Σελίδες

26 Μαΐ 2011

ΑντιΚΚΕ γκαιμπελίσκος...



Οι γραφίδες των αστών εδώ και καιρό εκφοβίζουν το λαό με τη δήθεν αναγκαία... σφαγή του «για να βγει η χώρα από το τέλμα» και κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τη συναίνεση και την ταξική συνεργασία. 
Σε αυτό το πνεύμα ο Σ. Κασιμάτης της «Καθημερινής», στο χτεσινό της φύλλο, αφού διατυπώνει την άποψη ότι «οι πολιτικοί είναι μικρότεροι των περιστάσεων», με το γνωστό στον ίδιο και το σινάφι του τσουβάλιασμα, εκστομίζει για το ΚΚΕ: 
«Τέλος το ΚΚΕ με τη στάση που τηρεί, επιβεβαιώνει πόσο εσφαλμένη ήταν η άνευ όρων νομιμοποίησή του το 1974»...
Φυσικά ο επίδοξος αντιΚΚΕ δημοσιολόγος εκφράζει τον πόνο της τάξης που υπηρετεί, γιατί το ΚΚΕ με τη στρατηγική του και τη δράση του ζορίζει το κεφάλαιο, 

το αστικό πολιτικό σύστημα -- αποκαλύπτοντας ότι τα φρικτά μέτρα που παίρνουν δεν είναι για το χρέος, αλλά για να πληρώσει την κρίση ο λαός, να κάνουν φτηνούς τους εργαζόμενους, δημιουργώντας συνθήκες αύξησης της κερδοφορίας -- και δυσκολεύει τη χειραγώγηση στην πολιτική ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, ενισχύει την εγκατάλειψή τους από τα λαϊκά στρώματα. 
Η δυναμική της πολιτικής του ΚΚΕ τους φοβίζει, και η ευρύτερη απήχησή του.
Ξέρουν επίσης καλά, ότι το ΚΚΕ, το 1974 με το «σπαθί» του επέβαλε τη νόμιμη λειτουργία του, γιατί είχε και έχει ρίζες βαθιές στην εργατική τάξη και το λαό. 
Ας το χωνέψουν ότι το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν «στο χέρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου