν τη μαχητικότητα των εργαζομένων, να συσπειρωθούν δυνάμεις με τη γραμμή της ταξικής πάλης. Τέλος αναδείχθηκε η μεγάλη σημασία της έμπρακτης αλληλοστήριξης και αλληλεγγύης των κλάδων, στους αγώνες που δίνουν.
Κλείνοντας τη σύσκεψη ο Χρ. Κατσώτης τονίζοντας την ανάγκη συμμετοχής στον αγώνα είπε μεταξύ άλλων ότι η αποχή είναι ανοχή στα μέτρα, η εργοδοσία δεν απέχει και παίρνει μέτρα διαρκώς σε βάρος των εργαζομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου